با گذشت دو هفته از شروع خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی در دانشگاههای آمریکا که از دانشگاه کلمبیای شهر نیویورک شروع شده و به دانشگاههای دیگر کشورهای غربی سرایت کرد، یک رسانه کانادایی از گسترش و سرایت هر چه بیشتر این اعتراضات در این کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، روزنامه کانادایی «نشنال پست» گزارش کرد چند روز بعد از تاسیس کمپ دانشجویان ضدصهیونیست در دانشگاه «مکگیل» شهر «مونترال» این کشور، برپایی تظاهرات و کمپهای اعتراضی مشابه به دانشگاههای دیگر کانادا سرایت کرده است؛ اتفاقی که به رغم تلاشهای پلیس و دادگاهها برای سرکوب این اعتراضات رخ داده است.
با وجود آنکه کانادا مدعی آزادی بیان و اعتراضات در این کشور است اما دانشگاه مکگیل اخیرا طبق بیانیهای که برای این روزنامه فرستاد نوشت که به دانشجویان اعلام کرده بود کمپ اعتراضی آنها غیرقانونی تلقی میشود و آنها ضربالاجل برای جمعآوری چادرهایشان را دریافت کردند اما اکثر دانشجویان معترض تصمیم گرفتهاند که به برپایی آن ادامه دهند.
مقامهای دانشگاه مکگیل در این بیانیه تهدیدآمیز گفتند از پلیس درخواست مقابله با این دانشجویان را کردهاند.
نشنال پست نوشت، دو دانشجوی دانشگاه مکگیل شکایتی را به دادگاه برای جمعآوری کمپ معترضان که قطع روابط دانشگاه با دانشگاههای رژیم صهیونیستی را مطالبه کردهاند، تسلیم کردهاند.
این دانشگاه روز شنبه تبدیل به اولین پردیس دانشگاهی در این کشور که خیزش دانشجویی حامیان فلسطین به آن سرایت کرده، شد.
نقطه آغاز این خیزش زمانی بود که دانشجویان آمریکایی ۱۸ آوریل جاری در محوطه دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک برای اعلام مخالفت خود با جنگ علیه نوار غزه تجمع کرده و از مدیران دانشگاه خود خواستند همکاریهای آکادمیکشان با دانشگاههای رژیم صهیونیستی را متوقف کرده و سرمایههای خود را از شرکتهایی که حامی اشغال اراضی فلسطینی هستند، خارج کنند.
پس از مداخله نیروهای پلیس و بازداشت دهها دانشجوی آمریکایی، خشم در دانشگاههای این کشور گسترش یافته و تظاهرات به دهها دانشگاه دیگر در ایالتهای مختلف این کشور رسید.
در ادامه جنبش دانشجویی بیسابقهای در حمایت از فلسطین در دانشگاههای آمریکایی به دانشگاههای کشورهایی چون فرانسه، انگلیس و آلمان کشیده شد و همگی آنها اکنون شاهد برگزاری تظاهراتهایی در حمایت از ساکنان غزه و درخواست برای توقف جنگ در این منطقه و تحریم شرکتهایی هستند که سلاح در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهند.
بر اساس گزارش رسانههای کانادایی تظاهرکنندگان حامی فلسطین در دانشگاه «بریتیش کلمبیا» در شهر «ونکوور» نیز در محوطه دانشگاه چادرهایی خود را برپا کرده و از دانشگاه خواستند سرمایهگذاریها در ارتباط با رژیم صهیونیستی را قطع کرده و این رژیم را هدف تحریم آکادمیک قرار دهد.
به نوشته نشنال پست سازماندهندگان این کمپ اعتراضی قوانینی برای آن شامل «صحبت نکردن با نیروهای پلیس یا حراست دانشگاه»، «مقابله با عوامل تشنج یا ضد اعتراضات» و «هرگز فاش نکردن اسامی و مشخصات هر کسی که در کمپ با او ملاقات میکنند» وضع کردند.
معترضان در مقابل کمپ اعتراضی خود علامتهایی را نصب کردند که رویشان نوشته شد: «صهیونیستها گورتان را گم کنید» و «به صهیونیسم با هر ابزار لازم پایان دهید. فلسطین را آزاد کنید».
مقامهای دانشگاههای تورنتو و اوتاوا نیز از بیم گسترش خیزش به این دانشگاهها اطلاعیههایی را برای دانشجویان فرستاده و به آنها گفتند حق ندارند کمپ در محوطه دانشگاه تاسیس کنند و هر گونه اقدام در این راستا را تحمل نخواهند کرد.
«انجمن دانشجویان فلسطینی» دانشگاه اوتاوا روز دوشنبه یک تظاهرات را در محوطه این دانشگاه برگزار کرده و از مقامهای دانشگاه خواست ارتباطاتشان با شرکتهای امنیتی و نظامی که به رژیم صهیونیستی تسلیحات و تجهیزات میدهند را قطع کنند.
حدود ۳۰ چادر توسط حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه بریتیش کلمبیای ونکوور برپا شده و «نیشا خان»، سخنگوی سازماندهندگان این کمپ به نشریه «کانادین پرس» گفت معترضان تا زمانی که این دانشگاه از مقاومت فلسطین و حق فلسطینیها برای بازگشت به خانههای سابقشان در سرزمینهای اشغالی حمایت نکند این کمپ را ترک نخواهند کرد.
نظر شما