به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، روز جمعه ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ در دومین روز از سفر خود به استان کردستان و حضور در مریوان شهر جهانی کلاشبافی اظهار کرد: صنایعدستی استان کردستان به عنوان نمادی از نوع زندگی و فرهنگبومی مردم، همواره نقش مهمی در زندگی آنها داشته است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور افزود: شهرستان مریوان با دارا بودن ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار ارزشمند در حوزه تولید انواع صنایعدستی بومی و اصالتدار از جمله کلاشبافی توانسته است به یکی از مهمترین شهرهای کشور در زمینه تولیدات صنایعدستی تبدیل شود.
او عنوان کرد: ثبت مریوان بهعنوان شهر جهانی کلاش در شهریورماه سال ۱۳۹۶، اقدامی ارزشمند بود که موجب معرفی بیشتر، ماندگاری و حمایت از هنرمندان این رشته شد.
جلالی با تاکید بر ضرورت تاسیس دبیرخانهای برای این رویداد مهم یادآور شد: آموزش، پیگیری مشکلات کلاشبافان، بازاریابی و فروش، ساماندهی و حمایت از تولیدکنندگان، تعامل با سازمانها و نهادهای مختلف، نوآوری و توسعه کلاشبافی و… از اهداف این دبیرخانه خواهد بود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به هممرز بودن مریوان با کشور عراق بیان کرد: میتوان از چنین ظرفیتی برای افزایش تولیدات، فروش، صادرات، اشتغالزایی و رونق تولید این منطقه بهره برد.
او با بیان اینکه هماکنون ۷ هزار نفر در شهرستان مریوان مجوز فعالیت در حوزه کلاشبافی را دارند، گفت: یک جفت کلاش در شهر جهانی مریوان به اندازه دو بشکه نفت ارزآوری دارد.
جلالی اظهار کرد: استفاده از تمام ظرفیتهای قانونی دستگاههای مربوطه برای کمک به توسعه و رونق این هنرصنعت یک امر مهم و ضروری است که باید بیش از پیش به آن توجه شود.