شناسهٔ خبر: 65551756 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

طرز تهیه شیرینی برنجی یکی از شیرینی های عید نوروز در خانه

طرز تهیه شیرینی برنجی که یکی از شیرینی‌ های سنتی و محبوب ایرانی است بسیار ساده است و اصالت آن به استان‌ های غربی ایران تعلق دارد.

صاحب‌خبر -

طرز تهیه  شیرینی برنجی که یک شیرینی ساده و خوشمزه است و با مواد ساده ای تهیه می شود بسیار آسان است حتی این شیرینی را می توان در خانه و بدون فر تهیه کرد.در این مطلب از پارس نیوز با انواع طرز تهیه شیرینی برنجی اشنا می شوید.

همچنین در پارس نیوز بخوانید : شیرینی آلمانی خانگی و بهترین روش های درست کردن آن

برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا روغن جامد را آب می کنیم و داخل یخچال می گذاریم تا خودش را بگیرد و بعد از داخل یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا با دمای آشپزخانه سازگار شود و (به این کار روغن صاف می گویند که در قنادی ها نیز هست.

اگر از کره استفاده می کنید اول کره را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط می گذاریم تا به مرور نرم شود و استفاده کنید.می توانیم از هر دو نیز در شیرین استفاده کنیم.)آب شود و در کاسه ای می ریزیم و پودر قند را نیز می افزاییم.

سپس با همزن ۱۰ دقیقه با دور کند می زنیم تا روغن پوک شود و آنوقت تخم مرغ ( زرده را از سفیده جدا می کنیم و سفیده را داخل کاسه ای می ریزیم و ۱ قاشق پودر قند به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی با دور تند بقدری می زنیم که سفید شود و فرم بگیرد و بعد به مواد می افزاییم)

سپس به همراه گلاب (اول گلاب را با ۲ قاشق غذاخوری آب مخلوط می کنیم و بعد اضافه می کنیم) و هل (اگر هل را می کوبید و داخل مواد می ریزیم به اندازه نوک قاشق اضافه کنید)به مواد اضافه می کنیم و مجددا هم می زنیم با دور کند به مدت  ۵ دقیقه تا شیرینی منسجم شود و بافت خوبی بگیرد.

۲ قاشق غذاخوری از آرد برنج بر می داریم و به جای آن دو قاشق غذاخوری آرد سفید قنادی به آن اضافه می کنیم و آرد برنج را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک در یک جهت مواد را مخلوط می کنیم و آرد را همین طور اضافه می کنیم تا خمیر به وجود بیاید و منسجم شود.

آنوقت خمیر را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و به یک قسمت از آن زعفران دم کرده(شیرینی ساده و زعفرانی) اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم تا کاملا به خورد خمیر برود و داخل کیسه های جدا هر خمیر را قرار می دهیم و در آن ها را گره می زنیم.

سپس داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنند. پس از گذشت این زمان کیسه های محتوی خمیرها را از داخل یخچال بیرون می آوریم و در محیط قرار می دهیم تا به مدت ۱ ساعت با دمای محیط سازگار شوند.

سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد می گذاریم تا به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود.کف سینی کاغذ روغنی قرار می دهیم و خمیرها را کمی ورز می دهیم و از هر کدام به اندازه تقریبا یک گردو بر می داریم.

سپس با دست گوله می کنیم تا شبیه دایره شود و در سینی آن ها را می چینیم و با مهر یا قالب روی آن ها هر طرحی که تمایل داریم ایجاد می کنیم و کمی تخم خرفه روی آن ها می ریزیم و سینی را داخل فر قرار می دهیم تا شیرینی ها به مدت ۱۵ دقیقه بپزند.

زمانیکه شیرینی ها آماده شدند سینی را از فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا شیرینی ها خنک شوند(چون داغ هستند و زود خورد می شوند)و بعد آرام شیرینی های نان برنجی را در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان کنید.

ابتدا تمام مواد لازم را از یخچال خارج می کنیم تا همدما با محیط شوند. سپس کره نرم شده و پودر قند را با همزن به مدت ۳ دقیقه می زنیم.

سپس زرده تخم مرغ را به آنها اضافه می کنیم و با همزن ۱ دقیقه آنها را مخلوط می کنیم.

آرد برنج را ۳ بار الک کرده و با پودر هل کم کم به مواد اضافه می کنیم و در آخر نیز گلاب را به آنها اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر نرم و یکدست شود.

خمیر را بمدت ۸ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.

بعد از این مدت خمیر را از یخچال خارج می کنیم و از آن تکه های یک اندازه و کوچک جدا می کنیم و با دست گلوله می کنم تا کمی گرم شود (اینکار برای بهتر صاف شدن خمیر است) کاغذ روغنی را داخل سینی پهن می کنیم، سپس خمیرها را روی سینی توستر می چینیم و با تخم خرفه تزیین می کنیم.

توستر را از قبل با دمای ۱۵۰ درجه گرم می کنیم سپس سینی را درون آن قرار می دهیم تا شیرینی ها بمدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد. ( می توانید یکی دوتا از شیرینی ها را جدا بپزید تا زمان دستتان بیاید.)

برای اینکار واشر تابه دوطرفه را برداشته و روی حرارت می گذاریم تا گرم شود سپس کاغذ روغنی را کف تابه می اندازیم و شیرینی ها را با فاصله می چینیم و درب تابه را می ببندیم تا بمدت ۳۰ دقیقه بپزند.

بعد از پخت شیرینی ها صبر می کنیم تا خنک شوند بعد درون ظرفی مناسب برای سرو می چینیم.

نظر شما