شناسهٔ خبر: 66058444 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بیشتر بیماران قلبی بیش از حد نمک مصرف می‌کنند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کاهش مصرف سدیم (نمک) برای درمان بیماری قلبی بسیار مهم است، اما بیشتر بیماران قلبی قادر به محدودکردن مصرف نمک خود نیستند.

صاحب‌خبر -

بیشتر بیماران قلبی بیش از حد نمک مصرف می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مهاباد؛ به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری قلبی به طور متوسط بیش از دو برابر مقدار توصیه شده روزانه نمک مصرف می‌کنند.

محققان معتقدند، سدیم برای سلامت انسان ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند فشارخون را افزایش دهد که به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و قلب را مجبور می‌کند تا سخت‌تر کار کند.

دستورالعمل‌های غذایی ایالات متحده توصیه می‌کند که بیماران مبتلا به بیماری قلبی مصرف سدیم را به ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند و حتی افراد سالم نیز مصرف نمک خود را کمتر از ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارند.

اما به گفته محققان، در میان نمونه‌ای متشکل از بیش از سه‌هزار و  ۱۰۰ بیمار قلبی، ۹ نفر از ۱۰ نفر (۸۹%) بیش از حداکثر توصیه شده روزانه ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز نمک مصرف می‌کردند.

محققان خاطرنشان کردند، در واقع بیماران قلبی به طور متوسط ۳۰۹۶ میلی‌گرم در روز نمک مصرف می‌کردند که فقط کمی کمتر از میانگین ملی ۳۴۰۰ میلی‌گرم در روز است.

دکتر السی کدجو، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان منطقه‌ای پیمونت آتن در یونان، می‌گوید: تفاوت نسبتاً اندک در مصرف سدیم نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیمار‌های قلبی عروقی میزان مصرف خود را در مقایسه با جمعیت عمومی بسیار محدود نمی‌کنند و همچنین بیش از دو برابر مقدار توصیه شده مصرف می‌کنند.

برای این مطالعه، محققان داده‌های رژیم غذایی افراد مبتلا به مشکلات قلبی را که بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

بیشتر بیماران قلبی بیش از حد نمک مصرف می‌کنند

کدجو گفت: پیروی از رژیم غذایی کم سدیم حتی برای افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی که انگیزه قوی برای پیروی از آن دارند، همچنان چالش‌برانگیز است.

به گفته محققان، افراد با هر زمینه‌ای می‌توانند با تهیه وعده‌های غذایی بیشتر در خانه، جایی که می‌توانند سطح نمک را بهتر کنترل کنند، از سلامت قلب خود محافظت نمایند.

مردم همچنین می‌توانند برچسب‌های مواد غذایی را با دقت بیشتری بخوانند و مصرف غذاهایی با سطح سدیم بالاتر از ۱۴۰ میلی گرم را محدود کنند.

به گفته محققان، بیماری قلبی عروقی یک مشکل جدی است و طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، علت شماره یک عوارض بیماری و مرگ و میر در سراسر جهان است. پیروی از دستورالعمل‌های سدیم یکی از راهبردهای ساده‌ای است که افراد می‌توانند به آسانی برای کاهش بستری شدن در بیمارستان، هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، عوارض و مرگ‌ومیر مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی اتخاذ کنند.