به گزارش خبرگزاری بارس از شیراز، محمدهادی ایمانیه در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کم آبی، گفت: با توجه به مشکلات تامین آب که به سبب تغییرات اقلیمی در سراسر جهان ایجاد شده از اعضای شورا خواستم تا بیشتر به موضوع بهینه کردن مصرف آب بپردازند و این لزوما به معنای کاهش مصرف آب نیست.
استاندار فارس کنتوردار شدن چاه های آب در استان را اقدامی بسیار کمک کننده عنوان کرد و افزود: کنتورهای هوشمندی که بر روی چاه های کشاورزی نصب می شود مصرف برق و آب را مدیریت خواهد کرد.
وی از برخورد با متخلفین این حوزه نیز خبر داد و از پلمب چاه های غیرمجاز سخن گفت و افزود: در ارتباط با پلمب شدن چاه های غیرمجاز بهویژه برای افرادی که با سوءاستفاده از این موضوع تعدادی چاه غیرمجاز حفر کردهاند لذا اولویت اول و تمرکز اصلی در برخورد با این گروه است.
ایمانیه ضمن تشکر از مجریان تجهیز چاه های کشاورزی به کنتورهای هوشمند، خاطر نشان کرد: سرعت نصب کنتور نسبت به سال های قبل افزایش یافته اما با آنچه شایسته است فاصله داریم؛ پیشنهاد می کنم با همکاری بانک کشاورزی که رسالت ذاتیاش کمک به توسعه کمی و کیفی کشاورزی است، تسهیلاتی برای نصب کنتور در نظر گرفته شود؛ در صورت لزوم تحقق این موضوع را در سطح مدیران ملی بانک کشاورزی پیگیری خواهم کرد.
نماینده عالی دولت در فارس در ادامه بر ضرورت اصلاح کانال های انتقال آب به باغات و زمین های کشاورزی تاکید کرد و گفت: ضروری است که متناسب با آب و هوای خشک محصولات کشاورزی را کشت کنیم و اصلاح الگوی کشت را بهعنوان یک وظیفه در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه با استفاده از بذر اصلاح شده، ضمن مصرف آب کمتر، شاهد برداشت محصول بیشتری خواهیم بود، خاطر نشان کرد: روش های سنتی برای تامین آب، دیگر پاسخگو نیست و چاره ای وجود ندارد مگر اینکه به علم نوین و روش های جدید متوسل شویم.
استاندار فارس در پایان گفت: در جلسه امروز مقرر شد قرارگاه آب هر روز با حضور معاونین آب منطقه ای، آبفا استان، آبفا شیراز و جهاد کشاورزی جلسات منظمی داشته باشد؛ هر هفته این جلسه با حضور مدیران کل و معاون عمرانی استانداری برگزار شود و در هر جلسه ای هم که لازم باشد بنده شرکت خواهم کرد تا سال آینده با بحران آبی مواجه نشویم.
نصب کنتور و تجهیزات اندازه گیری بر روی کلیه چاهها، با اولویت در استان فارس دنبال میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس با بیان اینکه نصب کنتور و تجهیزات اندازه گیری برای مدیریت و پایش برداشت از منابع زیر زمینی با اولویت در استان فارس دنبال می شود گفت: در دو سال گذشته بیش از 4 هزار کنتور آب روی چاههای کشاورزی استان نصب شده است.
سیاوش بدری با ارائه گزارشی از جزئیات نصب کنتور در چاههای کشاورزی، شمار کنتورهای نصب شده از ابتدا تا کنون را بالغ بر 20 هزار اعلام کرد و افزود: این اقدام در راستای حفاظت از منابع آبهای زمینی و جلوگیری از اضافه برداشت های غیر مجاز از چاههای پروانه دار است و تحویل حجمی آب به منظور کنترل هر چه بهتر برداشتها را محقق می کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس انواع کنتورها را شامل مکانیکی، هوشمند آب و برق، هوشمند حجمی و هوشمند حجمی الکترومغناطیس ذکر کرد و گفت: در مجموع 7 هزار کنتور دیزلی و 14 هزار و 850 کنتور برقی در چاههای کشاورزی استان فارس نصب شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای فارس برخی از مزایای کنتورهای هوشمند حجمی الکترومغناطیس را برشمرد و یاد آور شد: مدیریت کامل مصرف آب و برق ، امکان قرائت از راه دور از طریق ارتباط با کنتور هوشمند، قابلیت تنظیم میزان آب ورودی با دقت 0.5 درصد، توانایی اجرای سهمیه بندی آب طی 20 دوره زمانی و میسر نبودن دستکاری در میزان برداشت آب مصرفی از جمله این مزیت ها است.
بدری با تاکید بر اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر چاههای کشاورزی پیگیری می شود اضافه کرد: با این اقدام میتوان جلوی برداشت بیرویه از چاههای دارای پروانه را گرفت. اضافه برداشت آب از چاههای کشاورزی و تبعات آن بر تأمین آب شرب و امنیت غذایی جامعه بسیار مشهود است، حدود ۹۰ درصد از آب مصرفی در حوزه کشاورزی و ۱۰ درصد نیز در حوزه صنعت و شرب مصرف میشود؛ لذا باید وضعیت را بهگونهای مدیریت کنیم که بهرهوری آب افزایش پیدا کرده و صرفهجویی در حد اعلا باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس خاطر نشان کرد: باتوجه به وضعیت بحرانی افت سطح آب زیرزمینی و برداشتهای بی رویه و بدون برنامه از آبخوانها و همچنین به منظور امکان مدیریت منابع آب و کنترل میزان بهره برداری از چاههای پروانه دار و کمک به تعادل بخشی منابع آب های زیرزمینی دشتها، ضروری است کلیه چاههای پروانهدار به کنتور حجمی و هوشمند مجهز شوند.
پایان پیام/ن