جی پلاس؛ بهداشت نیوز نوشت: پنیر یکی از خوراکیهای مغذی و محبوب در میان مردم جهان است که در قالبها و گونههای مختلفی تولید میشود و همه ما میتوانیم از آن در وعدههای غذایی صبحانه، ناهار یا حتی شام استفاده کنیم.
پنیر معمولا مقادیر خوبی از پروتئینها، چربیها، کلسیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین B12 را به بدن میرساند و به همین دلیل هم میتواند یکی از خوراکیهای مناسب و مغذی در یک رژیم غذایی متعادل باشد. البته بعضی افراد به خاطر وجود چربی در پنیرها ترجیح میدهند که از این ماده غذایی استفاده نکنند.
کلسیم روزانه بدن تان را تامین میکنید
بیشتر پنیرها سرشار از کلسیم هستند اما پنیرهای سفتتر عمدتا کلسیم بیشتری نسبت به پنیرهای شل دارند. برای مثال، هر 42 گرم از پنیر چدار حدود 300 میلیگرم کلسیم وارد بدن میکند که تقریبا با یکسوم نیاز روزانه بدن به کلسیم برابر است. دریافت روزانه کلسیم برای رشد استخوانها و محافظت از آنها ضرورت دارد، درحالی که نقش مهمی هم در گردش خون و همچنین عملکردهای عضلانی و عصبی بازی میکند.
سلامت رودهها را تقویت میکنید
درحالی که این روزها ماستهای سرشار از پروبیوتیک بهعنوان منبع غذایی اصلی برای دریافت پروبیوتیکها مورد توجه مردم جهان قرار گرفتهاند اما پنیرهای چدار، گودا، کوتاژ و... هم حاوی پروبیوتیکها هستند و مقادیر غنیشده پروبیوتیکها به بعضی از پنیرهای دیگر اضافه میشوند. پروبیوتیکها میتوانند تولید اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه را در بدن افزایش دهند و از این طریق به ارتقای سلامت رودهها کمک کنند. این اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه میتوانند تعادل اسیدی را در دستگاه گوارش حفظ کنند و همچنین نقش مثبتی در جذب آهن، کلسیم و منیزیم داشته باشند. محافظت از ساختار و عملکرد رودهها نیز بهعنوان یکی دیگر از مزیتهای اسیدهای چرب زنجیرهکوتاه شناخته میشود.
به سلامت دهان و دندان تان کمک میکنید
شاید شنیدن این نکته برای شما تعجبآور باشد اما خوردن روزانه پنیر واقعا میتواند سلامت دهان و دندان شما را بهتر کند. در واقع، پروبیوتیکهای موجود در پنیر میتوانند اثرات مثبتی برای باکتریها و ترکیبات ایمنیساز موجود در بزاق دهان داشته باشند. علاوه بر اینها، خوردن پنیر میتواند ترشح بزاق را افزایش دهد و خطر خشکی دهان و مشکلات ناشی از مانند افزایش احتمال پوسیدگی دندانها، بیماری لثه، زخمهای دهانی و همچنین مشکل در جویدن و بلعیدن را کمتر کند.
خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهید
یکی از تحقیقات منتشر شده سال 2022 در Frontiers in Nutrition نشان میدهد که چربیهای اشباع حدود 60 درصد از چربیهای موجود در بیشتر پنیرها را میسازند. در حالی که چربیهای اشباع با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط هستند اما نمیتوان چربیهای اشباع موجود در پنیر را هم دقیقا با همین چربیهای مضر یکسان گرفت. بهگفته محققان، همه چربیهای اشباع با همدیگر برابر نیستند و چربیهای اشباع موجود در پنیرها لزوما خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر نمیکنند. مطالعات دیگری هم نشان دادهاند که هیچ ارتباط مستقیمی بین مصرف انواع لبنیات و ابتلا به بیماریهای قلبی وجود ندارد. حتی یکی از مطالعات Lancet در سال 2018 نشان داد که مصرف روزانه بیش از 2 وعده لبنیات مانند پنیر، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را حدود 32 درصد نسبت به دیگران کمتر میکند.