صبح روز پنجشنبه، در مراسم تکمیل پوشش اینترنت پرسرعت فیبرنوری ایرانسل برای منازل و کسبوکارها (FTTx) در شهر بابل که امروز و با حضور وزیر ارتباطات برگزار شد، ۸۴۷اُمین سایت 5G ایرانسل، در شهر آمل افتتاح شد و سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در شهرستان میاندورود نیز به بهرهبرداری رسید. در این مراسم، مدیرعامل ایرانسل وعده داد “تعداد سایتهای 5G ایرانسل تا پایان سال به ۱۱۰۰ BTS خواهد رسید”.
در ابتدای این مراسم، مدیرعامل ایرانسل طی سخنانی، با ارائه آمار و اطلاعاتی از پیشرفت پروژههای ارتباطی ایرانسل در مازندران گفت: استان مازندران با بیش از ۲میلیون و ۸۰۰هزار مشترک فعال، رتبه ۵ در مصرف دیتا در شبکه ایرانسل را دارد. ما تا کنون بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه شبکه ارتباطی ایرانسل در این استان سرمایهگذاری کرده و ۱۶ سایت نسل پنج تلفنهمراه نیز فعال کردهایم. پوشش جمعیتی ایرانسل در استان نیز، بیش از ۹۴ درصد است.
وی در خصوص روند پیشرفت پروژه فیبرنوری ایرانسل، با بیان اینکه برنامه ایرانسل برای امسال، ایجاد یک میلیون و ۴۴۰هزار خانوار نقطه دسترسی است، گفت: تا کنون ایجاد دسترسی برای ۶۵۰هزار نقطه انجام شده و همزمان با انجام عملیات حفاری و اجرا در ۴۹ شهر، در هفت شهر نیز در فازهای مختلف ارائه سرویس هستیم.
عباسیآرند افزود: تاکنون ۱۵۰ کیلومتر از پروژه اتصال فیبرنوری بین شهری (جادهای) استان مازندران انجام شده و ۱۵ کیلومتر آن هم در حال انجام است و ۲۵ کیلومتر باقیمانده هم، در فاز بعدی انجام میشود.
وی کل متراژ فیبرنوری اجرا شده در شهر بابل را ۱۲۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: تعداد کل OLTهای نصب شده، ۲۵ عدد، کابینتهای ODC ۵۲ عدد، FATها ۵۰۴ عدد و تعداد کل خانوار تحت پوشش نیز، ۶۹هزار و ۹۶۶ خانوار است.
مدیرعامل ایرانسل همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، با اعلام این که تعداد سایتهای نسل پنج ایرانسل به عدد ۸۴۷ رسیده که از این تعداد، ۵ سایت 5G در شهر ساری و ۱۱ سایت نیز در سایر شهرهای مازندران راهاندازی شده است، تأکید کرد: تعداد سایتهای نسل پنج ایرانسل، تا پایان امسال به ۱۱۰۰ سایت در کل کشور خواهد رسید.
وی در خصوص اقدامات ایرانسل در حوزه توسعه ارتباطات روستایی نیز، با بیان اینکه ایرانسل با ۱۷۰هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری، ۱۳ میلیون نفر جمعیت روستایی را تحت پوشش دارد، تعداد کل سایتهای روستایی ایرانسل را ۵۸۴۵ سایت برای پوشش ۳۰۸۶۰ روستا اعلام کرد که از این تعداد، ۱۸۵۲ سایت برای پوشش ۴۴۴۲ روستا، از محل اعتبارات USO وزارت ارتباطات بوده است.
به گزارش ایرانسل، این اپراتور تلفن همراه کشور، اولین ارائه دهنده 5G و رکورددار سرعت و تعداد سایت نسل پنج در ایران، علاوه بر توسعه تعداد سایتهای نسل پنج تلفنهمراه در کشور که با افتتاح سایت شهر آمل، تعداد آن به ۸۴۷ رسید، به تازگی و در دی ماه ۱۴۰۲، با حضور امیر محمدزاده لاجوردی جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از نسل ۵.۵ شبکه تلفنهمراه «5G-Advance» در شبکه ایرانسل رونمایی کرد و با انجام تست سرعت در نسل ۵.۵ تلفنهمراه و ثبت رکورد ۶.۵ گیگابیت بر ثانیه، باز هم رکورد سرعت اینترنت ایران را شکست.
پیش از این، سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل نیز، در روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، طی مراسمی توسط رئیسجمهوری افتتاح شد. در این مراسم، سرویس اینترنت فیبر نوری که به عنوان سرویس «فیبر به منازل و کسبوکارها (FTTx)» شناخته میشود، در قالب «طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها» به بهرهبرداری رسید و بابل در استان مازندران، به عنوان نخستین شهر، این سرویس ایرانسل را دریافت کرد. همچنین در تاریخ ۲۲ مهرماه سال جاری، تفاهمنامه توسعه دسترسی فیبر نوری شیراز با همکاری شهرداری شیراز و قرارداد صدور مجوز حفاری پروژه فیبر نوری شهر صدرا با همکاری شهرداری صدرا، با حضور وزیر ارتباطات به امضا رسید و در تاریخ ۹ آبان ۱۴۰۲ نیز، عملیات اجرایی پروژه فیبر نوری ایرانسل در شهر تبریز با مشارکت شهرداری این شهر و ایرانسل، طی مراسمی آغاز شد.
همچنین ایرانسل در مرداد ۱۴۰۲، موافقتنامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را از وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات دریافت کرد. با دریافت این پروانه، ایرانسل رسماً به جمع ارائهدهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق، پیوست.
ایرانسل، در حوزه ارتباطات روستایی نیز، تا پایان امسال و مطابق با برنامههای وزارت ارتباطات، پوشش روستاهای بالای ۲۰ خانوار را که در طرح ملی توسعه ارتباطات روستایی به ایرانسل واگذار شده است، تکمیل میکند. در راستای تکمیل پوشش ارتباط روستایی در کشور، امروز و طی مراسم فوق، روستاهای باقیمانده از استان مازندران که به دلیل شرایط جغرافیایی امکان نصب تجهیزات در آنها وجود نداشت، به اینترنت پرسرعت ایرانسل مجهز شدند.