شناسهٔ خبر: 66619918 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش خطر انتقال تب کریمه کنگو با گرم شدن هوا

مدیرکل دامپزشکی خوزستان نسبت به افزایش خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گرم شدن هوا و افزایش جمعیت کنه‌ها هشدار داد.

صاحب‌خبر -

افزایش خطر انتقال تب کریمه کنگو با گرم شدن هوا

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، ناصر عسکری فرد گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرم و افزایش جمعیت کنه‌ها، خطر انتقال برخی بیماری‌های مشترک میان انسان و دام نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

وی سمپاشی دام توسط دامداران را یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو عنوان کرد و افزود: باوجود سمپاشی دام و جایگاه نگهداری دام با سموم مجاز و مناسب به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری و کاهش جمعیت کنه‌ها، موارد دیگری از جمله عدم کشتار دام در خارج از فضای کشتارگاه، اجتناب از عادت پرخطر نظیر له‌کردن کنه‌ها توسط دامداران، شیردوشان و پشم‌چینان و نیز منع کشتار دام بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی و محافظت کننده در ایام خاصی مانند عید قربان و مراجعت حجاج از خانه خدا که پیش رو داریم، در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم است.

عسکری فرد با بیان اینکه رعایت نکردن توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی موجب درگیری فرد بیمار شده و حتی می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود، ادامه داد: دامداران، کارگران دامداری‌ها، چوپانان، دلالان دام، رانندگان وسایل حمل و نقل دام، کارکنان میادین دام، کارکنان کشتارگاه‌ها (دامپزشکان، سلاخان، قصابان و بازرسان بهداشتی گوشت)، پشم‌چینان و دست‌اندرکاران پشم و پوست و پرستاران بیمارستان‌ها، بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان به مردم توصیه کرد: گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی خرید کنند، زیرا گوشت استحصالی از کشتارگاه، علاوه بر بازرسی بهداشتی توسط کارشناسان دامپزشکی، به مدت ۲۴ ساعت در پیش سردکن در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری سپس روانه بازار مصرف می‌شود و سلامت آن کاملا مورد تایید است.

وی از مردم خواست از خرید گوشت‌های حاصل از ذبح غیرمجاز دام به‌ویژه در محور‌های مواصلاتی و کنار جاده‌ای اکیدا خودداری و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی کشتار نکنند، زیرا خطر ابتلا به این بیماری در هنگام ذبح دام بسیار بالا است و ممکن است پس از آلودگی یک نفر، سایر افراد در تماس با فرد، بیمار شوند.

عسکری فرد می‌گوید: طرز انتقال این بیماری ویروسی و کشنده به انسان از طریق گزش مستقیم کنه‌ها یا خون، ترشحات و گوشت لاشه دام آلوده صورت می‌گیرد و در صورت رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی به راحتی قابل کنترل و پیشگیری است.

بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

تاکنون ۳ مورد ابتلای قطعی به تب کریمه کنگو در استان هرمزگان شناسایی شده که یک نفر از مبتلایان در شهرستان رودان جان خود را از دست است.

نظر شما