صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 1394/04/12
نتایج تازه ترین نظرسنجی صورت گرفته در یونان که روز جمعه منتشر شد حاکی از آن است در همه پرسی آتی شمار موافقان طرح پیشنهادی طلبکاران یونان نسبت به شمار مخالفان این طرح اندکی افزایش یافته است.
طبق نتایج این نظرسنجی که توسط روزنامه اتنوس Ethnos صورت گرفته است، چهل و چهار و هشت دهم درصد از مردم یونان در همه پرسی روز یکشنبه به طرح پیشنهادی طلبکاران بین المللی کشورشان رای مثبت و چهل و سه و چهار دهم آنها به این طرح که دولت یونان نیز مخالفت مردم با آن را خواستار شده است، رای منفی خواهند داد.
الکسیس سیپراس، نخست وزیر راستگرای یونان معتقد است رای منفی یونانی ها در همه پرسی آینده می تواند به دولت یونان در انعقاد توافق نامه بهتر با طلبکارانش کمک کند.
مردم یونان قرار است پنجم ژوئیه در همه پرسی مربوط به توافق یونان با طلبکاران بین المللی این کشور شرکت کنند. سیپراس خطاب به یونانی ها تاکید کرده است مخالفت آنها با شروط پیشنهادی طلبکاران بین المللی یونان در همه پرسی آینده به دولت یونان در انعقاد یک توافق نامه بهتر با اروپا کمک خواهد کرد.
از شنبه شب گذشته که الکسیس سیپراس اعلام کرد قصد دارد پنجم ژوئیه درباره طرح پیشنهادی طلبکاران یونان همه پرسی برگزار کند، این اولین بار است که درصد حامیان شروط پیشنهادی طلبکاران یونان از درصد مخالفان آن بالاتر رفته است.
دو نظرسنجی که پیش از این در یونان صورت گرفته بود نشان می داد که بیشتر مردم یونان به طرح پیشنهادی مورد نظر رای منفی خواهند داد اما از یکشنبه گذشته که دولت یونان از تعطیلی موقت بانکها خبر داد و اعلام کرد سازوکار سختگیرانه ای برای کنترل سرمایه ها در کشور به اجرا خواهد گذاشت، برتری ناچیز مخالفان طرح پیشنهادی طلبکاران یونان بر موافقان این طرح کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آتن، نظرسنجی که نتایج آن امروز منتشر شد نشان داد که هنوز هم یازده و هشت دهم درصد از رای دهندگان یونانی درباره حمایت یا رد طرح پیشنهادی طلبکاران کشورشان تردید دارند.
شصت و یک درصد از مردم یونان احتمال خروج کشورشان را در شرایط کنونی از منطقه یورو محتمل می دانند، سی درصد از آنها این سناریو را منتفی می دانند و نه درصد نیز نظر خاصی در این باره ندارند.
نتایج نظرسنجی روز جمعه همچنین نشان داد که هنوز هم درصد قابل توجهی از مردم یونان ( هفتاد و چهار درصد) خواستار ماندن کشورشان در منطقه یورو هستند و تنها پانزده درصد از آنها بازگشت به واحد پول ملی کشورشان (دراخما) را آرزو می کنند. یازده درصد نیز در این باره موضع مشخصی ندارند.
163/106
∎