شناسهٔ خبر: 71193724 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار سفر رهبری به خراسان شمالی اختصاص یافت

بجنورد-ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی گفت: یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در سالجاری برای اجرای طرح های سفر مقام معظم رهبری به استان اختصاص یافت.

صاحب‌خبر -

مرتضی بهزادفر روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی یک فرصت تاریخی برای توسعه استان بود زیرا به مناطق کم برخوردار توجه ویژه شد.

وی افزود: ۱۷ هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی در این سفر مصوب شد این در حالی است که ردیف مصوب سفر پنج هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال بود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ به میزان ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار سفر و در ۱۴۰۲ نیز ۹۷۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد.

وی با اشاره به سفر دولت به استان گفت: در سفر رییس جمهور به استان ۴۸ مصوبه با بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب شد.

بهزادفر افزود: اجرای فاز اول آبرسانی سرانی از مهمترین مصوبات سفر دولت به خراسان شمالی است، مجوز ماده ۲۳ اجرای این پروژه در دولت سیزدهم صادر و در دولت چهاردهم با تامین ۲۰ هزار میلیارد ریال منابع مورد نیاز، عملیات اجرایی فاز اول آن آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به دهه فجر و دستاوردهای اقتصاد در استان گفت: پس از انقلاب سرمایه گذاری های بزرگی در خراسان شمالی شکل گرفته که احداث پتروشیمی و مجموعه آلومینای جاجرم از جمله آن است که نقش کلیدی در تولید و تامین نیازهای کلیدی کشور دارد.

بهزادفر گفت: ساخت کارخانه سیمان بجنورد با تولید ۱۴ نوع سیمان با استانداردهای مطلوب ملی و بین المللی، ساخت بیمارستان‌ها، فرودگاه بجنورد، مجتمع های صنعتی، ظرفیت عظیم استان و عامل پیشران توسعه به شمار می رود.

وی افزود: تلاش های بسیاری در حوزه های مختلف در استان شکل گرفته است تا فرآیند توسعه شتاب گیرد، مهمترین اتفاقی که حاصل تلاش تمام دولت ها بوده، این است که خراسان شمالی جزو استان‌های امن برای سرمایه گذاری است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌ خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این آمار را مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در بهار ۱۴۰۳ منتشر کرده و استان رتبه سوم را در این زمینه کسب کرده است.

وی افزود: خراسان شمالی به لحاظ جمعیت تحت پوشش شبکه آب شهری در کشور جایگاه یک، نسبت تعداد مرکز ارائه دهنده مراقبت های اولیه بهداشتی جایگاه دوم، ضریب نفوذ تلفن همراه جایگاه چهارم، توزیع اراضی زیر پوشش طرح کشاورزی جایگاه پنجم، نرخ مشارکت افتصادی جایگاه ششم، سرانه تولید گوشت مرغ جایگاه هشتم و تعداد مراکز درمانی روستایی جایگاه نهم را بین استان های کشور به خود اختصاص داده است.

بهزادفر خاطرنشان کرد: نرخ تورم سالانه خراسان شمالی در جایگاه ۲۷ کشور قرار دارد. این در حالی است که در ابتدای سال ۱۴۰۲ رتبه نرخ تورم سالانه استان ۲ بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌ خراسان شمالی گفت: همچنین خراسان شمالی به لحاظ متوسط درآمد خانوارهای شهری در جایگاه ۱۶ و خانوار روستایی در جایگاه ۲۲ قرار دارد.

وی با بیان اینکه موفقیت های استان در قالب تحقق سند آمایش سرزمین میسر شده است، گفت: ۴۴ درصد جمعیت استان در روستا زندگی می کنند بنابراین توجه به روستا و اقتصاد آن در اولویت قرار دارد.

رهبر معظم انقلاب در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ به استان خراسان شمالی سفر کردند که این سفر هشت روزه و مصوباتی که در جریان این سفر برای جبران محرومیت ها و عقب ماندگی های این خطه صورت گرفت، سرآغاز شکوفایی و توسعه این استان شد.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.