شناسهٔ خبر: 63030284 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران:

کاهش شدید صادرات فرش دستباف، بحران بیکاری را در این صنعت رقم زده است

صاحب‌خبر -

بررسی روند صادرات فرش دستباف ایران طی دهه گذشته (سال‌های 1391 تا 1401) از روند نزولی صادرات این محصول حکایت دارد. براساس آمار گمرک ارزش صادرات فرش دستباف ایران از 427.3 میلیون دلار در سال 1391 به 50.7 میلیون دلار در سال 1401 رسیده است یعنی متوسط رشد سالانه ارزش صادرات فرش دستباف ایران در بازه زمانی مورد بررسی منفی 19درصد بوده است.

به گزارش اکوایران، «حامد چمن‌رخ» عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران معتقد است که سیاست برگشت ارز حاصل از صادرات، سهم فرش ایرانی را به کمترین میزان رساند.

به گفته وی، صادرات فرش ایران  قبل از 1397 حدود 420 میلیون دلار در سال صادرات بود. در دوره ریاست جمهوری ترامپ و با خروج از برجام، این حجم به 220 میلیون دلار رسید و با سیاست برگشت ارز حاصل از صادرات، سهم فرش ایرانی به 50 میلیون دلار رسید. لطمه‌ای که بانک مرکزی به فرش دستباف ایران زد، به‌اندازه سیاست ترامپ بود.  چمن‌رخ تاکید کرد: ما تولید و نیروی حرفه‌ای خود را در صنعت فرش از دست داده‌ایم که برگشت آنها به صنعت فرش دشوار است و البته بازار هم ما را فراموش می‌کند. برگشت ما به بازار با این سیاست بسیار دشوار است. امسال با 17درصد کاهش صادراتی مواجهه هستیم و صادرات ما به 30 میلیون دلار هم نخواهد رسید. اگر دولت در سیاست خود تغییراتی ایجاد نکند، صنعت فرش از بین خواهد رفت.

به گفته وی با کاهش صادرات فرش دستباف ایرانی، نیروی کار شغل خود را از دست داد و ما در حال حاضر با بحران بیکاری در حوزه فرش دستباف مواجه هستیم. سیاست‌های ارزی در ظاهر به صادرات لطمه می‌زند ولی درواقع این تولید است که آسیب می‌بیند. در حوزه فرش عنوان می‌شود که ارز باید به کشور برگردد اما پرسش این است که آیا دولت به فرش، ارز دولتی می‌دهد که می‌خواهد ارز به کشور با نرخ تعیین‌شده، برگردد؟

 

نظر شما