شناسهٔ خبر: 63983153 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

معدوم سازی بیش از ۶ تن فرآورده دامی در زنجان

بیش از ۶ تن فراورده دامی در بازرسی از واحد‌های تولیدی، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان کشف و معدوم شده است.

صاحب‌خبر -

معدوم سازی بیش از ۶ تن فرآورده دامی در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان ؛ مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از ضبط ۶۱ هزار و ۴۶۶ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف از ابتدای سال جاری تاکنون از مراکز تولید و عرضه و معرفی متخلفین طبق ضوابط به مراجع قضائی یا تعزیرات حکومتی خبر داد.

حاج کاظمی افزود: در این مدت تعداد ۱۶ هزار و ۷۸۵ مورد بازرسی از واحد‌های تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان انجام شد.

وی یادآور شد: کنترل و نظارت بهداشتی بر مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان به صورت مستمر انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان به نظارت بر کشتار طیور در کشتارگاه‌های صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در همین مدت بر ذبح ۱۴ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۸۵۷ قطعه طیور از نظر بهداشتی و شرعی نظارت شده است.

به گفته حاج کاظمی، از ابتدای سال جاری تاکنون بر نحوه ذبح ۲۰ هزار و ۴۲۸ رأس گوسفند و بز، ۱۲ هزار و ۱۴۶ رأس گاو و گوساله نظارت بهداشتی و شرعی لازم صورت گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مصرف کنندگان مواد خام دامی در این استان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از کشتار غیرمجاز، عرضه فرآورده دامی تاریخ گذشته و غیربهداشتی، مورد را جهت بررسی با سامانه ۱۵۱۲ به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها اطلاع دهند.

حاج کاظمی، رعایت نکردن موازین بهداشتی در نگهداری، عرضه فرآورده‌های تاریخ مصرف گذشته و فاسد گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و تخم مرغ را از جمله موارد غیر بهداشتی ذکر کرد.

وی تاکید کرد: در برخی موارد متصدیان عرضه گوشت مرغ، اقدام به قطعه بندی و بسته بندی غیرمجاز می‌کنند که این مورد نیز جزو تخلف بهداشتی محسوب می‌شود.

این مسوول یادآور شد: قطعه بندی‌هایی با این روش، بدون شناسه بوده و بدون نظارت دامپزشکی انجام می‌شود و در صورت مشاهده توسط بازرسان دامپزشکی به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.

وی یادآور شد: مراکز توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی، رستوران ها، هتل ها، چلوکبابی‌ها و سایر اماکنی که از فرآورده‌های خام دامی برای طبخ غذا استفاده می‌کنند، خودرو‌های ویژه حمل فرآورده‌های خام دامی، کشتارگاه‌های دام و طیور، سردخانه‌های نگهداری، کارگاه‌های فرآوری و بسته بندی فرآورده‌های خام دامی تحت پوشش برنامه کنترل و نظارت بهداشتی قرار دارند.

نظر شما