شناسهٔ خبر: 66736053 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

کنگر گنجینه‌ای از خواص؛ از لاغری تا سلامتی کبد

صاحب‌خبر -
گروه سلامت:یکی از نوبرانه‌های خوشمزه فصل بهار کنگر است که فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد؛ از لاغری و تقویت گوارش گرفته تا پیشگیری از بیماری‌های قلبی و محافظت از کبد، کنگر گنجینه‌ای از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است.
 
به گزارش بهداشت نیوز، فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه‌های فصل بهار کنگر است که دارای خواص منحصر به فردی است که به‌دلیل دارا بودن فیبر، آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی فراوان، نقشی مؤثر در ارتقای سلامت بدن ایفا می‌کند. وجود این ترکیبات مفید در کنگر، آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای مصارف دارویی و خوراکی تبدیل کرده است.

دکتر رضا غفارزادگان؛ رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مهمترین ارزش غذایی کنگر را مربوط به کالری کم آن دانست.غفارزادگان گفت: ازآن‌جایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضم به‌نام اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در مدفوع می‌شود. مقدار زیاد فیبر غذایی و وجود کربوهیدرات پیچیده‌ای به‌نام اینولین سبب می‌شود این سبزی بهاری به حفظ سلامت دستگاه گوارش به‌خصوص روده‌ها کمک کند، در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده می‌شود و احتمالاً می‌تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد، همچنین آنتی‌اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کند.

وی عنوان کرد: میزان کم سدیم و بالا بودن پتاسیم موجود در کنگر، به‌علاوه وجود ماده مؤثر سینارین که نقش آن در کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون به اثبات رسیده است، در مجموع این سبزی بهاری را به ماده غذایی مناسبی برای پیشگیری یا کنترل بیماری‌های قلبی عروقی تبدیل می‌کند.

برچسب‌ها:

نظر شما