عباس گودرزی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ضمن تشکر از زحمات دستاندرکاران برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: فرهنگ هر کشوری ریشه در فکر و نظام نگرشهای نیروهای انسانی آن کشور دارد و بهترین آبشخور برای هدایت فکری هر جامعهای کتاب است.
نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلام: ادامه داد: در واقع جامعهای که با کتاب انس داشته باشد، به راحتی نمیتوان دستگاه محاسبات فکری افراد آن را تغییر داد و دچار اختلال کرد، چون با مطالعه ذهن افراد بهروزرسانی میشود و تنظیمگری در دستگاه محاسبات فکر افراد رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه دشمنان برای تسلط بر مقدرات کشورها، دنبال بههم ریختن دستگاه محاسبات ذهن مردم هستند، افزود: اگر محاسبات تغییر کند، تصمیمات دچار تغییر میشود و براساس تصمیمات غلط، اقدامات غلط هم روی میدهد و خواست دشمن محقق میشود؛ بنابراین اگر میخواهیم جامعه به رستگاری برسد باید فرهنگ کتابخوانی را گسترش و ترویج دهیم.
نماینده مردم بروجرد در خانه ملت با اشاره به اینکه فضای مجازی در بخشهایی جایگزین کتابخوانی شده است، افزود: این یک رویکرد غلط است، چون حجم عظیمی از اطلاعات بدون هدف و منبع و غیرمنسجم روبهروی مخاطب قرار میگیرد و در نهایت فرد پس از ساعتها سیر در فضای مجازی متوجه میشود چیزی دستگیرش نشده است.
وی افزود: افتخار ملت ایران این است که رهبر انقلاب انس و توصیه به کتابخوانی دارد؛ همچنین نمایشگاه کتاب، یک سنگمحک توجه به کتاب است. توجه به کتاب نباید منحصر به یک هفته یا یک نمایشگاه باشد، بلکه باید در طول سال، کتاب را جزئی از سبد زندگی مردم قرار دهیم. اگر به نقطهای برسیم که علاوه بر اهتمام به نیازهای اولیه، به کتاب هم توجه نشان دهیم، میتوان در ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی موفق بود.
گودرزی به محدودیت سبد خرید خانوار برای خرید کتاب اشاره کرد و گفت: شاید یکی از دلایلی که بین مردم و کتاب فاصله افتاده، مشکلات اقتصادی است. در مجلس باید این موضوع را جدی بگیریم؛ یعنی منابعی را که برای تخصیص موارد فرهنگی و کتابخوانی در دسترس داریم، بهطور ویژه بررسی کنیم تا دسترسی به کتاب سهلالوصول باشد.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم ضمن توجه به کتابخوانی، زیرساختهای لازم را فراهم کنیم، به پُر کردن این خلا نیز کمک کردهایم. همه وزارتخانهها باید در بحث فرهنگ سهیم باشند و نباید فقط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار داشته باشیم.
به گزارش ایبنا، سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برپاست.
∎
نظر شما