شناسهٔ خبر: 64253775 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست بررسی عملکرد سیما فیلم مطرح شد:

اقتباس از زندگی شهید صدرزاده در حال تولید است/تلویزیون باید ۳۰ تا ۳۵ سریال در سال تولید کند

نشست بررسی عملکرد سیما فیلم در مسیر تحول رسانه ملی با حضور مهدی نقویان رئیس مرکز سیما فیلم در سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی دانشگاه صداوسیما برگزارشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست بررسی عملکرد سیما فیلم در مسیر تحول رسانه ملی با حضور مهدی نقویان رئیس مرکز سیما فیلم در سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی دانشگاه صداوسیما برگزارشد.

در این نشست مهدی نقویان در خصوص رسالت سیما فیلم گفت: سیما فیلم مانند سایر بخش‌های دیگر تلویزیون با یک تحول مواجه شد. این تحول از منظر ساختار و تولیدات انجام شده است. وقتی ما از یک سیستم مشکلی می‌گیریم نشان از ضعف ساختار آن دارد. این تحول ساختار نیز زمان‌بر است. رسالت‌ها در واژه‌هایی همچون امید آفرینی، زندگی ایرانی اسلامی، تاریخ معاصر، تاریخ انقلاب قابل ذکر است. در دوران تحول این مدنظر است که شصت تا هفتاد درصد کار‌ها به سمت تولیدات دغدغه‌مند بروند.

وی در خصوص تجمیع آثار در سیما فیلم برای تولید بیان کرد: برای اولین بار این اتفاق درحال رخ دادن است. در گذشته رسالت سیما فیلم تنها تولید آثار الف ویژه و خاص بود که هر کدام از این سریال‌ها هفت تا هشت سال انرژی سیما فیلم را می‌گرفت. با گذر زمان قرار بر این شد که ساخت برخی سریال‌ها هم به سیما فیلم سپرده شود. در یک دهه گذشته سیما فیلم در کنار کار‌های الف ویژه، سریال‌های الف ویژه نیز می‌ساخت که در پاسخ به نیاز تلویزیون برای خالی نماندن آنتن بود.

وی افزود: اما حالا برای اولین بار این تصمیم گرفته شده است که تمام آثار در سیما فیلم تجمیع و برای تولید تصمیم گیری شود. به طوری که حالا دیگر گروه فیلم و سریال در شبکه‌ها نداریم.

نقویان ضمن اشاره به آنکه این تصمیم مانع تفکر و حضور سلایق گوناگون نخواهد شد گفت: قبلا که فیلم و سریال‌ها در شبکه‌ها تولید می‌شد خود شبکه‌ها در تولید و تنوع سریال‌ها نظردهی نمی‌کردند بلکه در دوره‌های قبل یک شورای عالی سریال ذیل ریاست سازمان وجود داشت که مدیران شبکه در این شورا سه نماینده داشتند. در هر نشست سر فیلمنامه‌ها بحث و تجمیع صورت می‌گرفت و تصمیم به ساخت آن گرفته می‌شود. اما امروز سه مرحله مهم تولید اثر هنری یعنی طراحی و تولید و پخش جدا شده است. این سبب تقسیم کار می‌شود و کیفیت تولیدی‌ها افزایش پیدا می‌کند. منظور از تحول در سیما فیلم این جداسازی از نظر ساختار است که اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان سیما فیلم در ارتباط با تحول محتوای بیان داشت: بنیادی‌ترین تحول تربیت نیروی انقلاب اسلامی است. وظیفه‌ی ما در تولید استفاده از نیروی جوان است که این کار از سوی سیما فیلم درحال انجام است.

نقویان در ادامه در خصوص تعامل با مرکز فیلمنامه گفت: یکی از ایراد‌های اصلی در تولید سریال در سال‌های گذشته بحث کامل نبودن فیلمنامه بود. اما یکی از شعار‌های تحول که روی آن محکم ایستاده ایم بحث این است که فیلمنامه باید کامل نوشته شود و بعد به تولید برسد؛ تفاوتی ندارد که این فیلمنامه برای سیما فیلم باشد یا مرکز فیلمنامه یا فردی خارج از این سازمان. تایید و تاکید مقام معظم رهبری در دیدار آخر دکتر جبلی با ایشان این بوده است که بدون فیلمنامه‌ی کامل تولید شروع نشود.

وی ادامه داد: آنتن دیگر از نظر کمی و کیفی خالی نخواهد ماند. اقتباس آزادی از زندگی شهید صدرزاده در حال تولید است. درباره دکتر بهاروند که فعال حوزه سلول‌های بنیادی هستند سریال ساخته می‌شود. از هفته بعد نیز سریال ترور درباره شهید حاج قاسم سلیمانی پخش خواهد شد. از نظر آماری ۱۸ سریال الف درحال ضبط و تولید است. یک سریال الف ویژه سریال «حضرت موسی» درحال تولید است. برای اولین بار در تلویزیون در سریال الف ویژه درحال پیگیری است. سریال حضرت موسی و سریال سلمان فارسی هر دو درحال انجام مراحل تولید و پیش تولید هستند.

رئیس سازمان سیما فیلم در پایان در خصوص تفاوت کیفی و کمی تولیدات رسانه ملی و نمایش خانگی گفت: کمیت تولیدات پلتفرم‌ها به اندازه تولیدات رسانه ملی نیست. کل تولیدات پلتفرم‌ها کنار یکدیگر به اندازه تولیدات یکسال رسانه ملی نیست. تلویزیون باید ۳۰ تا ۳۵ سریال در سال تولید کند، اما پلتفرم‌ها یک سریال می‌سازند و هر هفته تنها یک قسمت آن را پخش می‌کنند که تا سه ماه انتشار آن طول می‌کشد. ما باید در تلویزیون سریال با کیفیت بسازیم. در یکسال گذشته که درسیما فیلم بودم تنها نگاه و هدف ما این بود که کمیت را به یک عدد نرمال برسانیم.

نظر شما