دکتر محمدحسن انتظاری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: نوشیدن و خوردن شیر ولرم، چای کمرنگ، سوپ رقیق و ۲ یا سه عدد خرما به روزه داران در هنگام افطار توصیه میشود.
متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در همدان خاطرنشان کرد: بهتر است ضمن رعایت نکات تغذیهای از پرخوری در وعده شام و افطاری خودداری شود.
انتظاری در خصوص استفاده از زولبیا و بامیه در ماه رمضان بیان کرد: زولبیا و بامیه یک ماده غیرطبیعی است که مقدار زیادی چربی و شیرینی را در خود جا داده است و نوع روغنی که برای تهیه این شیرینی استفاده میشود سالم نیست.
وی اظهار کرد: میتوان افطاری را مانند نهار مفصل خورد اما در وعده سحر باید از خوردن مواد چرب، شور، تند و مقدار زیادی مواد پروتئینی اجتناب کرد.
این متخصص و پژوهشگر تغذیه و رژیمدرمانی در همدان گفت: استفاده از مواد تند، شور و چرب در وعده سحر باعث تشنگی و گرسنگی زودهنگام میشود و در این حالت فرد کارایی خود را دست میدهد.
انتظاری با تأکید بر ضرورت خودداری از افراط در مصرف گوشت قرمز و سفید، آجیل، چای پررنگ و آبمیوه طبیعی در وعده سحر بیان کرد: استفاده از آب طبیعی در وعده سحر برخلاف تصور اکثر افراد بهشدت قند خون را افزایش میدهد و این امر سبب افت قند خون در ساعات اولیه روز میشود.
وی مصرف میوه و سبزی در وعده سحر، نان کامل، عدسپلو، شویدپلو و هویجپلو در وعده سحر را به روزه داران توصیه کرد.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در همدان گفت: انتظار میرود افراد چاق در حد سه یا چهارکیلو و افراد نرمال بیش از یک کیلو در ماه رمضان وزن کم کنند و نوع تغذیه در این ماه به نحوی نباشد که دچار اضافهوزن و چاقی شویم چرا که چاقی به معنای داشتن تغذیه نامناسب است و سیستم ایمنی بدن فرد را ضعیف میکند.
انتظاری درباره غذاهای موثر در تشنگی حین روزهداری توضیح داد: مصرف غذاهای سرخ شده، ماکارونی، کلهپاچه و آبگوشت در وعده سحری باعث ایجاد عطش میشود.
وی اضافه کرد: روزهداران باید در فاصله زمانی پس از افطار تا سحر حداقل هشت لیوان مایعات بنوشند که چهار لیوان آن باید آب باشد و مابقی نیاز بدن میتواند از آبمیوه، شیر، چای تأمین شود تا از بروز یبوست هم جلوگیری کند.
انتظاری ادامه داد: مصرف روزانه ۲ تا سه واحد میوه و سبزی میتواند میزان فیبر موردنیاز دستگاه گوارش را تأمین کند هرچند باید مایعات موردنیاز نیز به میزان کافی پس از افطار تا سحر مصرف شود.