با توجه به مطالعه اخیر دانشمندان استرالیایی، مالکیت گربه میتواند خطر ابتلا به اختلالات مرتبط با شیزوفرنی را تا ۲.۲۴ برابر افزایش دهد. پیش از این، مطالعاتی نشان داده بودند که انگلی به نام توکسوپلاسما گوندی ممکن است باعث ایجاد ارتباط بین نگهداری گربه و ابتلا به این اختلالات روانی شود.
دکتر جان مکگراث، محقق مرکز تحقیقات سلامت روانی کوئینزلند میگوید: «ما یک رابطه بین مالکیت گربه و افزایش شانس ابتلا به اختلالات مرتبط با شیزوفرنی یافتیم. پس از تعدیل کوواریانسها، مشاهده کردیم افرادی که در معرض گربه بودهاند، تقریباً دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به شیزوفرنی قرار داشتهاند.»
شیزوفرنی یک اختلال درازمدت روانی است که علائم آن شامل توهم، هذیان، افکار و گفتار پریشان، از دست دادن علاقه به فعالیتهای روزمره و تمایل به اجتناب از مردم می باشد.
دانشمندان هنوز به طور دقیق نمیدانند چه عاملی باعث بروز شیزوفرنی میشود، اما معتقدند ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی دخیل هستند.
مطالعات تاکنون نشان داده اند که انگل توکسوپلاسما گوندی میتواند باعث تغییرات شخصیتی، علائم روانپریشی و برخی اختلالات عصبی از جمله شیزوفرنی شود. این انگل معمولاً بیضرر است و از طریق گوشت نیمپز، آب آلوده یا گاز گرفتن حیوانی آلوده مانند گربه منتقل میشود.
مطالعه اخیر که در بولتن شیزوفرنی (Bulletin Schizophrenia) منتشر شده است، به بررسی ارتباط بین در معرض قرار گرفتن با گربه و خطر ابتلا به این اختلال روانی پرداخته است. محققان ۱۷ مطالعه منتشرشده طی ۴۴ سال گذشته در ۱۱ کشور از جمله بریتانیا و آمریکا را بررسی کردند. نتایج تحقیق نشان داد بین در معرض گربه قرار گرفتن و ابتلا به اختلالات مرتبط با شیزوفرنی، رابطهی معنیداری وجود دارد.
با این حال، برخی از مطالعات بررسیشده کیفیت پایینی داشتند و در ۱۵ مورد از ۱۷ مطالعه، نمیتوانستند رابطه علت و معلولی را اثبات کنند. دکتر مکگراث میگوید: «نتیجه بررسی های ما رابطه بین مالکیت گربه و اختلالات مرتبط با شیزوفرنی را تقویت می کند. اما نیاز است تا مطالعات با کیفیت بالاتری بر پایه جامعه اماری بزرگ تری انجام شود تا به درک بهتری از نقش مالکیت گربه به عنوان یک عامل خطرساز بالقوه برای اختلالات روانی دست یابیم.»