شناسهٔ خبر: 66633431 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

آغاز به کار اجلاسیه پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با پیام مقام معظم رهبری

اجلاسیه پنچمین کنگره جهانی‌‌‌ حضرت رضا (ع) امروز ۲۴ اردیبهشت۱۴۰۳ و از دقایقی قبل با پیام تصویری مقام معظم رهبری در تالار قدس حرم مطهر رضوی آغاز به کار کرد. اجلاسیه پنچمین کنگره جهانی‌‌‌ حضرت رضا (ع) امروز ۲۴ اردیبهشت۱۴۰۳ و از دقایقی قبل با پیام تصویری مقام معظم رهبری در تالار قدس حرم مطهر رضوی آغاز به کار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، اجلاسیه کنگره جهانی حضرت رضا(ع)، با موضوع "عدالت برای همه، ظلم به هیچکس" امروز ۲۴ اردیبهشت۱۴۰۳ با حضور اندیشمندان اسلامی داخل و خارج از کشور در تالار قدس حرم مطهر رضوی آغاز به کار کرد. همزمان با برگزاری اين کنگره ۲۰ نشست تخصصی با ارائه مقالات منتخب در موضوع عدالت و سیره اجتماعی حضرت رضا علیه السلام ارائه می شود.

در ابتدای این اجلاسیه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید سعید رضا عاملی دبیر علمی کنگره گفت: لازم می دانم از رهبر حکیم و دوراندیش انقلاب حضرت آیه الله خامنه ای ادام الله عره الشریف به جهت پایه گذاری این کنگره مهم امام شناسی و همه مراجع عظام و دانشمندان و اندیشمندانی که پایه این امر معرفتی را گذاشتند سپاسگزاری کنم و تشکر خاص برای بیانات فاخر و حکیمانه رهبر معظم انقلاب و همچنین سپاسگزار مراجع عظام حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی، حضرت آیه الله العظمی جوادی آملی و همچنین حضرت آیه الله العظمی سبحانی برای پیام ها راهشگا و فاخر آنها هستم. 

وی همچنین، گفت: از تولیت معزز آستان قدس رضوی و ریاست محترم کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام برای همه حمایت و راهنمائی ها و دغدغه مندی ایشان نسبت به احیاء معارف و تراث تمدنی اهل بیت علیهم السلام بطور عام و حضرت رضا علیه السلام بطور خاص تشکر می کنم.

دبیر علمی کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام در ادامه با اشاره به سابقه ۴۰ ساله این کنگره گفت: بدیهی است محتوای این کنگره عظیم وامدار اندیشه های متفکرین و عالمان بزرگی است که از بیش از 35 کشور جهان و ایران عزیز به عنوان مهد فکر و تمدن اسلامی تشکر ویژه دارم که بدون این مشارکت ملی و جهانی تحقق این گردهمایی بزرگ امکان پذیر نبود. کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام یک سابقه 40 ساله دارد که از سال 62 تا 72 چهار کنگره را برگزار کرده است و متاسفانه با یک وقفه 30 ساله متوجه شده است. هم اکنون تولیت معزز بنا دارند که این کنگره مهم معرفتی هر دو سال یکبار برگزار شود و برنامه ریزی مفهومی و نظری برای هفت کنگره صورت گرفته است.

وی ادامه داد: پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام که با محوریت نگاه تمدنی امام رضا علیه السلام و با تاکید بر کلیدی‌ترین آرزوی جهان یعنی عدالت و استقرار عدالت برای همگان و همچنین با نگاه به مهم‌ترین چالش جهان معاصر یعنی فراگیری ظلم و تبعیض، به‌دنبال معرفت‌گشایی و راز گشایی از حقیقت الهی و واقعیت‌های جهان معاصر است. این کنگره در حالی برگزار می شود که تبعیض و ظلم روز به روز فراگیرتر و عمیق‌تر و امید به استقرار عدالت جهانی در میان مردم جهان ضعیف شده است و به نوعی شاهد بی عدالتی و ظلم نسبت به همگان هستیم. ) باید توجه داشت که عصر ما، عصر فراگیری ارتباطات جهانی است و به نوعی همه ما در فضای واحد جهانی زندگی می کنیم و مشمول قاعده تاثیر و تاثر هستیم.

عاملی در بخشی دیگر یادآور شد: خداوند در قرآن دستور به عدل و احسان داده است: «إن اللهَ یَأمُرُ بِالعَدل و الإحسان» (آیه 90 سوره نحل) و این ارزش بزرگی است که وجه مشترک همه ادیان الهی و اساسا حسن عدالت و قبح ظلم یک امر عقلی و یک رای محمود برای همگان است. عدالت هم ابعاد فردی دارد و هم ابعاد اجتماعی. هم در عرصه سیاسی و هم در قلمرو فرهنگی و هم در همه ارکان اقتصادی عدالت انفاذ فراگیر دارد.

وی با بیان این‌که عدالت پیوند وسیغی با حقیقت دارد گفت: در واقع بنیان همه حقایق الهی اعم از توحید، نبوت و معاد بر پایه عدالت است. همه آنجه خداوند برای هستی و انسان بعنوان اشرف مخلوقات بعنوان حقایق الهی تدبیر کرده است مبتنی بر عدالت است.

وی به مسئله این روزهای غزه هم اشاره و تصریح کرد: متاسفانه امروز نماد مهمترین و عمیق ترین ظلم و تبعیض که از جنس جنایات بزرگ به حساب می‌آید، کشتار جمعی مردم و کودکان در غزه است که منجر به فشرده‌ترین درد و زخم بر پیگر مردم مظلوم فلسطین شده است. کشته شدن بیش از 16000 کودک، کشتار زنان باردار و آواره شدن نزدیک به یک میلیون جمعیت و قتل عام و مفقودالاثر شدن بیش از 50 هزار نفر و تخریب فراگیر بیمارستان‌ها، مدارس، خانه های مسکونی و طمع ورزی برای غصب بخش دیگری از سرزمین مردم فلسطین و فشار آوردن برای بیرون راندن زنان و مردان، کودکان و پیران به سمت ناکجاآبادی که میزبان ندارد، نشان از این "درد و زخم بزرگ" بر پیکره همه جامعه بشری دارد. "شبکه اطلاعات امنیت غذایی" در رتبه بندی وضعیت مرحله 3 به بالا را بحرانی، خطرناک و فاجعه‌آمیز اعلام می کند. متاسفانه وضعیت مردم غزه در وضعیت بالای 4 است. بین 24 نوامبر 2023 و 7 مارچ 2024،بیش از 90 درصد از جمعیت نوار غزه (حدود 2.08 میلیون نفر) در سطوح بالایی از ناامنی غذایی حاد قرار گرفته اند.

عاملی ادامه داد: در این میان، بیش از 40 درصد از جمعیت (939000 نفر) در وضعیت اضطراری (IPC فاز 4) و بیش از 15٪ (378000 نفر) در وضعیت فاجعه‌آمیز (IPC فاز 5) قرار گرفته‌اند. حداقل یکی از هر چهار خانوار (بیش از نیم میلیون نفر) با شرایط فاجعه بار (IPC) مواجه است .

وی ادامه داد: وقتی به وضعیت عمومی جهان نگاه می کنیم، همه ارکان پنجگانه مرتبط با ابعاد مادی زندگی و حیات انسان ها یعنی امور مرتبط با غذا، آب، مسکن، سلامت، آموزش و محیط زیست در شرایط سراسر مخاطره آمیز قرار دارد. بطور کلی میزان نابرابری اجتماعی بصورت خیر کننده ای در مقایسه با دو قرن پیش یعنی 1820 افزایش پیدا کرده و از 28 درصد جمیعت به 85 درصد جمعیت افزایش پیدا کرده است. ) بر اساس گزارش 2023 فائو (سازمان خوار و بار و شکاورزی سازمان ملل متحد؛ 783 میلیون نفر در جهان با مشکل گرسنگی مواجه هستند. دو میلیارد و 400 میلیون نفر یعنی 27 درصد جمعیت جهان در ناامنی غذائی قرار دارند.

وی در بخشی دیگر گفت: همچنین در حوزه سلامت، سازمان جهانی بهداشت در گزارش اخیر خود در سال 2023 اعلام یم کند بیش از نیمی از جمعیت جهان هنوز تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی ضروری قرار ندارند و بیش از 2 میلیارد نفر در پرداخت خدمات درمانی با مشکل اساسی مواجه هستند.

وی تاکید کرد: داشتن سرپناه و خانه یک حق اساسی برای همه انسان هاست. گزارش های رسمی در سال 2023 نشان می دهد بیش از یک میلیارد جمعیت جهان زاغه نشین هستند و از سرپناه مستحکم و فضای لازم زندگی برخورد نیستند. گزارش مجمع جهانی اقتصادی در سال 2021 خبر از وجود 150 میلیون انسان بی خانمان می کند. این فاجعه فقط متعلق به کشورهای کم درآمد و فقیر نیست. حتی در آمریکا بیش از 650 هزار نفر تجربه بی خانمانی دارند.

وی به مسئله آموزش هم اشاره و عنوان کرد: در حوزه آموزش نیز شاهد بی عدالتی گسترده آموزشی هستیم و همچنان جمعیت 780 میلیونی بزرگسالان جهان بی سواد و جمعیت 250 میلیون کودکان و نوجوانان محروم از تحصیل هستند.

 وی با ذکر این مطلب که شاهد تنزل جایگاه معنوی در جهان هستیم، گفت: اساسا جمعیت بزرگی از جهان یعنی 4/15 درصد جمعیت جهان فاقد دین هستند. شکسته شدن حریم انسان در بی رحمی نسبت به کودکان و سوء استفاده جنسی از کودکان حکایت از وخامت و ظلم بزرگ می کند. بر اساس گزارش ماموریت عدالت بین المللی، یک میلیون و هفتصد هزار کودک مورد قاچاق جنسی و سوء استفاده جنسی قرار می گیرند. بیشترین نسبت سوء استفاده جنسی از کودکان متعلق به اروپاست.

عاملی گزارشی هم از مقالات ارسالی به دبیرخانه داد و گفت: در این دو روز بیش از 80 مقاله در نشست های علمی ارائه خواهد شد و آغاز این هم اندیشی بزرگ با بیانات رهبر معظم انقلاب و پیام های مراجع عظام و سخن تولیت معظم آستان قدس رضوی خواهد بود و اختتامیه آن با سخنرانی رئیس جمهور محترم همراه خواهد بود. روزی سرشار از معارف احیاء کننده را برای هم عزیزان آرزومندم.

نظر شما