شناسهٔ خبر: 62828424 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

انتقاد دوباره ترامپ از سیاست‌های بایدن در قبال ایران

19 دی: رییس جمهور آمریکا در یک سخنرانی با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران، به انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در قبال ایران پرداخت.

صاحب‌خبر -
دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا که برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور  تلاش می‌کند، در یک سخنرانی انتخاباتی در ایالت نیوهمپشایر با انتقاد از سیاست‌های جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در قبال ایران، گفت: ما اقتصاد ایران را تضعیف خواهیم کرد. من از توافق فاجعه‌بار هسته‌ای خارج شدم و سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه حکومت ایران اعمال کردم.
ترامپ در سال ۲۰۱۸ و با تشویق رژیم صهیونیستی و برخی سیاستمداران تندرو داخل آمریکا توافق هسته‌ای را توافقی ناقص تلقی کرده و از آن خارج شد. این توافق میان ایران و قدرت‌های جهانی، در ازای لغو تحریم‌های ایران، برنامه هسته‌ای آن را محدود می‌کرد. دولت ترامپ ضمن بازگردانی تمامی تحریم‌های پیشین علیه ایران، تا آخرین روزهایی که قدرت را در دست داشت، به اعمال تحریم‌های جدید ادامه داد.
فاکس نیوز گزارش داد که ترامپ با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران در ادامه گفت: جو بایدن آن را لغو کرد. تمام آن را لغو کرد و میلیاردها دلار به ایران داد که کشور اصلی جهان در حمایت از تروریسم است. او اسراییل را وسط تروریست‌های خون‌خوار انداخت.
روزنامه تایمز اسراییل روز شنبه گزارش داد که ترامپ پیش از این در بیانیه‌ای در پی عملیات جنبش مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس گفته بود: «متاسفانه، مالیات‌دهندگان آمریکایی به تامین مالی این حملات کمک کرده‌اند که بر اساس بسیاری از گزارش‌ها ناشی از دولت بایدن بوده است.»
این روزنامه نوشت، ترامپ با این ادعا به طور غیرمستقیم، «سیاست آمریکا در قبال ایران» را مقصر حملات حماس به رژیم صهیونیستی دانست. آمریکا و ایران اخیرا توافقی برای تبادل زندانیان داشتند که پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی نیز به عنوان بخشی از آن آزاد شد که ترامپ آن را  مقصر حملات مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی دانست.
در همین راستای، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، یکشنبه گذشته، در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌ان در پاسخ به این که چه نظری درباره ادعاهای داخلی و خارجی مبنی بر این دارد که موضع دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران به انجام شدن موفقیت‌آمیز عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت فلسطین علیه مواضع رژیم صهیونیستی کمک کرده است، گفت:  دو نکته وجود دارد. در زمینه آزادسازی پول‌های ایران برای استفاده در امور بشردوستانه که به عنوان بخشی از توافق بازگرداندن آمریکایی‌های زندانی در ایران بود، تاسف‌بار است که وقتی افراد زیادی جان باخته‌اند و اسرائیل تحت حملات قرار دارد، برخی بازی‌های سیاسی به راه می‌اندازند.
بلینکن ادامه داد: پولی از مالیات‌دهندگان آمریکایی نقشی در این زمینه نداشته است. این پول‌ها، درآمد ایران بود که از محل فروش نفت خود به دست آورده بود و در بانکی در کره جنوبی مسدود شده بودند. آن‌ها از همان روز اول حق استفاده از این پول‌ها را برای مصارف بشردوستانه برخوردار بوده‌اند. این پول‌‎ها از یک حساب بانکی به حسابی دیگر در کشوری دیگر منتقل شد تا استفاده آن تسهیل شود. تاکنون، حتی یک دلار هم از این حساب خرج نشده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا نظارت دقیقی بر این حساب دارد تا پول‌های آن فقط برای غذا، دارو و تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد.
وزیر امور خارجه آمریکا اشاره کرد: دولت پیشین آمریکا (دولت دونالد ترامپ) سازوکار مشابهی را برای استفاده ایران از درآمد نفتی مسدودشده‌اش در جاهای مختلف برای امور بشردوستانه تعیین کرده بود. بنابراین، یا اطلاعات غلطی به افراد داده می‌شود یا خودشان این اطلاعات را نشر می‌دهند.
صبح شنبه حملات سنگین راکتی و موشکی مقاومت، شهرک‌های صهیونیست‌نشین مجاور نوار غزه را هدف قرار داده و «محمد الضیف» فرمانده گردان‌های القسام (شاخه نظامی جنبش حماس) از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» خبر داد. عملیات طوفان الاقصی پس از آن آغاز شد که مسجد الاقصی طی روزهای گذشته با یورش‌های گسترده شهرک‌نشینان تندرو صهیونیست مواجه شد.
درگیری‌ها در سومین روز از عملیات طوفان الاقصی توسط گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) علیه اشغالگران ادامه یافت و صهیونیست‌ها نیز به حملات خود به مناطق مختلف نوار غزه ادامه دادند. در پی حملات رژیم صهیونیستی، چندین غیرنظامی به شهادت رسیده و منازل و مساجد تخریب شده‌اند.