شناسهٔ خبر: 65577580 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

لطمه زدن رباتهای تولید فرش دستباف ایرانی به صادرات آن

رباتهای ساخت فرش دستباف ایرانی به تازگی با قیمت ۴۰ میلیارد ریال به فروش می رسد که این ربات بافها به صادرات فرش ایرانی لطمه می زنند.

صاحب‌خبر -
 
لطمه زدن رباتهای تولید فرش دستباف ایرانی به صادرات آن
 
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس بخش فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: یکی از راهکارهای موثر برای تعیین اصالت فرش ایرانی، شناسنامه‌دار کردن فرش است، این مهم از تقلبی‌ بودن فرش جلوگیری می‌کند.
 
شادی قاسمی افزود: متاسفانه فرش دستباف ایرانی به صورت قاچاق به افغانستان ارسال شده و در آن کشور با نام فرش دستباف افغان به فروش می‌رسد.
 
رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برخی از فعالان صنعت فرش دستباف مقاومت زیادی در برابر شناسنامه‌دار کردن فرش ایرانی می‌کنند، این موضوع سبب حمایت از تولید کالای ایرانی و مصرف کننده شده و ارزش واقعی هنر دست بافندگان فرش را نمایان می‌کند.
 
قاسمی ادامه داد: از سوی دیگر بروز برخی از تخلفات در حوزه بیمه بافندگان فرش دستباف باعث شد که بیمه در این صنعت به صورت محدود انجام شود.
 
رئیس اتاق اصناف مشهد نیز در این نشست با اشاره به عملیاتی نشدن وعده‌های دولت در خصوص صنعت فرش دستباف گفت: تاکنون کمیته فرش دستباف در استان تشکیل نشده است، بر اساس آیین‌نامه ارسالی این کمیته، استاندار رئیس این کمیته خواهد بود که با حضور متخصصان، صاحب‌نظران، تشکل‌ها و متولیان فرش دستباف در این کمیته، امکان یافتن راهکار برای رفع موانع این صنعت مهیا می شود.
 
هادی مخملی با اشاره به کاهش صادرات فرش ایرانی افزود: صادرات فرش دستباف استان خراسان رضوی از ۲ میلیارد دلار به ۵۰ میلیون دلار در سال رسیده است، نسل جدید دیگر اطلاعی از فرش دستباف ایرانی ندارد.
 
وی با تاکید بر عدم تحقق وعده معافیت مالیاتی صنعت فرش دستباف گفت: صنعت فرش دستباف نیازمند تامین نقدینگی است، از طرفی معافیت مالیاتی این صنعت، به اشتغال بخش روستایی کمک می‌کند.
 
رئیس اتاق اصناف مشهد کیفیت و کمیت نخ ابریشم را در وضعیت تولید فرش دستباف مهم دانست و ادامه داد: نخ ابریشم تولیدی ایران پاسخگوی نیاز کشور نیست و باید از افغانستان و دیگر کشورهای همسایه خریداری و تهیه شود، ۹۸ درصد از نخ ابریشم تولیدی کشور در فرش‌های دستباف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
لبافی با تاکید بر لزوم افزایش تبلیغات فرش دستباف ایرانی از رسانه‌های جمعی گفت: معافیت مالیاتی، ارائه تسهیلات و تامین مواد اولیه صنعت فرش دستباف از دیگر موضوعاتی است که پیگیری خواهد شد، با توجه به عدم تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت فرش دستباف، پیشنهاد کاهش تعرفه گمرکی نخ ابریشم ارائه و دنبال خواهد شد.

نظر شما