به گزارش ایسنا، آیین اختتامیه پنجمین جشنواره دانشگاه بهره ور با شعار «دانشگاه بهرهور، جهش ارائه هوشمند خدمات سلامت با مشارکت مردم»، با حضور سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، بهروز رحیمی، معاون توسعه وزارت بهداشت، علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و روسا و مدیران بیمارستانها امروز صبح در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
سعید غلامزاده، دبیر کارگروه بهره وری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم گفت: جنبش بهره وری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال ۹۶ آغاز شد و ایجاد ساختار کارگروه بهره روی نقطه تفاوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با دیگر دانشگاه ها شده است.
وی افزود: در نظام کارگروه بهره وری کمیته های متفاوتی از جمله کمیته تخصصی آموزش، پژوهش، فرهنگی و دانشجویی، تخصصی درمان وجود دارد. همچنین در کارگروه مدیریت بهره وری دانشگاه به خوبی جا افتاده است و هیات ریسه دانشگاه به طور مستقیم درگیر کارگروه مدیریت شهری هستند.
غلامزاده گفت: در نظام برنامه ریزی بهره وری اولویت ها و شاخص ها، اقدامات مداخله بر را مشخص کرده ایم، در این نظام طی ۵ سال ۱۱۱ دوره آموزشی و تخصصی برگزار شد و به سمت مدیریت دانش بهره وری حرکت داشته ایم.
دبیر کار گروه بهره وری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سامانه مدیریت دانش (him) و کتاب تجارب بهره وری چهارمین جشنواره دانشگاه بهره ور را در نیز در کارنامه این جشنواره ۵ ساله داشته ایم.
وی افزود: اولین دوره از این جشنواره در سال ۹۸ برگزار شد و در طی سه سال از بیمارستان بهره ور به سوی دانشگاه بهره ور حرکت کرده ایم، در این مسیر به سمت دیجیتالی شدن مراکز و ارتقای آنها نیز قدم برداشته ایم.
غلامزاده گفت: در راستای دیجیتالی شدن مراکز ثبت سامانه him در بهمن ماه سال ۹۹ به عنوان اختراع ملی، رونمایی از نسل هشتم سامانه مدیریت هوشمند سلامت در سال ۱۴۰۲ رقم خورده است.
به گفته دبیر کار گروه بهره وری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، بهره وری سبز از سال گذشته آغاز شده است و استانداردهای مدیریت سبز نیز در این کارگروه مستقر شده است، از دیگر اقدامات این کارگروه میتوان به فرهنگ سازی و استقرار فرهنگ بهره وری در سطح دانشگاه اشاره کرد.
غلامزاده گفت: از تمام ۴۴۳ تجارب ثبت شده در سامانه با داوری ها ابتدا به ۱۸۵ تجربه رسیدیم و از میان این عدد در نهایت ۸۴ تجربه منتخب شد.
وی گفت: در سال جاری، مدیریت سبز به عنوان محوری جدید به محورهای مدیریت بهرهوری اضافه شد. همچنین وزن داوری خارج از دانشگاه از ۷۰ درصد به ۸۰ درصد و تعداد داوران خارجی از ۲ نفر به ۳ نفر افزایش یافت.
محمود خدادوست معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر جشنواره دانشگاه بهره ور در ادامه این مراسم گفت: از نگاه تاریخی اگر بخواهیم به مفهوم بهره وری نگاه کنیم در سال ۱۷۷۶ کلمه بهره وری وارد کتاب لغات شده و در آن زمان هنوز به آن درجه از ضرورت برای استفاده از مسئله بهره وری نرسیده بودیم.
وی افزود: از سال ۱۳۴۴ با نبود شرکت بهره وری و یا سازمان ملی بهره وری و وجود مشکلات بسیار، ایران در سازمان epo عضویت داشته که در سال ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی ایران تمدید عضویت ما را در این سازمان تایید کرده است.
خدادوست گفت: این مسئله نشان دهنده توجه و دغدغه مسئولان ما بوده است، خروجی و تولیدی هر سازمانی که با هزینه کمتری تولید شود به این معناست که آن سازمان بهره وری بالایی دارد.
دبیر جشنواره دانشگاه بهره گفت: در سال ۷۲ تشکیلات، وزارت صنایع سنگین مسئولیت اعلام بهره وری را قبول کرد و رسما در سال ۷۷ سازمان بهره وری ایجاد شد، این هدف که خدمت و تولید صنعتی را با قیمت ارزان در خدمت مردم قرار بگیرد توسط این سازمان دنبال می شود، همچنین کارایی به معنای کار درست ارزان و اثر بخشی از پارامترهای مهم مفهوم بهره وری است.
وی افزود: در دهه ۷۰ بحث بیمارستان های خودگردان مطرح شد اما به مرور به نتیجه دست پیدا کردیم که باید در ساختارهای مدیریتی تغییراتی اصولی شکل بگیرید که یکی از این تغییرات مدیریت بهینه منابع و مصارف است که در نهایت سال ۹۶ کارگروه مدیریت بهره ور شکل گرفت.
خدادوست گفت: در سامانه him، یکپارچگی سامانه ها در بیمارستان ها صورت گرفت و در ادامه آن این سامانه سالانه به روزرسانی می شود، این سامانه ابتدا با بهره وری بیمارستان ها و در قدم بعدی با هدف بهره وری دانشگاه ها گسترش یافت.
وی افزود: تلاش کردیم تا این سامانه به سامانه هوشمند دانشگاهی تبدیل شود که کاربرد دانش در بیمارستان ها به عینه دیده شد.
انتهای پیام
نظر شما