شناسهٔ خبر: 64762524 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آمادگی حوزه سلامت خراسان رضوی برای حمایت از پایتخت در زمان بحران

خراسان رضوی با آمادگی کامل در بخش‌های مختلف حوزه سلامت برای حمایت از پایتخت در زمان بحران آماده است.

صاحب‌خبر -

آمادگی حوزه سلامت خراسان رضوی برای حمایت از پایتخت در زمان بحران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، جانشین فرمانده ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شرق کشور  در مدیریت بحران تهران گفت: از آنجا که مسئولیت پهنه شمال تهران با خراسان رضوی است ما این آمادگی را داریم تا در بخش‌های مختلف حوزه سلامت به کلان‌شهر تهران در مواقع بحرانی بیاییم.

دکتر محمد دهقانی‌فیروزآبادی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد نه  فقط آمادگی کامل را برای میزبانی از زائران و مجاوران در حوزه‌های مختلف بهداشتی و درمانی در همه  ایام سال، به‌ویژه زمان‌ها و مناسبت‌های خاص ملی و مذهبی را دارد، بلکه آماده است تا در زمان موردنیاز اعزام و خدمات تیم‌های پزشکی و پرستاری را به کلان شهر تهران هم داشته باشد.

وی با بیان اینکه مسئولیت پهنه شمال تهران با خراسان رضوی بوده است، گفت: ما این آمادگی را داریم تا با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و خراسان شمالی که در تقسیم‌بندی پهنه‌ای در کنار خراسان رضوی قرار گرفته‌اند حمایت لازم را در بخش‌های مختلف حوزه سلامت از کلان‌شهر تهران در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین با ارزیابی صحیح حوادث احتمالی می‌توان بیمارستان‌ها را برای مقابله با حوادث و بلایا آماده ساخت تا در زمان‌های بحرانی بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند و بـا توجـه بـه نقش کلیدی مراکز درمانی در درمـان، مراقبـت و کـاهش شـدت آسـیب‌هـای مصـدومان، بیمارستان‌ها بـه عنـوان بخـش بسیار مهم و حیاتی از سیستم بهداشتی و درمانی باید ترغیب شوند تا در صورت وقوع رویداد غیرمترقبه آمادگی خود را برای مقابله با شرایط بحرانی حفظ کنند.

آمادگی کامل گروه‌های بهداشتی خراسان رضوی برای یاری‌رسانی به کلان‌شهر تهران
در ادامه این جلسه رئیس اداره مدیریت و کاهش خطر، بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: گروه‌های بهداشتی در خراسان رضوی و این دانشگاه از آمادگی کامل برای یاری‌رسانی به کلان‌شهر تهران برخوردار هستند.

دکتر محمدرضا جویا تاکید کرد: ما با هماهنگی EOC در حوزه‌های مختلف بهداشتی، بهداشت محیط، سلامت خانواده، بیماری‌های واگیر و غیرواگیر آماده اعزام نیرو‌های بهداشتی استان به کلان‌شهر تهران در زمان نیاز هستیم.

۷۵ درصد حوادثی که در کشور‌های مختلف جهان روی داده در کشور ما هم اتفاق افتاده است
مسئول اداره حوادث، بلایا و EOC دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: کشور ما یکی از ۸ کشور آسیب‌خیز دنیا وطبق آخرین آمار‌ها ۷۵ درصد حوادثی که در کشور‌های مختلف جهان روی داده در کشور ما هم اتفاق افتاده است.

دکتر شهرام طاهرزاده افزود: ما الزام داریم اگر اتفاقی در کلان‌شهر تهران افتاد از ظرفیت‌های نقاط مختلف کشور از جمله منطقه ۹ آمایشی و به‌ویژه شهر مشهد که از برترین امکانات و تجهیزات و توانمندترین نیرو‌های انسانی برخوردار است به نحو احسن استفاده کنیم.

وی گفت: در برنامه احتمال وقوع زلزله در تهران به دنبال آن هستیم که از ظرفیت دانشگاه‌های پیشرو، معین و مسئول استفاده کنیم.

نیاز به  بیمارستان سیار دولتی در مشهد

رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه گفت: ما همواره برای اجرای هرچه بهتر ماموریت‌های اورژانس ۱۱۵ بر استفاده حداکثری از ظرفیت تجهیزات و تکنسین‌ها تاکید داریم و این حوزه در هر زمان که نیاز باشد آماده خدمت‌رسانی به مردم است  اما یکی از بزرگترین ضعف‌های ما نداشتن بیمارستان سیار و سامانه‌های آن است..

دکتر علی یزدانی،  با  بیان  این که که برای بیمارستان سیار دولتی برآورد هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی شده است، تاکید کرد: امیدواریم که این بیمارستان که اعتبار آن را وزیر بهداشت داده  است در مشهد مستقر باشد تا در زمان‌های خاص و بحرانی از این مرکز درمانی سیار در خدمت‌رسانی به بیماران استفاده شود.

وی افزود: ما از ظرفیت بیمارستان‌های سیار سپاه و آستان قدس رضوی در زمان‌های خاص همچون دهه پایانی ماه صفر برخوردار هستیم، اما جای این مرکز درمانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خالی است.

استفاده از ظرفیت خیران سلامت، گروه های جهادی برای رفع مشکلات و بحران‌ها

دکتر محمود ابراهیمی، مدیر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی مشهدهم ، با بیان اینکه ما برای رفع مشکلات و بحران‌ها باید از ظرفیت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت، بسیجیان و جهادگران به‌خوبی و به نحو احسن استفاده  کنیم گفت:  هرگاه از ظرفیت‌های مردمی استفاده کردیم نتایج مطلوب آن را هم به‌خوبی دیده‌ایم.

تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت شرق کشور در زمان بحران
در این جلسه معاونان درمان و روئسای اورژانس‌های پیش بیمارستانی دانشگاه‌های و دانشکده‌های علوم پزشکی بجنورد، گناباد، نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه، تربت جام، اسفراین و مازندران درباره موضوعاتی همچون پیگیری سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، پیشتازی‌های اورژانس شرق کشور در خدمت‌رسانی موثر و به‌موقع به زائران و مجاوران امام رضا (ع)، کمک به کلان‌شهر تهران و شهر‌های استان و همجوار مشهد برای توسعه خدمات بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی، استفاده حداکثری از پزشکان متخصص طب اورژانس بحث و تبادل نظر کردند.

همچنین مسئولان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های حاضر در این جلسه بر شناسایی دقیق NGO ها، استفاده حداکثری از ظرفیت خیران نیک‌اندیش حوزه سلامت، توجه بیش از پیش به موضوع تولد نوزاد سالم در موارد پرخطر در برنامه‌های جوانی و افزایش جمعیت، مدیریت تخت‌ها در زمان افزایش بار مراجعات بیمارستانی، تقویت برنامه‌های پدافند غیرعامل، مدیریت هرچه بهتر در زمان حوادث و بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، مدیریت مطلوب در شب چهارشنبه آخر سال و ... تاکید کردند.

نظر شما