شناسهٔ خبر: 66207772 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

نماینده چابهار درمورد وضعیت سیل در جنوب استان سیستان و بلوچستان:

خانه‌های مردم داخل آب رفته، راه‌های ارتباطی روستا‌ها هم قطع شده

صاحب‌خبر -

سیل سیستان و بلوچستان دوباره خطرات خود را به نمایش گذاشت و حالا جنوب این استان دوباره درگیر آبگرفتگی شدید است. تداوم بارش‌ها در دوماه اخیر این استان را با چالش‌های اساسی در حوزه زیرساخت مواجه کرده و دولت نیز در راستای خدمات‌رسانی اساسی چندان موفق عمل نکرده است.

نماینده چابهار در مجلس، درباره وضعیت آب گرفتگی در جنوب استان سیستان و بلوچستان گفت: متأسفانه پیرو گزارش‌های هواشناسی و بارندگی‌های اخیر جنوب استان سیستان و بلوچستان، در شهرستان‌های کنارک و زراباد بیشترین آمار آب گرفتگی را داریم. خانه‌های مردم داخل آب است و راه‌های ارتباطی روستا‌ها کاملاً قطع شده است. رودخانه‌های فصلی از جمله رودخانه سرباز و کاجو طغیان کرده است و آب در حال افزایش است. به شدت نگرانی وجود دارد چون زیرساخت‌های مدیریت بحران فراهم نیست.

معین الدین سعیدی، در گفت‌وگو با «انتخاب» افزود: من خواهش دارم دوستان دولت، وزارت راه، هلال احمر و سازمان مدیریت بحران و وزارت بهداشت خیلی جدی‌تر پای کار بیایند. از عموم ملت ایران می‌خواهم همانطور که در سیل دشتیاری کنار مردم بودند، در این شرایط نیز مردم سیستان و بلوچستان را تنها نگذارند. کانون آب گرفتگی زرآباد و کنارک هستند، اما با توجه به افزایش حجم آب در رودخانه سرباز و کاجو نگرانی داریم که دشتیاری نیز مجدداً دچار مشکل شود.

وی درباره تداوم چالش‌های زیرساختی در جنوب سیستان و بلوچستان و تداوم این وضعیت از سیل قبل گفت: متأسفانه در سیل قبلی با وجود حضور مسئولین، زیرساخت‌ها کماکان از بین رفته و راه‌ها و بند‌ها از بین رفته‌اند. مصوباتی در آنجا داشتیم که چاه نیمه ایجاد شود و رودخانه‌های فصلی لای روبی شوند. با سیل جدید مشخص می‌شود اتفاقات همیشه یک توالی مشخص دارند و ما قبل از وقوع حادثه باید تدبیر کنیم. امروز که من با شما صحبت می‌کنیم وضعیت کنارک و زرآباد بسیار بسیار بحرانی است و امیدواریم سریعاً ورود کنند. در حوزه زیرساخت‌ها فقط نباید مسئولین بیایند و عکس بگیرند، بلکه باید مشکل را به صورت ریشه‌ای حل کنند.

آخرین وضعیت اقدامات امدادی در سیل جنوب کشور

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از فعالیت ۶ هزار امدادگر و امدادرسانی به بیش از هزار نفر در مناطق سیل زده خبر داد.

بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین جزئیات امدادرسانی در استان‌های سیل زده کشور گفت: در پی اعلام قرمز هشدار سازمان هواشناسی کشور، هشت استان بوشهر، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد تحت تاثیر این سامانه بارشی قرار گرفتند و تا صبح امروز ۲۹ فروردین ماه، در ۴۷ منطقه عملیاتی، هزار و ۱۹۰ عملیات امداد و نجات،۲۱۶ عملیات اسکان و ۵۰ مورد عملیات انتقال به اماکن امن صورت گرفته است. وی با اشاره به یک عملیات مهم افزود:در ساعت ۳:۳۰ دقیقه امروز، در مسیر کنارک به نیک شهر، دو دستگاه اتوبوس گرفتار سیل شده بودند که ۴۳ نفر توسط امدادگران نجات پیدا کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در مجموع این سازمان با به کارگیری شش هزار نیروی عملیاتی در قالب هزار و ۲۰۰ تیم در پنج استان سیل زده مشغول به امدادرسانی و کمک رسانی هستند. در حال حاضر  ۲۵۰ خودروی لجستیکی و عملیاتی نیز در استان های سیل زده برای ارائه خدمت، به کار گرفته شده‌اند و آماده‌باش امدادگران همچنان ادامه دارد. وی افزود: ۳۶۷ کیلوگرم نایلون،۶۶ تخته پتو، ۱۰۵، ۷۱ تخته موکت، ۳۴ بسته غذایی و ۲۰ دستگاه چادر توسط نیروهای امدادی در بین متأثرین توزیع شد. ۴۶تیم عملیاتی متشکل ۲۳۲ امدادگر و نجاتگر در این عملیات حضور و به متأثرین امدادرسانی کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور از هموطنان عزیز خواست از تردد و توقف در مسیرها و جاده‌ها و بستر رودخانه‌ ها خودداری کنند. و در صورت بروز هرگونه حادثه با شماره ۱۱۲ ندای امداد و نجات تماس بگیرند.

 

نظر شما