شناسهٔ خبر: 66721609 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل:

تهیه مستند آهوی دشت مغان در حال پایان است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: تهیه فیلم مستند «آهوی مغان» در راستای معرفی گونه در حال احیای آهوی مغان در مرحله پایانی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای معرفی گونه در حال احیای آهو در مغان و فرهنگ‌سازی در زمینه حفاظت بیشتر از حیات وحش، فیلم مستند با محوریت آهوی مغان در مراحل پایانی تولید قرار دارد.

وی با اشاره به پیوند دیرینه آهوی دشت مغان با فرهنگ اصیل عشایر منطقه مغان افزود: در این مستند سعی شده است تمام مراحل این گونه ارزشمند، از انقراض آهو تا بازگشت آهو به طبیعت زیبای دشت مغان، در معرض نمایش علاقه‌مندان و مخاطبان قرار گیرد تا جلب مشارکت مردم به‌خصوص عشایر غیور منطقه بیش از گذشته در حفاظت از این گونه شاخص و ارزشمند افزایش پیدا کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به اینکه طرح احیای آهوی مغان جزو سه طرح برتر احیای حیات وحش در کشور است، گفت: طرح احیای آهو در دشت مغان در سال ۱۳۸۹ با انتقال تعدادی آهو از دشت «سهرین» استان زنجان و تکثیر نیمه طبیعی آن در داخل سایت نگهداری آهو در قشلاق علم‌لوی مغان آغاز شد.

قاسم‌پور اضافه کرد: به دنبال رهاسازی آهو در طبیعت آزاد مغان در تیر ۱۴۰۱ اقدامات گشت و کنترل منطقه با تلاش شبانه‌روزی محیط‌بانان و فرهنگ‌سازی طی دو سال اخیر در بین عشایر منطقه مبنی بر حمایت و حفاظت از نسل این آهوان آغاز شد و امروز برآورده شدن آرزوی مردم مغان در بازگشت آهو و جست‌وخیز آن را در طبیعت شاهد هستیم.

وی افزود: پایش‌های دوره‌ای ما نشان می‌دهد که با کمک عشایر منطقه و جوامع محلی طرح احیای آهوی مغان موفقیت‌آمیز بوده است و خود اهالی کمک کردند تا شاهد تلفات یا شکار آهو نباشیم.

قاسم‌پور ادامه داد: تصاویر و فیلم‌های گرفته شده توسط محیط‌بانان طی پایش‌های دوره‌ای و پایش‌های سال جدید نیز نشان می‌دهد حال آهوان مساعد و در وضعیت مطلوب قرار دارند که این امر نشان می‌دهد این گونه به شرایط زیست طبیعی بازگشته است.

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل از همکاری خوب رسانه‌ها در انتشار مطالب و آگاهی‌بخشی به مردم در حوزه محیط زیست سالم و تنوع زیستی در سطح استان گفت: امیدواریم این مستند سرآغاز تولید آثار ارزشمند دیگر در حوزه حفاظت محیط زیست اردبیل باشد تا بتوانیم قابلیت‌های بی‌نظیر این مناطق ارزشمند را به تصویر بکشیم.

نظر شما