به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مثبت سبز، آیا خوردن هر روز یک سیب واقعاً تاثیر محسوسی در سلامتی دارد؟ مصرف روزانه یک سیب، به عنوان بخشی از رژیم غذایی متوازن و سالم توصیه میشود، اما توجه به سایر جنبههای سلامتی و تنوع در رژیم غذایی نیز بسیار مهم است.
سیب، میوهای با ارزش غذایی بالا است که فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد. شواهد نشان می دهد که خوردن سیب، روند هضم غذا را بهبود بخشیده و از بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. این میوه دارای فیبر، ویتامین C، آنتی اکسیدانها و مواد مغذی دیگری است که میتواند به حفظ سلامتی کمک کند. برای آشنایی بیشتر با خواص سیب با ما همراه باشید.
سیبها به عنوان میوههایی با ارزش غذایی بالا شناخته میشوند؛ به این معنا که در هر واحد مصرفی از آنها، مقدار زیادی مواد مغذی یافت میشود. سیب یک میوه کامل است. یک سیب متوسط، با وزن ۲۰۰ گرم، حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: ۱۰۴
کربوهیدرات: ۲۸ گرم
فیبر: ۵ گرم
ویتامین سی: ۱۰٪ از مقدار روزانه مورد نیاز
مس: ۶٪ از مقدار روزانه مورد نیاز
پتاسیم: ۵٪ از مقدار روزانه مورد نیاز
ویتامین کا: ۴٪ از مقدار روزانه مورد نیاز
همچنین این مقدار مصرفی سیب، ۲ تا ۵ درصد از مقدار روزانه مورد نیاز ویتامین E ،B1، و B6 را نیز فراهم میکند. سیبها همچنین منبع غنیای از پلیفنولها هستند که نوع مهمی از آنتیاکسیدانها به شمار میروند. نیمی از فیبر و پلیفنولها در پوست سیب قرار دارند؛ بنابراین پیشنهاد میشود تا سیب را به خوبی شسته و آن را با پوست میل نمایید.
به خاطر ارزش غذایی بالای سیب، خواص آن بینهایت زیاد است و همین امر، سبب شده تا سیب به عنوان نمادی برای سلامتی معرفی شود. این میوه برای بدن انسان بسیار مفید است که باعث تقویت سلامت عمومی بدن میشود و میتواند به رژیم غذایی سالم شما اضافه شود. در زیر به برخی از خواص سیب اشاره میشود:
سیب دارای فیبرهای قابل حل مثل پکتین است که به کاهش میزان کلسترول LDL (کلسترول بد) و کنترل فشار خون کمک میکند. این عوامل، در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی موثر هستند. سیب حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند فلوانوئیدها و ویتامین C است که از اکسایش چربیها جلوگیری میکنند و به حفظ سلامت قلب کمک میکنند.
مصرف سیب و فیبرهای آن میتواند به کنترل قند خون کمک کند و نوسانات قند خون را کاهش دهد که برای افرادی که دارای دیابت هستند، بسیار مهم است.
ویتامین C موجود در سیب از جمله عواملی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای موجود در سیب میتوانند از آسیبهای اکسیداتیو بدن جلوگیری کرده و به حفظ سلامتی عمومی و جلوگیری از بیماریها و عفونتها کمک کنند.
مصرف میوههایی مانند سیب که حاوی فیبرهای غذایی هستند، میتواند در پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست موثر باشد. فیبرهای غذایی موجود در سیب مانند پکتین، میتوانند به بهبود عملکرد روده کمک کرده و سلامت گوارش را ارتقا دهند.
سیب دارای حجم زیادی از آب و فیبر است که احساس سیری را افزایش میدهد و از خوردن مقادیر بیشتری از غذاهای پرکالری جلوگیری میکند. در نتیجه، خواص سیب، سبب کنترل وزن و جلوگیری از چاقی میشود.
آنتی اکسیدانهای موجود در سیب میتوانند به پیشگیری از آسیبهای ناشی از اکسیداسیون پوست کمک کرده و پوست را جوانتر نگه دارند.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف سیب میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطانها مانند سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و سرطان پستان شود.
بهترین زمان خوردن سیب، بسته به نیازها و عادتهای شخصی هر فرد متفاوت است؛ اما در برخی موارد، زمان مصرف سیب، تاثیر بیشتری در حفظ سلامتی بدن دارد. مثلا خوردن سیب در هنگام صبح، انرژی لازم برای شروع روز شما را فراهم میکند. سیب حاوی قندهای طبیعی مانند فروکتوز، گلوکز و ساکاروز است که انرژی، سریع به بدن شما وارد میشود.
مصرف یک سیب قبل از ورزش، انرژی لازم برای فعالیت ورزشی را فراهم کرده و از احساس خستگی جلوگیری میکند. خوردن آن بعد از ورزش نیز به بازیابی سریعتر عضلات و تامین تغذیه لازم بدن، بعد از فعالیت ورزشی کمک میکند. خوردن سیب به عنوان میانوعده نیز، احساس گرسنگی را کاهش داده و در کنترل وزن موثر است. مصرف سیب قبل از غذا نیز، از غذا خوردن بیرویه در وعدههای بعدی جلوگیری میکند.
مصرف سیب قبل از خواب میتواند به کاهش احساس گرسنگی در شب کمک کند. این میوه دارای فیبرهای قابل حل است که احساس سیری را افزایش میدهد و باعث خواب راحتتر میشود. همچنین، فیبرهای موجود در سیب، جذب قند را کنترل و از نوسانات ناگهانی قند خون در شب، جلوگیری میکند.
در کل، مصرف سیب در هر زمانی از روز که با نیازها و فرصتهای شما هماهنگ باشد، برای سلامتی شما مفید است اما موارد فوق، به بهترین زمان خوردن سیب اشاره دارد.
علاوه بر مصرف سیب خام به عنوان میوه، سیبهای پخته نیز بسیار محبوب هستند. از سیب برای تهیه کمپوت، مربا و حتی سرکه استفاده میشود. اگرچه پخت سیب سبب میشود تا مقداری از مواد مغذی آن از دست برود، اما خواص سیب پخته همانند سیب خام بسیار زیاد است. همچنین سرکه سیب نیز جزو مواد ارزشمند است که فواید متعددی از جمله افزایش متابولیسم و لاغری، کنترل دیابت، ضد باکتری و ضد قارچ، سلامت پوست و … دارد.
پخته شدن سیب میتواند باعث تخریب بخشی از قندهای طبیعی آن شود، که برای افراد مبتلا به قند خون بالا مناسب است؛ نکته حائز اهمیت این است که برای این افراد از شکر در هنگام پخت استفاده نشود. در صورتی که پوست سیب حین پخته شدن حذف نشود، مقداری از آنتیاکسیدانهای موجود در پوست سیب، از فرد در مقابل عوارض اکسیداتیو و التهابی محافظت میکند.
سیب پخته معمولاً نرمتر است و برای کسانی که مشکلات دهان و دندان یا بیماریهای گوارشی دارند، بسیار مناسب است. فیبر موجود در سیب پخته، میتواند به بهبود عملکرد گوارش کمک کند و باعث سهولت در هضم غذا شود. به طور کلی، سیب پخته، یک گزینه سالم و خوشمزه برای افرادی است که دوست دارند میوه خود را در دمای گرم بخورند یا برای پخت و پز در غذاهای مختلف استفاده کنند.
همان طور که شرح دادیم، مصرف منظم سیب به عنوان یک قسمت از رژیم غذایی سالم و متنوع، میتواند به بهبود سلامتی قلب، گوارش و سیستم ایمنی کمک کرده تا زندگی سالم و فعال داشته باشید. این میوه را میتوان به صورت تازه، آبمیوه، کمپوت یا در تهیه انواع غذاها و دسرها استفاده کرد و از مواد مغذی موجود در آن بهره برد. خواص سیب بسیار زیاد است و در این مقاله به بهترین این خواص پرداخته شده و امیدواریم که برای شما موثر واقع شده باشد.
∎
نظر شما