شناسهٔ خبر: 62920208 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برگزاری دومین کارگروه مقابله با جرائم بین دادستانی‌های کل ایران و روسیه

دومین نشست کارگروه مقابله با جرائم بین دادستانی‌های کل جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با موضوع (شناسایی، دستگیری، مصادره و عودت اموال تحصیل شده از راه‌های غیرقانونی) برگزار شد.

صاحب‌خبر -

برگزاری دومین کارگروه مقابله با جرائم بین دادستانی‌های کل ایران و روسیهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست کارگروه مقابله با جرائم بین دادستانی‌های کل جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه با حضور عباسی رئیس دفتر دادستان کل کشور، سیامک فوائدی مدیر امور بین الملل و پیگیری‌های ویژه دادستانی کل کشور، کاظمی معاون وزیر دادگستری، امیری دبیر کارگروه استرداد دارایی‌های ناشی از فساد مرجع ملی، دیهیم مشاور وزارت دادگستری برگزار شد.

سیامک فوائدی، مدیر امور بین‌الملل و پیگیری‌های ویژه دادستانی کل کشور در ابتدای این جلسه گفت: اولین جلسه در مسکو با موضوع قاچاق کالا و جرائم رایانه‌ای برگزار شد و امیدوارم در پایان این نشست برای نگارش بیانیه نهایی نشست اول و دوم به یک تفاهم متقابل برسیم.

فوائدی با بیان اینکه دادستان‌های دو کشور ایران و روسیه در سال ۲۰۱۷ تفاهم نامه‌ی همکاری مشترکی امضا کردند، تصریح کرد: بر همین اساس، امروز دومین کارگروه مشترک با موضوع بررسی همکاری‌های حقوقی و قضایی که در کنوانسیون مبارزه با فساد مطرح شده است، برگزار کردیم.

مدیر امور بین‌الملل و پیگیری‌های ویژه دادستانی کل کشور گفت: از طرف حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی آزاد دادستان کل جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان رئیس جلسه معرفی شدم و امیدوارم توضیحات من و همکارانم بتواند ما را در تبادل تجربیات به بهره‌مندی برساند.

وی یادآور شد: متاسفانه تحریم‌های ظالمانه امریکا و غرب ردیابی مالی را برای ما با مشکل مواجه کرده و علت عدم توفیق کامل کشور این است که دیگر نمی‌توانیم از سوییفت استفاده کنیم و عمده تجارت خارجی کشورمان باید نقدی باشد که رصد آن را برای ما مشکل است.

فوائدی افزود: چالش دیگر اینکه مفسدان اقتصادی در برخی کشور‌های غربی پناه پیدا می‌کنند و سرمایه‌هایی که به این کشور‌ها واصل کردند را به ایران مسترد نمی‌کنند.

مدیر امور بین الملل و پیگیری‌های ویژه دادستانی کل کشور تصریح کرد: در ایران مرجع ملی مبارزه با فساد، براساس کنوانسیون مقابله با فساد، وزارت دادگستری است به‌همین دلیل همکاران متخصصی را برای اشتراک‌گذاری مطالب‌مان معرفی می‌کنم.

فوائدی با بیان اینکه به برخی نکاتی که باید در جمع‌بندی به آن‌ها پرداخته شود گفت: مشارکت دادن اتحادیه‌های اجتماعی در روسیه برای مقابله بافساد و همچنین در اختیار قرار دادن سیستمی به مردم که اگر با فساد مواجه شدند بتوانند آن را به مرجع رسیدگی کننده گزارش‌دهی کنند.

وی تصریح کرد: نکته مهم دیگر نظارت بر حساب‌های بانکی صاحب منصب‌هاست که نباید از محدودیت‌های قانونی فراتر روند، در این صورت همه مسئولان در طول خدمت خود دقت بیشتری می‌کنند چراکه می‌دانند، چشم‌های بینایی آن‌ها را رصد می‌کند و این خود عاملی بازدارنده محسوب می‌شود.

مدیر امور بین الملل و پیگیری‌های ویژه دادستانی کل کشور گفت: همکاری کشور‌ها با یکدیگر می‌تواند عاملی بازدارنده باشد. اگر مفسدان بدانند کشور‌ها با همدیگر همکاری کرده و آن‌ها را تعقیب و دارایی‌شان را مسترد می‌کنند؛ این رویه تبدیل به عاملی بازدارنده می‌شود.

وی ادامه داد: روسیه حدود یکی- دو سال است که با عدم همکاری کشور‌ها مواجه است، اما ایران از بدو پیروزی انقلاب با این مشکل مواجه بوده است و کشور‌ها برای مبارزه با مفسدان همکاری نمی‌کنند.

وینوگرادوف، رئیس هیات مذاکره کننده روسی در این جلسه بیان کرد: از برگزاری دومین کارگروه مشترک ایران و روسیه تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اهمیت مقابله با فساد اداری در دنیای کنونی گفت: افزایش کارامدی مقابله با فساد از این حیث اهمیت دارد که این جرائم در حال تبدیل‌شدن به تهدید‌های جدیدی برای ثبات و امنیت جامعه هستند و خساراتی به توسعه و نظم پایدار کشور‌ها وارد می‌کنند.

وینوگرادوف گفت: ما توجه زیادی به اجرای موثر و عملیاتی تفاهمنامه سال ۲۰۱۷ که دادستان‌های کل دوکشور امضا کردند و همچنین انتقال تجربیات از طریق کارگروه‌های مشترک داریم.

نظر شما