شناسهٔ خبر: 61662399 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فالوده کرمانی در سال 1395 ثبت ملی شده است

مدیر کل میراث فراهنیگ و گردشگری استان گفت فالوده کرمان در سال 1395 ثبت ملی شده است

صاحب‌خبر -

فالوده کرمانی در سال 1395 ثبت ملی شده است

به گزارش  خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان ، فعالی افزود در پی ایجاد شائبه هایی در خصوص ثبت فالوه یزدی در فهرست اثار ملی گفت  فرایند تولید فالوده کرمانی با یزدی کاملا متفاوت است و ثبت فالوده کرمانی در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۹۵   انجام شده است.

وی افزود ثبت ملی فالوده یزد در روزهای گذشته به معنای ثبت فالوده کرمانی نیست و دوستداران میراث فرهنگی باید این دو مقوله را جدا بدانند.

فالوده یا پالوده کرمانی در کنار قوتو (قاووت) و دهها سوغات دیگر به همراه غذاهای منحصر به دیار کریمان از قدیم برای پذیرایی از میهمانان در منازل کرمان و در روزهای گرم سال جزو بهترین گزینه های موجود به حساب می آید که کام افراد را خنک و شیرین می کند.

در سالهای نه چندان دور مردم کرمان اغلب تهیه فالوده که چندان آسان هم نبود را در منازل خود انجام می دادند، اما با تغییرات سبک زندگی امروز بیشتر باید سراغ این خوراکی مطبوع را از مغازه ها گرفت.

اگر چه فالوده در برخی شهرهای دیگر ایران هم به اشکال مختلف تهیه می شود، اما در کرمان منحصر به این دیار و متمایز از فالوده های دیگر شهرهاست که با طعم گلاب و دیگر عرقیجات گیاهی مانند نسترن یا نعناع مصرف می شود.

قدمت فالوده را به دوران تیموری می دانند و تاریخ یکی از فالوده فروشی های بازار کرمان به ۱۵۰ سال می رسد؛ هر چند امروز فالوده با دستگاه تولید می شود، اما صرف آن در کاسه های چینی هنوز در خاطرات اهالی کرمان باقی مانده است.

فالوده کرمانی شامل نشاسته های گلوله شده همچون مروارید، یخ، آب و عصاره های گیاهی مطابق با سلیقه مصرف کننده و شیره خرما یا شکر است که گاهی به سلیقه افراد با بستنی هم مصرف می شود.

نظر شما