خبرگزاری برنا؛ دهقانی طی بازدید عصر چهارشنبه وونگ دین هوئه، رئیس مجلس ویتنام از خانه فناوری و نوآوری ایران با اشاره به شکلگیری کمیته مشترک همکاریهای فناورانه ایران و ویتنام افزود: باور دارم علم و فناوری ارزش آفرینترین و والاترین حوزه و محوری است که کشورها میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند و نزدیکیهای بین ملتها را توسعه دهند. بر همین اساس، همکاریهای جدی فناورانه میان ایران و ویتنام را در قالب کمیتهای مشترک پیگیری خواهیم کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، شکل گیری این کمیته همکاری مشترک را زمینهساز تعریف موضوعات راهبردی و اجرایی برای همکاریهای فناورانه و دانشبنیان دانست و افزود: اگر چند موضوع و محور مشخص داشته باشیم می توانیم همکاری را به شکل گسترده و جدی تری ادامه دهیم.
دهقانی با اشاره به ظرفیتهای گسترده فناورانه ویتنام عنوان کرد: این کشور توجه جدی به استفاده بهینه از منابع، فناوری و نوآوری داشته است و موضوعات فناورانه میتواند از محورهایی قرار بگیرد که همکاریهای خوبی بین ایران و ویتنام آغاز شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه همکاری های علمی و فناوری بین دو کشور می تواند زمینه ساز قرابتها و اشتراکات بیش تر دو کشور باشد، عنوان کرد: یکی از زمینه هایی که به آن توجه جدی داریم، صنعت خلاق و نرم است. تولید محصولات خلاق از انیمیشن، آثار هنری تا بازی و سرگرمی، از توانمندی های ایران است و باور داریم که دو کشور می توانند در این زمینه همکاری کنند؛ همچنین با توجه به ضرورت توجه به فرهنگ مردم به ویژه کودکان و نوجوانان، در حوزه آموزش میتوانیم همکاری های خوبی را برای توسعه محصولات خلاق ویژه آموزش کودکان داشته باشیم.
دهقانی با بیان اینکه در ایران ۷۰ پارک علم و فناوری کوچک و بزرگ فعالیت دارند که تجربه این پارکها میتواند الگوی مناسبی برای توسعه فناوری و همکاریهای دوکشور باشد، ادامه داد: با توجه به توانمندی های ایران در حوزه صنعتی یکی از همکاریهای جدی دو کشور می تواند در زمینه همکاریهای صنعتی و تولیدات با محوریت و موضوعات مختلف باشد.
وی از توانمندی دو کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال و محصولات این حوزه به عنوان یکی دیگر از محورهای همکاری مشترک یاد کرد و افزود: علاوه بر استارتاپ های موفق اقتصاد دیجیتال از جمله پیام رسانها، فینتکها، هوش مصنوعی و مالی از فناوری ساخت انواع آنتنهای ارتباطی نسل سوم و چهارم برخوردار هستیم و در مسیر تولید انتنهای نسل پنجم اینترنت قرار داریم. با توجه به سهم قابل توجه اقتصاد ویتنام از تولیدات دیجیتال آمادگی داریم از تجربیات این کشور استفاده کنیم و همکاری های متقابل داشته باشیم. از آنجاییکه محصولات دیجیتال ساخت ویتنام، به عنوان محصولاتی با کیفیت شناخته می شوند امیدواربم این همکاری در حوزه محصولات دیجیتال به طور جدی شکل بگیرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، حوزه دارو، درمان و سلامت را از دیگر توانمندیهای کشورمان برشمرد و گفت: ایران در حوزه تجهیزات و و فرآورده های دارویی ۹۸ درصد از نیاز دارویی کشور را خودش تامین میکند. تولید انواع واکسن ها از جمله چهار پلتفرم مستقل واکسن برای کرونا از جمله این دستاوردها به شمار می رود و تمایل داریم در قالب شرکت های دانش بنیان فناور و نوپا همکاری و سرمایه گذاری مشترک داشته باشیم.
دهقانی ادامه داد: ایران در زمینه هوافضا نیز پیشرفت های خوبی داشته و علاوه بر این در حوزه الکترونیک و میکرو الکترونیک ظرفیت های خوبی دارد و از آنجاییکه ویتنام نیز کشور توانمندی در زمینه میکروالکترونیک به شمار می رود می توانیم همکاری های خوبی را در توسعه محصولات هوشمند کشاورزی همچون پایش و مدیریت منابع انجام دهیم؛ امیدوارم با این عزم جدی بین دو طرف، همکاری های گسترده و سازندهای با محوریت شرکتهای بزرگ مشترک دو کشور آغاز شود.
تجربیات و ظرفیتهای ایران در حوزه فناوری
وونگ دین هوئه، رئیس مجلس ویتنام در دیدار و گفتوگو با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، با اشاره به ظرفیتهای علمی و فناوری ایران خواستار تقویت همکاریها در این حوزه بین دو کشور شد و عنوان کرد: دو کشور ظرفیت خوبی در زمینههای مختلف از جمله انتقال فناوری در حوزههای نانوفناوری، هوافضا و نوآوری و کشاورزی دارند.
وی افزود: مردم و دولت ویتنام برای علم و فناوری و پیشرفت های فناورانه ایران ارزش زیادی قائل هستند و امروز با بازدید از نمابشگاه دستاوردهای فناورانه ایران از نزدیک با این توانمندی آشنا شدیم.
رئیس مجلس ویتنام با بیان اینکه علم و فناوری یکی از حوزههایی است که می تواند محور همکاری های دو طرف باشد، عنوان کرد: ایجاد یک مرکز نوآوری مشترک با تعریف پروژه های فناورانه میتواند زمینه ساز همکاری های فناورانه دو کشور باشد.
دین هوئه بیان کرد: همکاری مشترک ایران و ویتنام را می توانیم در قالب کمیسیون مشترک همکاری های ایران و ویتنام ادامه دهیم که رییس این کمیسیون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران است.
وی افزود: از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز دعوت میکنیم تا طی سفری به ویتنام با ظرفیتهای علمی و فناوری کشورمان آشنا و تفاهمنامههای همکاری منعقد شود. ویتنام در نظر دارد در زمینه علم و فناوری و اقتصاد دیجیتال گامهای اساسی برای توسعه کشور بردارد.
در این نشست همچنین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری نیز با اشاره به ظرفیتهای همکاری های مشترک فناورانه ایران و ویتنام گفت: ما ظرفیت ویژه ای را برای همکاری ایران و ویتنام باز می کنیم و امیدواریم در آینده ای نزدیک چارچوب همکاری ایران و ویتنام را مشخص کنیم.
انتهای پیام/
نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف
نظر شما