شناسهٔ خبر: 65326053 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

انتخاب اصلح (۱۶)

نمایندگان مازندران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در مازندران، هیچ کدام از نمایندگان دوره قبل نتوانستند اقبال عمومی را از آن خود کنند و جای خود را به نفرات جدید دادند.

صاحب‌خبر -

نمایندگان مازندران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار شود. به همین بهانه نگاهی داریم بر تاریخچه تشکیل و اهداف مجلس شورای اسلامی و اسامی نمایندگان استان مازندران در یازدهمین دوره این مجلس.

مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل۶۲ قانون اساسی با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند؛ پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد.

نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفندماه ۱۳۵۸ برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) شروع به کار کرد.

استان مازندران نیمی از دوره‌های نمایندگی مجلس شورای اسلامی پنج دوره اول (۵۹ تا ۷۸) را تا پیش از جدایی استان گلستان ۱۷کرسی قوه مقننه را در اختیار داشت که در مجلس پنجم با افزایش۲۰ نماینده به جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان استان به ۱۸ نفر رسید.


اما در ششمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به علت جداشدن استان گلستان از مازندران، تعداد نمایندگان مازندران ۱۱ نفر و تعداد نمایندگان استان گلستان هم ۶ نفر تعیین شد، اما در هفتمین دوره با افزایش یک نفر به نمایندگان مازندران، تعداد نمایندگان این استان به ۱۲ نفر رسید.

در مجموع ۱۷۳ داوطلب انتخابات مجلس در مازندران تاکنون کرسی سبز مجلس شورای اسلامی را تجربه کردند که نیمی از حوزه‌های انتخابیه نمایندگانی با سابقه دو دوره و یا بیشتر را داشتند.

نمایندگان مازندران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامیمجلس یازدهم
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برای تعیین ۲۹۰ کرسی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی و همزمان با نخستین انتخابات میان‌دوره‌ای دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.


داوطلبانی که نتوانستند حداقل ۲۰٪ آرای صحیح حوزهٔ انتخابیهٔخود را کسب کنند، در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی که در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ برگزار شد، به رقابت پرداختند.


در این دوره، با ۴۲٫۵٪، کمترین میزان مشارکت در یازده دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم خورد. در این انتخابات، اصولگرایان موفق شدند اکثریت قاطع کرسی‌های مجلس را به دست بیاورند. البته شماری از اصلاح‌طلبان از نام‌نویسی در انتخابات خودداری کرده‌بودند، 

مجلس یازدهم و تغییر همه نمایندگان دوره قبل

در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، استان مازندران دارای ۹ حوزه انتخابیه و ۱۲ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی بود که نمایندگان آن باید توسط حدود ۲ میلیون و ۴۳۲ هزار مازندرانی واجد شرایط رای دهی انتخاب می شدند.

بر اساس آخرین بررسی شورای نگهبان، از مجموع ۴۱۸ نفری که به عنوان داوطلب نامزدی نمایندگی مجلس یازدهم در مازندران ثبت نام کردند ۱۲۱ نفر توانستند صلاحیت و مجوز حضور در یازدهمین دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی را کسب کنند.

در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در مازندران، هیچ کدام از نمایندگان دوره قبل نتوانستند اقبال عمومی را از آن خود کنند و جای خود را به نفرات جدید دادند.

از تعداد ۱۲ نماینده دوره یازدهم فقط دو نفر سابقه نمایندگی در دوره‌های قبل را داشتند و بقیه برای نخستین بار مجلس را تجربه کردند.

نمایندگان مازندران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
حوزه انتخابیه ساری و میاندرود: منصورعلی زارعی و علی بابایی کارنامی
حوزه انتخابیه قائم شهر، سوادکوه، سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرع: کیوان مرادیان کوچکسرایی و کمال علیپور خنکداری
حوزه انتخابیه بابل و بندپی: مهدی سعادتی و علی کریمی فیروزجایی
حوزه انتخابیه آمل: رضا حاجی پور
حوزه انتخابیه بابلسر و فریدونکنار: علی اصغر باقرزاده
حوزه انتخابیه نور و محمود آباد: ولی الله فرزانه
حوزه انتخابیه بهشهر، نکا و گلوگاه: غلامرضا شریعتی
حوزه انتخابیه نوشهر، چالوس و کلاردشت: محمد علی محسنی بندپی
حوزه انتخابیه تنکابن، رامسر و عباس آباد: سید شمس الدین حسینی

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده برای یک دوره ۴ ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت ساله روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

نظر شما