شناسهٔ خبر: 61241765 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رسانه‌های بین‌المللی سفر آیت‌الله رئیسی به آفریقا را در صدر اخبار خود قرار دادند؛

«فرش قرمز» قاره سیاه برای رئیس‌جمهوری ایران

تهران-ایرنا- رسانه‌های بین‌المللی، استقبال کشورهای آفریقایی از سفر رئیس‌جمهوری ایران به این منطقه را در راس اخبار خود قرار داده و از آن با عنوان «فرش قرمز» یاد کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری فرانسه درباره سفر هیات ایرانی به قاره آفریقا به ریاست آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران نوشت: این سفر در شرایطی انجام می شود که جمهوری اسلامی به دنبال حمایت دیپلماتیک کشورهای آفریقایی برای بهبود روابط با جهان است.

این رسانه غربی، قاره سیاه را یک میدان نبرد دیپلماتیک جدید بین غرب و روسیه اعلام کرد و افزود: دولت های غربی به دنبال تقویت روابط تجاری با آفریقا هستند و در کنار آنها، چین و هند نیز روی زیرساخت های این قاره سرمایه گذاری کرده اند.

خبرگزاری فرانسه با یادآوری بهبود روابط تهران با ریاض و همچنین سفر اخیر رئیس جمهوری به آمریکای لاتین، مقابله با تحریم های غرب را یکی دیگر از اهداف دیپلماسی دولت سیزدهم در قاره آفریقا ارزیابی کرد.

ارتقای دیپلماسی با مرکز ثقل اقتصاد شرق آفریقا

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز هدف سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را بعد از بیش از یک دهه، ارتقای دیپلماسی اقتصادی با قاره سیاه ارزیابی کرد.

این رسانه غربی با اشاره به پیشرفت های هسته ای جمهوری اسلامی در پنج سال گذشته و بعد از خروج آمریکا از برجام نوشت: ایران در حال مقابله با تحریم های غرب است و از دیپلماسی برای جلب حمایت جهانی در مقابل غرب بهره می برد.

آسوشیتدپرس با بیان اینکه کنیا مرکز ثقل اقتصاد شرق آفریقاست، نوشت: سفر رئیس جمهوری اسلامی به این منطقه از نظر اقتصادی حائز اهمیت است.

«فرش قرمز» کنیا برای رئیس‌جمهوری ایران

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی از عبارت «فرش قرمز» برای اشاره به استقبال «ویلیام سامویی روتو» رئیس جمهوری کنیا از رئیس جمهوری ایران استفاده کرد.

این رسانه غربی هم سفر آیت الله رییسی را دارای اهداف اقتصادی ارزیابی کرد و نوشت: سفر رئیس جمهوری ایران به آفریقا بعد از بیش از یک دهه، تلاش تهران برای تنوع بخشیدن به روابط اقتصادی در شرایط تحریم های فلج کننده آمریکاست.

رویترز افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، ایران ارتباط دیپلماتیک با کشورهای در حال توسعه را تقویت کرد.

این رسانه غربی، سفر آیت الله رئیسی به کنیا را فرصتی برای ارتقای روابط اقتصادی دو کشور ارزیابی کرد.

پایگاه خبری «آل افریکا» نیز نوشت: فعالیت دیپلماتیک ایران در ماه های اخیر افزایش یافته که هدف آن کاهش تاثیر تحریم ها و بهبود روابط با جهان است.

این رسانه خبری مربوط به آفریقا، سفر آیت الله رئیسی به کنیا را بخشی از تلاش های دیپلماتیک جمهوری اسلامی برای یافتن متحدان جدید عنوان کرد.

امضای ۵ سند همکاری بین ایران و کنیا

ایران و کنیا در راستای توسعه روابط دوجانبه در زمینه های مختلف پنج سند همکاری در حوزه‌های دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفه‌ای امضا کردند.

این اسناد روز چهارشنبه - ۲۱ تیر - در جریان سفر آیت الله رییسی رییس جمهور و هیات ایرانی به نایروبی، در حضور روسای جمهور دو کشور به امضای هیات های سیاسی و اقتصادی ایران و کنیا رسید.

این اسناد در حوزه‌های ارتباطات، معدن، شیلات، گردشگری، همکاری های معدنی و صنعتی، آموزش فنی و حرفه ای و کشاورزی بود که وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی از دولت ایران این اسناد را امضا کردند.

آیت الله رئیسی که به دعوت رئیس جمهوری کنیا به نایروبی سفر کرده است، صبح امروز - چهارشنبه - به وقت محلی وارد پایتخت این کشور شد و بلافاصله آیین استقبال رسمی از وی و هیات همراه در کاخ ریاست جمهوری کنیا برگزار شد.

پس از مراسم استقبال رسمی، گفت وگوهای خصوصی روسای جمهور دو کشور آغاز شد و سپس مذاکرات مشترک هیات های عالیرتبه ایران و کنیا با حضور آیت الله رییسی و ویلیام سامویی روتو انجام شد.

سفر به اوگاندا و زیمبابوه پس از کنیا

آیت رئیسی بامداد چهارشنبه در صدر هیاتی عالی رتبه، با بدرقه رسمی «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین «محسن قمی» معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه، به دعوت رسمی روسای جمهور سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه، تهران را به مقصد کنیا ترک کرد.

در این سفر وزرای بهداشت، جهاد کشاورزی، وزیر امور خارجه و معاونت علمی و فناوری و جمعی از معاونین وزارتخانه و دستگاه های اجرایی رئیس جمهور را همراهی می‌کنند.

استقبال رسمی از آیت الله رئیسی، دیدار دوجانبه روسای جمهور، برگزاری نشست‌های مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور، امضای اسناد همکاری و تشریح نتایج رایزنی‌های رسمی در نشست مطبوعاتی مشترک بخشی از برنامه‌های رئیس جمهوری در سفر به کنیا، اوگاندا و زیمباوه است.

رئیس جمهور در این سفرها همچنین در راستای معرفی متقابل ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری ایران و این کشورها، نشست‌هایی را با حضور تجار، فعالان بازرگانی و مقامات اقتصادی ایران و کشورهای میزبان برگزار خواهد کرد.

این نخستین سفر یک رئیس جمهور ایران به کل قاره آفریقا پس از ۱۱ سال است که در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی در عین چندجانبه‌گرایی اقتصادی دولت سیزدهم، با هدف افزایش حضور ایران در اقتصاد حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری قاره آفریقا صورت می‌گیرد.

نظر شما