شناسهٔ خبر: 66495691 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

اهداف سفر رئیس جمهور چین به اروپا

یک نشریه آلمانی در مطلبی به بررسی اهداف سفر چند روزه رئیس جمهور چین به اروپا بعد از پنج سال پرداخته و موضع گیری‌های تند وی علیه اتحادیه اروپا و ناتو در جریان این سفر را پیش بینی کرد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه زوددویچه سایتونگ در مطلبی به اهداف سفر برنامه ریزی شده رئیس جمهور چین به اروپا بعد از حدود ۵ سال پرداخته و نوشت: رئیس جمهور چین برای اولین بار در پنج سال گذشته به اروپا سفر می‌کند - و با وجود این ژست، می‌توان از او انتظار اظهارنظر‌های تند علیه اتحادیه اروپا و ناتو را داشت.

شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین قرار است امروز (یکشنبه) در سفری بی سابقه به فرانسه برود و با ماکرون درباره کاهش عدم موازنه تجاری و اوکراین صحبت کند.

این اولین سفر شی به اروپا در پنج سال گذشته است. پس از فرانسه، این سفر به صربستان و سپس مجارستان دنبال می‌شود. ابیگائل واسلیه از اندیشکده مریکس با تمرکز بر چین توضیح می‌دهد: با این سفر شش روزه، رهبری چین دو هدف دارد، "برگرداندن روابط اروپا و چین به مسیر اصلی" و مقابله با دیدگاه اروپایی مبنی بر اینکه حمایت فزاینده چین از روسیه در جنگ اوکراین باید عواقبی داشته باشد.

شی روز دوشنبه را در پایتخت فرانسه سپری می‌کند. وی با جشن شصتمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین پاریس و پکن، به دنبال "لحظه‌ای خوب" است که می‌تواند در کل تأثیر مثبتی بر روابط دوجانبه با اتحادیه اروپا داشته باشد. اما علیرغم تور بسیار عالی به پیرنه که برای سه شنبه برنامه ریزی شده است، احتمال تداوم مناقشات بین طرفین وجود دارد. واسلیه انتظار دارد: پاریس حمایت چین از روسیه را در مرکز بحث قرار خواهد داد. به گفته وی ماکرون یک سال پیش نیز تلاش ناموفقی را دنبال کرده بود تا شی جین پینگ را وادار کند بر دوستش پوتین تأثیر بگذارد.

ماکرون همچنین می‌تواند از دیدار با شی برای تایید مجدد اتحاد اروپا استفاده کند، زیرا چینی‌ها اغلب متهم به تجزیه اتحادیه اروپا هستند. بر اساس گزارش‌ها، ماکرون روز پنج‌شنبه در یک شام خصوصی در پاریس همراه با صدر اعظم آلمان تلاش کرد وی را متقاعد کند که زمانی که اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با مکرون و شی در روز دوشنبه در پاریس دیدار می‌کند وی نیز به آنجا بیاید. برخلاف شولتز در ماه گذشته، مکرون در سفر سال گذشته خود به پکن، رئیس کمیسیون اروپایی را نیز همراه خود داشت.

در مقابل، شی می‌تواند در این سفر هشدار دهد که تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد شیوه‌های رقابت ناعادلانه علیه بسیاری از صادرات چین، از خودرو‌های الکتریکی گرفته تا اسکنر‌های فرودگاهی، می‌تواند به یک جنگ تجاری ختم شود. پکن در حال حاضر تحقیقاتی را در مورد برندی فرانسوی به دلیل حمایت فرانسه از تعرفه‌های تنبیهی بر خودرو‌ها آغاز کرده است. در آلمان، شور و شوق نسبت به موضع ضد چینی فون در لاین به دلیل نگرانی در مورد انتقام گیری چینی‌ها از فولکس واگن، بی ام و و مرسدس در مهمترین بازار آن‌ها بسیار کم است.

از فرانسه، شی به صربستان سفر خواهد کرد. این زمان در اینجا نیز نمادین است، زیرا روز سه شنبه بیست و پنجمین سالگرد بمباران سفارت چین در بلگراد توسط هواپیما‌های ناتو است.

آلیچا باچولسکا از شورای روابط خارجی اروپا می‌گوید برای شی، این دیدار در این زمان بسیار سمبولیک و نمادین است که با آن می‌تواند به «استاندارد‌های دوگانه» ائتلاف ناتو به رهبری ایالات متحده برای مخاطبان داخلی و همچنین در جنوب جهانی اشاره کند. به گفته وی رئیس جمهور چین می‌خواهد نشان دهد که ناتو امنیت ایجاد نمی‌کند، بلکه بر خلاف منافع چین و روسیه عمل می‌کند. پکن گسترش ناتو به سمت شرق را عامل جنگ اوکراین می‌داند.

به گفته باچولسکا، این واقعیت که الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان این صحنه را برای شی مهیا می‌کند، با سبک "فرصت طلبانه" این سیاستمدار مطابقت دارد. وی تاکید کرد: در حالی که صربستان از یک سو تلاش می‌کند تا به اتحادیه اروپا بپیوندد، اما در تلاش است تا با "دوستی قاطعانه خود با رقیب استراتژیک بروکسل (چین) ابزار‌های چانه زنی خود را جمع کند.

افسران پلیس چین از سال ۲۰۱۹ در بلگراد، پایتخت صربستان گشت‌زنی می‌کنند و شرکت‌های چینی در بخش‌های اقتصادی متعددی در صربستان فعالیت می‌کنند و اکنون رقابت قدرتمندی را برای شرکت‌های اروپایی ایجاد می‌کنند. دو کشور حتی در سال گذشته توافقنامه تجارت آزاد را امضا کردند.

باچولسکا همچنین انگیزه‌ای مشابه ووچیچ را در ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان می‌بیند که انتظار می‌رود از چهارشنبه تا جمعه میزبان شی جین پینگ، رئیس جمهور چین باشد. مجارستان اسب تروای چین در اتحادیه اروپا است. برخلاف دیگر اعضای اروپای شرقی اتحادیه اروپا، زمانی که پوتین دستور حمله به اوکراین را صادر کرد، اوربان از شی روی گردان نشد.

اما حتی اگر اوربان بخواهد از پکن به عنوان وزنه‌ای در برابر فشار بروکسل استفاده کند، باچولسکا بر این عقیده است که در نهایت اتحادیه اروپا برای مجارستان مهم‌تر از چین است. به عنوان مثال، بوداپست تحریم‌ها را علیه شرکت‌های چینی که گفته می‌شود از جنگ روسیه در اوکراین حمایت می‌کنند، وتو نکرد، هر چند به آن اعتراض کرد. اوربان که در اتحادیه اروپا منزوی است، همچنین تأثیر محدودی بر تعرفه‌های تنبیهی علیه محصولات چینی دارد، زیرا این تصمیم با رای اکثریت اتخاذ می‌شود.

رئیس جمهور چین ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ وارد پاریس می‌شود. دیدار‌های رسمی او شامل مذاکرات مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی می‌شود.

یکی از مشاوران الیزه در این باره گفت: «چین از شرکای اصلی روسیه است و هدف ما استفاده از اهرم‌های فشار پکن و تاثیرگذاری‌اش بر روسیه و کمک به مشارکت در حل بحران و درگیری اوکراین است.»

نظر شما