شناسهٔ خبر: 61954317 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

استقرار ۲۹ اکیپ دامپزشکی در پایانه مرزی مهران

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی ایلام گفت: فعالیت ۲۹ اکیپ دامپزشکی همزمان با ایام اربعین در پایانه مرزی مهران آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام شامگاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: فعالیت ۲۹ اکیپ دامپزشکی همزمان با ایام اربعین در استان ایلام آغاز شده است.

وی افزود: با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و افزایش تردد زوار امام حسین (ع) در شهرستان های استان و پایانه مرزی مهران، به منظور افزایش و تشدید نظارت های بهداشتی، ۱۵ اکیپ ثابت و ۱۴ اکیپ سیار از روز جمعه ۲۷ مردادماه مصادف با اول ماه صفر کار خود را شروع کرده‌اند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ادامه داد: این طرح نظارتی حسب دستور مدیرکل محترم دامپزشکی استان جهت اقدامات ویژه طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه اربعین به منظور نظارت بیشتر و فشرده از مواکب و رستوران‌ های سرراهی و مراکز طبخ غذا برای زائرین و غیره، راه اندازی شده است.

وی عنوان کرد: از اهداف مهم این طرح، نظارت به منظور جلوگیری از شیوع بیماری‌ های مشترک بین انسان و دام به ویژه با توجه به گرمی هوا و جلوگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

جم زاده تصریح کرد: کشتار دام‌های آلوده و در شرایط غیر بهداشتی و بدون نظارت دامپزشکی احتمال شیوع بیماری‌های تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم را افزایش می‌دهد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اضافه کرد: رعایت توصیه‌ های بهداشتی دامپزشکی در موکب‌ های اربعین تأثیر زیادی در جلوگیری از انتقال بیماری‌ های مشترک دارد، کشتار خارج از نظارت‌ های بهداشتی دامپزشکی موجب به خطر افتادن جان شهروندان و زوار می‌شود.

وی یادآور شد: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چرا که این اقدام می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش شیوع بیماری‌ های مشترک بین انسان و دام و به ویژه با توجه گرم شدن هوا سبب شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.

جم زاده بیان کرد: تاکید بر این است هم استانی های عزیز و کلیه‌ی مواکب، گوشت نذری خود را از کشتارگاه‌ های دام و یا مراکز موقت کشتار که تحت نظر و بازرسی دامپزشکی هستند تهیه کنند.

وی افزود: همچنین مردم عزیزمان دقت کنند که گوشت نذری قبل از مصرف جهت اطمینان کامل از سلامت آن، حتماً به مدت ۲۴ ساعت برای پیشگیری از بیماری‌های مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دمای یخچال نگهداری شود و دل و جگر و قلوه بایستی ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال نگهداری شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، شهروندان عزیز جهت پاسخگویی و در صورت لزوم به منظور حضور اکیپ‌ های گشت فرآورده در هر ساعت از شبانه روز در محل مواکب، می‌توانند با شماره تلفن ادارات دامپزشکی شهرستانی و یا با کد سازمانی ۱۵۱۲ تماس بگیرند.

پایان پیام /

نظر شما