به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مراسم تاسوعای حسینی (ع) پنجشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۲ با حضور پر شور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در سراسر ایران برگزار شد.
در همه استانها و شهرهای مختلف مراسم عزاداری با حضور گسترده مردم برای گرامیداشت یاد و نام حضرت عباس (ع) برگزار شد که قطره ای از این دریا را به در این گزارش به قلم و تصویر می کشیم.
*البرز
در البرز، اجتماع یومالعباس (ع)، همزمان با تاسوعای حسینی در میدان توحید کرج با حضور ۸۰ موکب برگزار شد.
در این باره این گزارش تصویری را ببینید.
همچنین مراسم سوگواری و عزاداری در غم شهادت اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) و یاران با وفایش، در حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (علیهالسلام) در این سوگ، ملجا عاشقان حضرتش شد و دلدادگان حسینی خود را به کربلای ایران رساندند؛ گوشهای از این مراسم را در این ویدیو ببینید.
*خراسان رضوی
هرساله به همین مناسبت شهرها و روستاهای مختلف ایران و خراسان رضوی در عزاداری عباس بن علی (ع) قیام می کنند و قامت عزا بر می بندند.
شهر خرو زبرخان در خراسان رضوی از شهرهایی است که در این روز با عظمت با حضور دسته های مردمی عزاداری به عرض ارادت نسبت به علمدار کربلا میپردازد.
*سیستان و بلوچستان
همزمان با نهم ماه محرم و تاسوعای حسینی، عاشقان سیدالشهدا در نقاط مختلف سیستان وبلوچستان در قالب دستههای سینهزنی و زنجیر زنی عزاداری کردند.
*زنجان
عزاداریهای مردمی در زنجان هم همزمان با تاسوعای حسینی در جای جای این استان برگزار شد. عزاداریهای مردم در این استان با شکوه خاصی برگزار میشود و اوج این عزاداریها در عاشورای حسینی است که با حضور خیل عزاداران حسینی در مساجد، تکایا و هیاتهای مذهبی برگزار میشود.
همزمان با تاسوعای حسینی در کوچه پس کوچههای شهر پرچمهای سیاه عزا و دعوت به روضههای خانگی به چشم میخورد و عزاداران حسینی در آستانه عاشورای حسینی سرور و سالار شهیدان در هیاتهای مذهبی به سینه زنی و عزاداری میپردازند.
مراسم تاسوعای حسینی در قالب دستجات حسینی برگزار و دستجات مختلف از جای جای شهر به طرف آستان مقدس امامزاده سید ابراهیم حرکت و در این نقطه به عزاداری میپردازند.
ایستگاههای صلواتی و پذیرائی از عزاداران حسین و دستجات و هیاتهای مذهبی در جای جای شهر برپا شده و با آب، شربت و چای، انواع ولیمهها از عزاداران حسینی پذیرایی میشود.
*اردستان
همایش بزرگ تاسوعای حسینی همچون سالهای گذشته، با حضور باشکوه شیفتگان و عزاداران حسینی در آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) اردستان برگزار شد و مردم این شهر به عزاداری برای حضرت ابوالفضل(ع) پرداختند.
*سمیرم
با آغاز ماه محرم مردم سمیرم لباس سوگواری بر تن میکنند و به عزاداری برای اهل بیت (ع) میپردازند، مردم این مراسم و آیین سوگواری را با جان و دل و با تمام وجود برگزار میکنند.
دستههای عزاداری با سینه زنی و زنجیر زنی در روز تاسوعا به طرف امامزاده ابراهیم (ع) حرکت میکنند و در جوار امامزاده و گلزار شهدا به عزاداری میپردازند.
*بافران نایین
همزمان با نهمین روز از ماه محرم، آیین تاسوعای حسینی با حضور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در شهر بافران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور قشرهای مختلف مردم برگزار شد، دستههای سینهزنی و زنجیرزنی با حرکت در ۵ محله بافران به سوگواری سالار شهیدان عالم امام حسین(ع) و علمدار دشت کربلا حضرت ابالفضل العباس(ع) و دیگر شهدای کربلا پرداختند.
گفتنی است که مردم بافران هر ساله در روز تاسوعا طبق آیین سنتی «پَرسِ حسین» به درب منازل خانوادههایی که در یک سال گذشته عزیزی را از دست دادهاند رفته و ضمن همدردی با آنان، فاتحهای برای درگذشتگان میخوانند که این مراسم همزمان با دستهروی هیأت انجام میشود.
در شهر بافران در روز تاسوعا بعد از پایان مراسم دستهروی و زنجیرزنی، مراسم «حلقه ماتم» برگزار میشود که در این مراسم عزاداران حسینی کنار یکدیگر به صورت یک حلقه بزرگ ایستاده و چند نفر از بزرگان در میان حلقه به عنوان راهنما قرار میگیرند و اشعاری همراه با ضرب خاص دُهُل و زُنْج میخوانند.
*بادرود
همزمان با روز تاسوعای حسینی همایش سقا با هدف گرامیداشت و تجلیل مقام حضرت ابوالفضل (ع) در حسینیه ابوالفضل بادرود برگزار شد.
این مراسم با زیارت عاشورا سید حسن گلختمی آغاز شد و در ادامه حاج اسماعیل اخباری از مداحان معروف ایران اسلامی در رثای عباس مرثیه سرایی کرد و حجت الاسلام مهدی دانشمند برای مقام حضرت ابوالفضل سخنرانی کرد.
پایانبخش مراسم سقا مدیحهسرایی و سینه زنی حاج مهدی سلحشور در این حسینیه بود.
*ابیانه
مراسم جغجغه زنی، یکی از رسوم قدیمی و زیبای ایران است که قدمتی بیش از 400 سال دارد.
جغجغه، شیء کوچکی است که از چوب ساخته میشود.
در اول مراسم با اعلام نوحه خوان، جغجغهها در اختیار حاضرین قرار گرفت و هر شخص دو جغجغه برداشته پس از تشکیل صفهایی، با به هم کوبیدن جغجغه ها به یکدیگر، عزاداری آغاز شد.
صدای جغجغه ها، با آمیخته شدن با صدای طبل، سنج و نوحه مداح، صدایی گوش نواز و فضایی خاص و زیبا را ایجاد کرد.
در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی، مراسم سنتی جغجغه زنی ابیانه به عنوان یک اثر معنوی در ایران به ثبت رسید.
*شهرضا
صبح امروز هیأتهای مذهبی شهرضا با حضور در امامزاده شاهرضا (ع) به عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) پرداختند.
از رسوم شهرضا این است که در روز تاسوعا و عاشورای حسینی هیأتهای مذهبی ابتدا در امامزاده شاهرضا تجمع و عزاداری میکنند سپس برای عزاداری به سمت شهر حرکت میکنند.
هیأتهای مذهبی شهرضا امروز پس از سینهزنی و زنجیرزنی در جوار امامزاده شاهرضا (ع) و گلزار شهدا به سمت مرکز شهر حرکت و در منازلی که روضه امام حسین (ع) برگزار میشود عزاداری و مداحی کردند.
*ایلام
در ایلام، مراسم تاسوعا با حضور پر شور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در میدان ۲۲ بهمن شهر ایلام از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز میشود.
مردم ولایت مداراستان ایلام باحضور یکپارچه خود در دستجات عزاداری در روز تاسوعا در میدان ۲۲ بهمن همچون سالهای گذشته ندای دلباختگی و عشق به مکتب حسینی (ع) را سر دادند.
میدان دار اصلی در این مراسمات، هیئات مذهبی استان هستند و بیش از پنج ارگان حمایت کننده و تسهیلگر جهت برگزاری مراسمات شب ها و روزهای تاسوعا و عاشورا مشارکت دارند.
تصاویر بیشتری از عزاداری بزرگ مردم ایلام در تاسوعای حسینی را اینجا ببینید.
*خراسان جنوبی
در خراسان جنوبی هم، مردم در روز تاسوعای حسینی عاشقان اهل بیت (ع) با راه اندازی دستههای سینه زنی و زنجیرزنی در سوگ ابا عبدالله الحسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل العباس (ع) عزاداری کردند. عزاداران بیرجندی طبق سنت هرساله با حضور در حسینیه امام رضا (ع) به عزاداری پرداختند.
همچنین از گذشتههای دور هرساله از روز تاسوعا و شب عاشورا هیأتهایی که نخل دارند نخلهایشان را توسط جوانان و با راهنمایی افراد با تجربه آذین میبنند و سیاهپوش میکنند.
تصاویر بیشتری در این باره را در این گزارش تصویری ببینید.
*خراسان شمالی
در خراسان شمالی، مردم در شهرهای مختلف به مناسبت تاسوعای حسینی همزمان با سراسر کشور در خیابانهای شهر به دستهروی، سینهزنی و عزاداری پرداختند.
بخشی از عزاداری مردم بجنورد در تاسوعای حسینی را در ویدئوی زیر ببینید: