شناسهٔ خبر: 66606977 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

تلاش جهاددانشگاهی برای گفت‌وگوی بین نسلی اساتید و دانشجویان

رئیس جهاددانشگاهی در نشست شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان بر ایجاد گفت‌وگوی بین نسلی در سطح اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

تلاش جهاددانشگاهی برای گفت‌وگوی بین نسلی اساتید و دانشجویانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، امروز شنبه 22 اردیبهشت، نشست شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی؛ عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ مهدی فاطمی‌پور، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها؛ محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره؛ سیدحمید مهدیون، نماینده دانشگاه آزاد؛ یعقوب فتح‌الهی، معاون پژوهش و فناوری؛ علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی؛ علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی و رضا فریدزاده رئیس سازمان دانشجویان این نهاد برگزار شد.

لزوم ایجاد گفت‌وگوی بین نسلی در دانشگاه‌ها

در ابتدای این نشست حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی ضمن تبریک آغاز دهه کرامت، به آیات قرآن در خصوص بحث آزاداندیشی و آزادی بیان و تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر این امر اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی موفق بوده تا 12 دوره مسابقات مناظره دانشجویی را به نحو احسن و به طور پیوسته در سطح کشور برگزار کند و این اقدام یکی از نقاط برجسته این نهاد در عرصه توسعه مقوله آزاداندیشی و آزادی بیان است.

وی در ادامه تأکید کرد: امیدواریم این روند در آینده نیز ادامه داشته باشد و بتوانیم این مسیر را پویاتر ادامه دهیم.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه برگزاری مسابقات مناظره در بین قشر اساتید دانشگاهی نیز در دستور کار جهاددانشگاهی قرار دارد، تصریح کرد: یکی از مباحث مهم که از گذشته نیز مطرح بوده موضوع وحدت بین حوزه و دانشگاه است و برگزاری مسابقات مناظره در سطح اساتید حوزه و دانشگاه یکی از راه‌های تقویت این روند است.

مسلمی نائینی بر ایجاد گفت‌وگوی بین نسلی در سطح اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها نیز تأکید کرد و گفت: باید کلاس‌های دانشگاه از سطح متکلم وحده بودن اساتید خارج شود و به نوعی از گفت‌وگوی بین نسلی ایجاد شود.

وی در پایان سخنانش گفت: جهاددانشگاهی تاکنون توانسته 12 دوره از مسابقات ملی مناظره دانشجویی را برگزار کرده و امیدواریم بتوانیم این اقدام بزرگ را با قوت بیشتری انجام دهیم.

راه‌اندازی مناظره اساتید توسط جهاددانشگاهی

در ادامه این مراسم کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: امروز در جامعه با نسل جوانی متفاوت‌تر از گذشته روبرو هستیم. برخی تلاش می‌کنند این موضوع را به نوعی گسست نشان دهند، اما باید گفت برخی شتاب‌دهنده‌ها باعث شده این تغییر بیشتر احساس شود.

وی با بیان اینکه امروز با نسل، عصر و زبانی نو مواجه هستیم، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز همواره تأکید دارند که باید زبان این نسل را درک کنیم و متناسب با زبان آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم، لذا بر برنامه‌های گفت‌وگو‌محور تأکید دارند. امروز با نسلی مواجهیم که علاقه‌مندند ابراز وجود کنند که ابزار آن زبان و کنش‌های آن‌ها است. بنابراین باید در اجرای برنامه‌های گفت‌وگومحور تأمل بیشتری داشته باشیم.

رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی نیز با ارائه گزارشی در رابطه با برگزاری 12 دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی توسط این نهاد، گفت: این مسابقات از سال 1391 آغاز شده و مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی تاکنون مسابقات بسیاری برگزار کرده که از جمله آن‌ها برگزاری 12 دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، برگزاری مسابقات مناطره به زبان انگلیسی، برگزاری مسابقات مناظره موضوعی(نمایشگاه مطبوعاتی و محیط زیست)، سه دوره مسابقات مناظره دانشجویی تخصصی، تدوین هشت عنوان کتاب، آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مسابقات و.... است که در پاسخ به بیانات مقام معظم رهبری و علمای بزرگ کشور انجام شده است.

وی با بیان اینکه امسال طرحی تحت عنوان مناظره اساتید راه‌اندازی شده که برگزاری آن نیز به جهاددانشگاهی سپرده شده است و در 20 واحد اجرا می‌شود، گفت: طی 12 دوره این مسابقات، 4248 گروه و 16 هزار و 992 دانشجو از 28 استان کشور شرکت کرده‌اند.

فریدزاده تأکید کرد: طی برگزاری 11 دوره گذشته از مسابقات ملی مناظره دانشجویی، تاکنون هیچ کدام از شرکت‌کنندگان در این مسابقات با توجه به مباحثی که در آن مطرح شده احضار نشده و به جایی پاسخگویی نداشته‌اند، عنوان کرد: در حوزه اطلاع‌رسانی مسابقات ضعف داریم که باید این مسئله با بهره‌گیری از ظرفیت‌های صداوسیما و رسانه‌ها رفع شود.

گنجاندن چالش‌های سه حوزه حاکمیت، نخبگان و مردم در مناظرات

در ادامه این نشست علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی گفت: در جلسه اخیر شورای علمی مسابقات ملی مناظره بر این موضوع تأکید شد که باید به نظرات شرکت‌کنندگان در مسابقات احترام بگذاریم تا باعث دلسردی افراد برای حضور در این مسابقات نشود.

رئیس اسبق جهاددانشگاهی با بیان اینکه آزادی، مبانی اجرایی و عملی دارد، بیان کرد: سه حوزه چالش‌هایی که حاکمیت، نخبگان و مردم با آن مواجهند، می‌تواند سه موضوعی باشد که در مباحث مناظرات در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه انگیزه جهاددانشگاهی از برگزاری این مسابقات لبیک به فرمایشات رهبری است که تا به امسال به آن به طور جدی پرداخته نشده است، ادامه داد: اینگونه کارها اقدام جهادی می‌طلبد و باید کار را به جوان‌ها سپرد که انگیزه دارند لذا باید از برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی حمایت کرد. میدان برای کسی تنگ نیست اما اگر به جهاددانشگاهی در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی کمک شود، قطعاً شاهد اتفاقات مهمی خواهیم بود.

تغییر رویکرد مناظرات به مباحث منطقه‌ای و بین‌المللی

در ادامه این نشست یعقوب فتح‌الهی، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی به سه نکته مهم در خصوص برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی اشاره و بیان کرد: اولین نکته این است که باید ادبیات مدون این کار را در نظر گرفت. همچنین باید حیطه گزاره‌های آن را گسترش داد و از پرداختن به چالش‌های ملی به سمت چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پیش رفت. به طور مثال به مباحثی مانند «موازنه قدرت در جهان، آیا نظام تک قطبی شدن در جهان خوب است یا نه؟» و... پرداخت.

وی همچنین گفت: باید بررسی کرد پیامد و اثر مناظراتی که تاکنون برگزار شده، در جامعه چه بوده است.

یادآور می‌شود، مرحله کشوری این دوره از مسابقات با حضور 64 گروه دانشجویی از دانشگاه‌های سراسر کشور از پنجم تا دهم خرداد ماه در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

نظر شما