شناسهٔ خبر: 66627173 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دولت.آی‌آر | لینک خبر

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر؛

آذربایجان غربی از استان‌های موفق در مبارزه با مواد مخدر است

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی گفت: اين استان جزو استان‌های موفق و پیشرو در مبارزه با موادمخدر است و مردم شريف آن بيشترين آمادگى را براى مشاركت در طرح هاى پيشگيرى از اعتياد دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان غربی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، گفت: خوشبختانه نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت عمومی این استان از میانگین کشوری پایین‌تر است، اما اين امر نبايد موجب شود از توجه به اين استان غافل شويم.

وی با بيان اينكه هماهنگی و همدلی خوبی بین دستگاه‌های متولی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان وجود دارد، افزود: جايگاه استان در همه ابعاد مبارزه، درمان، پيشگيرى و توانمندسازى از رتبه ٢٧ به رتبه ٤ در كشور ارتقا يافته است و هم اكنون جزو استان‌های موفق و پیشرو در مقابله با موادمخدر محسوب می شود.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره وضعیت اعتیاد به موادمخدر در دنيا گفت: بر اساس آمار سازمان ملل، شیوع مصرف موادمخدر در دنیا در پنج سال گذشته به ویژه در بین جوانان و نوجوانان افزایش داشته است، سن اعتیاد در دنیا پایین‌تر آمده و الگوی مصرف مواد مخدر تغییر قابل توجهی داشته و از مواد مخدر سنتی به سمت صنعتی گرایش یافته است و این ها جزو نگرانی هاى مهم کشورها در اجلاس اخیر کمیسیون موادمخدر سازمان ملل بود.

مومنی ادامه داد: همچنین شیوع اعتیاد در بین زنان در دنیا و مرگ و میر ناشی از اعتیاد افزایش یافته است بطوريكه سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر سوءمصرف مواد جان خود را از دست می‌دهند، كه بيش از صد هزار نفر آن متعلق به كشور امريكا است.

وى با بيان اينكه خوشبختانه آمار اعتياد در كشورمان از متوسط ابتلا در دنيا كمتر است، تصريح كرد: البته يك مورد اعتياد هم زياد است. ضرورى است رویکردهای مقابله با موادمخدر را متناسب با شرایط امروز تغییر دهیم. هیچ راه گریزی نداریم جز آنکه پیشگیری از اعتیاد را به عنوان اولویت راهبردی و دراز مدت در برنامه های مبارزه با موادمخدر قرار دهیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: براساس يك پژوهش انجام شده، بیش از ۳۰ درصد جوانان و نوجوانانی که گرفتار اعتیاد شده بودند؛ عنوان کردند که نمیدانستیم مصرف این مواد (گل) اعتیاد آور است و همچنین بیش از ۳۰ درصد معتادان گفتند ما میدانستیم این مواد اعتیاد آور است اما نمیتوانستیم به همسالان خود در قبال تعارف مواد مخدر «نه» بگوییم. همچنین ۵۵ درصد خانواده ها بعد از سه سال متوجه اعتیاد فرزندانشان شدند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهورى با بیان اینکه رییس جمهورى محترم همواره بر ساماندهی معتادان متجاهر تاکید دارند، افزود: مردمی سازی امر مبارزه با موادمخدر، ساماندهی معتادان متجاهر و درمان و توانمندسازی افراد از موضوعات مهمی است که توجه ویژه ای به آن داشته ايم و همچنان در دستور كار است. چرا كه بسیاری از جرایم خرد با ساماندهی معتادان کاهش می‌یابد، لذا اين امر از نظر اجتماعی و ایجاد احساس امنیت و آرامش روانی در جامعه تاثیرگذار است.

مومنی به اجرای طرح یاریگران زندگی در مدارس کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه آهنگ رشد اعتياد در كشور متوقف شده است اما این آمار نباید موجب غفلت شود، باید از همه ظرفیت‌ها به خصوص آموزش و پرورش در امر پیشگیری استفاده کرد.

وی گفت: در حوزه درمان اعتیاد، استفاده از شیوه‌های نوین درمانی تدوین و تاکید شده که درمان اعتیاد از متادون به بوپرونورفین تغییر یابد. بر اساس تجارب انجام شده در یک مرکز، این تغییر روش درمان اثرات مثبتی داشته و موجب کاهش رفتارهای پرخطر و کاهش گرایش به سمت مصرف مواد مخدر را در افراد داشته است که دستگاه‌های متولی از جمله بهزیستی و علوم پزشکی باید این مسئله را مورد توجه قرار دهند.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان بیان داشت: آذربایجان غربی به عنوان آخرین گذرگاه در مسير ترانزيت مواد مخدر محسوب می شود و لازم است به تقويت تجهيزات در اين استان توجه كنيم. از همين رو یک دستگاه آشکارساز(ایکس ری) مواد مخدر خودرویی و يك دستگاه ایکس ری کامیونی به همراه تجهیزات پهپادی و طراحى و ايجاد زير ساخت استقرار ۲ پست ایست و بازرسی به این استان اختصاص خواهد یافت.

همچنین محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در این جلسه گفت: سازوكارهاى مقابله اى جديد براى مبارزه با مواد مخدر نوظهور و جديد نياز داريم.

وى با بيان اينكه بيشترين كريدورهاى كشور منتهى به اين استان است و با سه كشور همسايه هم مرز هستيم، تصريح كرد:توسعه تجارت و ترانزيت از برنامه هاى دولت است كه بايد ضمن استفاده از اين فرصت به موضوع امنيت و اشراف مرزها توجه داشته باشيم.

استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان كرد: هوشمندسازى مرزها با حمايت دولت توسط وزارت ارتباطات و به طول ١٥٠ كيلومتر فيبر نورى در حال انجام است.

گفتنی است؛ دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از مادر شهید «حسین مشهدی کرمی» از شهداى مبارزه با مواد مخدر با اهداى لوح تجلیل كرد.

آذربایجان غربی از استان‌های موفق در مبارزه با مواد مخدر است

آذربایجان غربی از استان‌های موفق در مبارزه با مواد مخدر است

آذربایجان غربی از استان‌های موفق در مبارزه با مواد مخدر است

نظر شما