به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین خلج با مدرک دکتری تخصصی مهندسی برق - مخابرات - سیستم از دانشگاه استنفورد آمریکا درباره این طرح توضیح داد: در سالهای اخیر و با توجه به افزایش حجم اطلاعات در شبکههای مخابراتی بهکارگیری بهینه و هوشمند ساختارهای نوین بیش از پیش مورد نیاز است. بر همین اساس عملاً هیچ شبکه مخابراتی نمیتوان یافت که بتواند بدون بهکارگیری از این ساختارها بهصورت کارا سرویس ارائه کند.
وی افزود: در این طرح، یک کانال چند کاربره در نظر گرفته میشود که در آن قابلیت همکاری میان گرههای شبکه وجود دارد. این شبکه از طریق یک شبکه وسیعتر به ساختار مرکزی شبکه متصل میشود. همچنین در این شبکهها مشخصات بده بستان میان نرخ ارسال در کانال و بار ارتباطی در شبکه پشتیبان ارائه میشود.
این محقق در ادامه بیان کرد: روشهای متمرکز برای انجام همکاری، تمام اطلاعات در یک گره تجمیع شده و گره کل دادهها را پردازش میکند. علاوه بر این موارد، کنترل از طریق این شبکهها هم از اهمیت خاصی بهخصوص در شبکههای نسل پنجم برخوردار است.
وی اضافه کرد: در این طرح به بررسی ساختارهای نوین بهکارگیری شبکههای این حوزه پرداختیم و کاربردهای این حوزه بهصورت زیربنایی، هم ساختارهای ابری تلفن همراه و هم ساختارهای سلولی را که در نسلهای ۵ و مابعد آن مطرح میشوند شامل میشود.
خلج تصریح کرد: با گذر شبکههای مخابراتی از ساختارهای سنتی به ساختارهای نوین که براساس قابلیتهای انعطافپذیری طراحی میشوند، نیاز به شناخت عمیقتر این شبکهها اهمیت ویژهای یافته است و به عنوان دو نمونه اصلی این نیاز حیاتی میتوان به شبکههای تلفن همراه نسل پنجم و شبکههای زیرساخت اشاره کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ساختارها و روشهای پیادهسازی و تخصیص منابع در این ساختارها متفاوتند و نیاز به ابزارهای جدیدی برای تحلیل، طراحی و پیادهسازی دارند.
محققان در حوزههای مختلف برق به دنبال بهینهسازی انرژی و بهبود کارکرد دستگاههای الکترونیکی و مخابراتی هستند و بنیاد ملی علم ایران هم از طرحهای تحقیقاتی با این موضوعات حمایت میکند.
«مدیریت و کنترل توزیع شده بر روی شبکههای مخابراتی» عنوان طرح پژوهشی بابک حسین خلج است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.
بهبود شبکههای مخابراتی با مدیریت هوشمند
یکی از محققان ایرانی دانشگاه استنفورد طرحی را با هدف بهینهسازی انرژی و بهبود کارکرد دستگاههای الکترونیکی و مخابراتی به انجام رسانده است.
صاحبخبر -
∎
نظر شما