شناسهٔ خبر: 66268642 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

بودجه ۲۶ میلیاردی امریکا برای کشتار فلسطینیان

روزنامه جوان

بر اساس ترتیبات در دستور کار قرار گرفته در مجلس نمایندگان، لایحه طوری طراحی شده بود که هیچ اصلاحیه‌ای در لایحه کمک به اسرائیل مجاز نبود. با این حال جمال بومن، عضو مجلس نمایندگان امریکا با انتقاد از این بودجه گفت: «نباید میلیارد‌ها دلار پول و سلاح‌های اضافی برای حمایت از نتانیاهو در قتل بی‌گناهان ارسال کنیم

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: مجلس نمایندگان امریکا با اکثریت ۳۶۶ بر ۵۸، در کشاکش جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، یک بودجه بحث‌برانگیز را تأییدکرد که طی آن، ۲۶ میلیارد دلار کمک نظامی برای رژیم صهیونیستی اختصاص یافته است، اقدامی که فلسطینیان آن را چراغ سبز به کشتار بیشتر در غزه خوانده‌اند. 
 
مجلس نمایندگان امریکا با اکثریت آرا (۳۶۶ رأی) بسته کمک به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کردند. ارزش کل این بسته حمایتی ۳/۹۵ میلیارد دلار کمک‌های امنیتی است که ۸/۶۰ میلیارد دلار برای کمک به مبارزه با روسیه در نظر گرفته شده است. همچنین ۱/۸ میلیارد دلار برای کمک به تایوان برای مقابله با چین در نظر گرفته شده است. هرچند، همه بخش‌های این بودجه مناقشه‌برانگیز است و برای تشدید وضعیت‌های امنیتی و مقابله‌جویانه در جهان به کار خواهد رفت تا جایی که جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا گفته این بسته کمک ۹۵میلیارد دلاری «پیامی روشن در مورد قدرت رهبری امریکا در سراسر جهان» است، ولی بحث‌برانگیز‌ترین بخش این بودجه، مربوط به کمک به رژیم صهیونیستی است که در بحبوحه جنگ تصویب شده است. در این بسته، ۲۶ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی در نظر گرفته شده است. از این بودجه ۲۶ میلیاردی، نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار برای توسعه یا تولید تسلیحات ساخت ایالات متحده یا اسرائیل است، ۴ میلیارد برای تقویت گنبد آهنین و فلاخن داوود و ۵/۳ میلیارد نیز برای تأمین مالی کمک‌های نظامی خارجی به اسرائیل است. ادعا شده که ۲/۹ میلیارد دلار برای اهداف بشردوستانه، از جمله در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی تخصیص خواهد یافت ولی این لایحه تصریح می‌کند که کمک مالی به آژانس سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) ممنوع است. هرچند این لایحه برای تبدیل‌شدن به قانون باید به تصویب سنا هم برسد ولی به نظر می‌رسد، کمک‌های تسلیحاتی فوری به اسرائیل را هم در دستور کار قرار دهد. «وال‌استریت‌ژورنال» روز جمعه خبر داده بود که دولت بایدن در حال بررسی معرفی یک قرارداد تسلیحاتی جدید است که بر اساس آن بیش از یک میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل فروخته خواهد شد. در حالی که به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، این بزرگ‌ترین معامله نظامی است که ایالات متحده با اسرائیل پس از آغاز درگیری‌ها در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه سال گذشته) انجام می‌دهد. این معامله شامل مهمات تانک به ارزش ۷۰۰میلیون دلار، خودرو‌های نظامی به ارزش ۵۰۰میلیون دلار و گلوله‌های خمپاره به ارزش ۱۰۰میلیون دلار است که مجموع آن به ۳/۱ میلیارد دلار می‌رسد. 
 
 فلسطینیان: چراغ سبز به کشتار است
بر اساس ترتیبات در دستور کار قرار گرفته در مجلس نمایندگان، لایحه طوری طراحی شده بود که هیچ اصلاحیه‌ای در لایحه کمک به اسرائیل مجاز نبود. با این حال جمال بومن، عضو مجلس نمایندگان امریکا با انتقاد از این بودجه گفت: «نباید میلیارد‌ها دلار پول و سلاح‌های اضافی برای حمایت از نتانیاهو در قتل بی‌گناهان ارسال کنیم. خط مشی ما در خاورمیانه باید مبتنی بر صلح و توقف تنش‌آفرینی باشد.» مارک پوکان، نماینده حزب دموکرات نیز نگرانی خود را نسبت به هدایت اسرائیل در جنگ تحت دولت نتانیاهو ابراز کرد و گفت: «اگر او (نتانیاهو) در مورد مسائل امنیت بین‌المللی به حرف ما گوش نمی‌دهد، چگونه می‌توان با دادن سلاح‌های تهاجمی‌تر [به او]اعتماد کرد.» جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) موافقت مجلس نمایندگان امریکا را با اعطای کمک‌های نظامی و امنیتی به رژیم صهیونیستی به‌شدت محکوم کرد و آن را همدستی و شراکت رسمی امریکا در نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه دانست. این جنبش در بیانیه‌ای گفته که دولت امریکا و شخص «جو بایدن» رئیس‌جمهور مسئول سیاسی، قانونی و اخلاقی جنایت‌های جنگی صهیونیست‌هاست. تشکیلات خودگردان فلسطین هم شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حمایت امنیتی امریکا تشدید تنشی خطرناک و چراغ سبزی برای اسرائیل است تا دایره جنگ در منطقه را گسترش دهد.» نبیل ابوردینه، سخنگوی مطبوعاتی محمود عباس گفته که کمک‌های نظامی امریکا به اسرائیل به معنای همکاری در کشتار هزاران قربانی فلسطینی است. در مقابل، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با استقبال از این بودجه، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «کنگره امریکا با اکثریت قاطع یک لایحه کمک را تصویب کرده است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و نشان‌دهنده حمایت قوی امریکا از اسرائیل است.» او همچنین تصویب این بودجه را در راستای «دفاع از تمدن غرب دفاع» خوانده است: «از دوستانم تشکر می‌کنم. از امریکا تشکر می‌کنم.» همچنین یوآف گالانت، وزیر جنگ این رژیم در واکنش به تصویب بسته کمکی به اسرائیل در مجلس نمایندگان امریکا گفت: «در حالی که اسرائیل در هفت جبهه از جمله ایران با تهدید مواجه است، ایالات متحده در کنار اسرائیل ایستاده است. از رئیس‌جمهور بایدن برای حمایت بی‌دریغش تشکر می‌کنیم.» یسرائیل کاتس، وزیر امور خارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تصویب این لایحه روابط تنگاتنگ و مشارکت راهبردی بین اسرائیل و امریکا را اثبات و پیامی قوی به دشمنان ما ارسال می‌کند.»
 
 عملیات خلاقانه پرچم فلسطینیان
یک شهرک‌نشین اشغالگر صهیونیست در نزدیکی روستای المغیر در شرق رام‌الله در تله انفجاری مبارزان مقاومت که زیر پرچم فلسطین تعبیه شده بود، گرفتار و زخمی شد. گردان‌های ناصر صلاح‌الدین (شاخه نظامی کمیته‌های مقاومت مردمی فلسطین) به شدت از عملیات تله پرچم در شرق رام‌الله تمجید کرد. گردان‌های ناصر صلاح‌الدین این عملیات را تحولی راهبردی و اقدامی خلاقانه از سوی مبارزان فلسطین در مقابله با نظامیان اشغالگر و شهرک‌نشینان در کرانه باختری دانست. همزمان، پس از شهادت ۱۴فلسطینی در حمله سه‌روزه نظامیان رژیم اشغالگر به اردوگاه نورشمس در شهر طولکرم در شمال کرانه باختری، جنبش حماس در بیانیه‌ای خواستار اعتصاب سراسری در کرانه باختری در پی جنایت رژیم صهیونیستی در اردوگاه نورشمس در طولکرم شد. حماس در این بیانیه اعلام کرد: ما از مردم خود در کرانه باختری می‌خواهیم به اعتصاب طی روز یک‌شنبه پایبند باشند و همه میدان‌ها و نقاط رویارویی را به زبانه‌ای از آتش در برابر رژیم اشغالگر تبدیل کنند و اسلحه‌های افراد آزاده به سمت نظامیان و شهرک‌نشینان جنایتکار نشانه برود. در بیانیه حماس آمده است: جنایت صهیونیست‌ها امنیت را برای اشغالگران به همراه نخواهد داشت و مقاومت مردم ما نسل به نسل تا پیروزی و آزادی ادامه خواهد داشت.

نظر شما