سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: فروش بلیتهای عتبات عالیات با نرخهای ۱۴ تا ۱۷ میلیون تومانی مربوط به شرکتهای هواپیمایی خارجی است و این شرکتها به صورت کانکشن مسافران را به نجف یا بغداد منتقل میکنند.
جعفر یازرلو در جمع خبرنگاران گفت: طبق بررسیهای به عملآمده و پایشهای سازمان هواپیمایی کشوری فروش بلیتهای عتبات عالیات با نرخهای ۱۴ تا ۱۷ میلیون مربوط به شرکتهای هواپیمایی خارجی است و این شرکتها بهصورت کانکشن مسافران را به نجف یا بغداد منتقل میکنند.
وی تصریح کرد: مطابق نرخهای تعیینشده، تاکنون تخلفی از سوی شرکتهای هواپیمایی داخلی، با موضوعیت گرانفروشی بلیتهای بازه اربعین گزارش نشده و مواردی که از سوی شرکت هواپیمایی در سایتهای مختلف نمایش شده از طریق سایتهای غیرمجاز برای فروش بلیت بازه زمانی اربعین بوده که از طرف این سازمان به دادسرای فرودگاه مهرآباد جهت انسداد این سایت ها منعکس شده است. همچنین تاکنون پنج دفتر خدمات مسافرت هوایی متخلف که مجاز به ارائه بلیتهای بازه اربعین نبودند تعلیق شدند.
پاسخ به شبهات پیرامون انحصار فروش بلیت پروازهای اربعین
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به انتشار برخی مطالب مبنی بر انحصار فروش بلیت پروازهای اربعین به سه شرکت گفت: اربعین امسال و با هدف فراهم کردن دسترسی آنلاین، سهل و با قیمت تعیینشده زائران به بلیت هواپیما، عرضه بلیتها در پروازهای مستقیم بین ایران و عراق صرفاً از طریق آدرس سایت رسمی هر یک از شرکتهای هواپیمایی و دفاتر فروش آنلاین منتخب که اسامی آنها در سایت سازمان قرار داده شده و بهروز رسانی میشود، ممکن است و هیچکدام از شرکتهای هواپیمایی مجاز به فروش بلیت به غیر از دو کانال فوق نیستند.
یازرلو افزود: هدف این سیاست در حوزه تعیین نحوه و کانال فروش بلیت توسط شرکتهای هواپیمایی، جلوگیری از ایجاد صفهای طولانی مقابل دفاتر فروش شرکتهای هواپیمایی و در نظر گرفته نشدن شأن زائران و همچنین فروشهای خارج از قاعده توسط برخی از سودجویان بر اساس تجارب ناموفق سالهای قبل در ایام اربعین بود. ضمنا این سازمان، بر اساس پیشنهادهای نتیجهشده از یافته سالهای قبل سازمان بازرسی کل کشور، مکلف به فراهم کردن بسترهای لازم به منظور فروش غیرحضوری بلیتهای هوایی در بازه اربعین امسال بود.
وی افزود: در این راستا، این امکان برای شرکتهای هواپیمایی ایجاد شد تا در صورت عدم بهرهمندی از زیرساختهای لازم به منظور فروش مستقیم از طریق سایت رسمی شرکت و پشتیبانی فروش خود، از پتانسیل دفاتر فروش بلیت آنلاین(OTA) استفاده کنند. همچنین امکان استفاده تلفیقی از هر دو کانال فروش بلیت برای شرکتهای هواپیمایی میسر است.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: بر این اساس، همزمان با ابلاغ بخشنامه مربوط به فرآیند اجرای عملیات پروازی اربعین به تمامی شرکتهای هواپیمایی و تشریح شرایط لازم برای معرفی یک دفتر به عنوان دفتر فروش بلیت آنلاین (OTA) منتخب، مکاتبهای خطاب به تمامی دفاتر فروش آنلاین بلیت هواپیما صورت گرفت و از دفاتر خواسته شد تا چنانچه حائز شرایط تعیینشده در نامه مزبور هستند درخواست خود را ظرف مهلت زمانی تعیینشده به سازمان تحویل دهند.