شناسهٔ خبر: 61238493 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی:

دانشجو با کار دیکته شده فرهنگی حفظ نمی‌شود

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: اگر بخواهیم کار‌های تکراری و دیکته شده فرهنگی را به کار ببریم، نمی‌توانیم دانشجو را حفظ کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در هفتاد و چهارمین گردهمایی مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور که در دانشگاه بین‌‎المللی امام رضا (ع) برگزار شد، گفت: با توجه به مسئولیت مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها به عنوان مرزبان فکری و علمی فرهنگ و معارف اهل‌بیت (ع) در دانشگاه‌ها، توجه به خطیر بودن این مسئولیت بسیار حائز اهمیت است.

علم الهدی با بیان اینکه امام علی (ع) در دوره خلافت، برای استانداران سابق عثمان نامه می‌نوشتند و خط فکری و حاکمیتی خود را روشن می‌کردند، ابراز کرد: امام در نامه‌ای به یکی از والی‌ها فرمودند: «این منصبی که داری، کاسبی و اشتغالی برای تامین زندگی نیست، امانتی بر گردن توست.» این جمله شامل حال همه مسئولان در هر بعدی است و باید به آن توجه داشته باشند در واقع مسئولیت امانتی است که به شما سپرده شده است.

امام جمعه مشهد افزود: حوادث اخیر کشور ظاهر تلخی داشت و بسیار ناگوار بود؛ اما همانطور که خداوند در قرآن می‌فرمایند: چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آنکه خیر شما در آن است. در حقیقت این حوادث برای ما فرصتی را ایجاد کرد تا توجه داشته باشیم آنطور که فکر می‌کنیم از لحاظ فکری و روانی، آرامش کامل نسبت به انقلاب و اسلام برقرار نیست. این هشداری برای ما بود تا با بسیج کامل‌تر، قبل از آنکه افراد ملعبه انحرافات دشمن قرار بگیرند، با آمادگی آن‌ها را درمان کنیم.

به گفته وی، در پوسته جریان دانشگاه، آنچه باعث اغتشاشات شد، یک جریان ظاهری بود که اگر به فکر از بین بردن ریشه‌های آن نباشیم، به صورت یک جریان اعتقادی و فکری درآمده، لشکری عظیم، مقتدر و نیرومند بر ضد اسلام و انقلاب، بسیج خواهد شد. بخشی عمده‌ای از افرادی که در این حرکت مباشر عملیات و نقش آفرین بودند، کاملا ناآگاه بوده و با تخیلات به میدان آمده بودند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: اگر در دانشگاه کوتاهی صورت گیرد و حرکت جهادی نباشد و چنانچه حرکت عظیم فکری برای سازندگی دانشجو صورت نگیرد، متاسفانه وقوع یک اتفاق دیگر با دستمایه فکری و اعتقادی محتمل و به این سادگی‌ها قابل برهم زدن نیست و یک جریان حساب شده قوی بر ضد اسلام به وجود می‌آید.

انقلاب اسلامی تجربه‌ای برای حکومت‌های جهانی

علم الهدی انقلاب اسلامی را یک عبرت و تجربه برای همه ملت‌ها و حکومت‌های جهانی دانست و خاطرنشان کرد: در این انقلاب، هم جریان استکبار عبرت گرفتند و هم جریان ملی و مردمی تجربه آموختند. وقتی که مردم با یک دستمایه اعتقادی حرکتی انجام بدهند، هیچ چیز مانع آن‌ها نخواهد شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه حرکت انقلابی مردم ایران با یک دستمایه دینی و اعتقادی بود و مبارزه استکبار با ملت ما پیش از پیروزی انقلاب آغاز شد، متذکر شد: این همه مبارزه در قالب‌های گوناگون ما را به عقب برنگرداند و امروز به صورت قدرتی در منطقه درآمده­ایم که برای استکبار جهانی قابل تحمل نیست. این اتفاقات برای خود ما هم باید تجربه باشد که اگر جریان‌های مخالف با دستمایه فکری به میدان بیایند چیزی جلودار آن‌ها نخواهد بود.

وی گفت: مقابله ما با جریان‌های خلاف دین، مقابله از نوع تحول و تدبرسازی در محیط دانشگاه است. در محیط دانشگاه، نقش اول را استاد ایفا می‌کند، اما نقش آفرین قطعی در بدنه دانشگاه، دانشجو است. اگر بدون مراقبت دانشجو را تحویل اساتید بدهیم، سازمان فکری او به گونه‌ای ساخته خواهد شد که دیگر هیج اقدام فرهنگی بر دانشجو اثرگذار نخواهد بود.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه دانشگاه یک محیط تربیتی صرف نیست، افزود: هرکس در محیط دانشگاه به دنبال تربیت دانشجو رفته، نتیجه عکس گرفته است. دانشجو قابل تربیت نیست، عنصر رشد یافته را نمی‌توان تربیت کرد. دانشگاه پرورشگاه نیست و حرکت تربیتی نسبت به دانشجو بی‌نتیجه است. اگر مسائل فرهنگی را با ابزار تربیتی پیاده کنیم بی‌نتیجه خواهد بود و یا حتی نتیجه معکوس خواهد داشت.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: آنچه مهم است، مرزبانی از فکر دانشجویان است؛ کسانی‌که تولیت فرهنگی را برعهده دارند، باید نسبت به فکر دانشجو مرزبانی داشته باشند.

دانشجو با کار دیکته شده فرهنگی حفظ نمی‌شود

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: دانشجو را تحویل استادی که نمی‌شناسیم ندهیم. استاد باید درس بدهد، اما اگر در کلاس موارد دیگری را خارج از حیطه تخصصی خود بیان کند، باید مراقب او باشیم. اگر این مراقبت نسبت به اساتید توسط متولیان فرهنگی صورت بگیرد، از یک خطر بزرگ و انحراف جلوگیری کرده‌ایم.

وی افزود: اگر بخواهیم کار‌های تکراری و دیکته شده فرهنگی را به کار ببریم، نمی‌توانیم دانشجو را حفظ کنیم. ما به یک حرکت جدی از سوی شما متولیان فرهنگی دانشگاه نیاز داریم. غربالگری و تبارسازی اولیه و همچنین مرزبانی فکری، سه اصل است که می‌تواند برنامه فرهنگی دانشگاهی را برای متولیان مشخص کند و موفق هم می‌شود.

آیت‌الله علم الهدی بیان کرد: بسیاری از متخصصانی که از دل دانشگاه‌ها می‌آیند، مثل پزشک‌ها یا شرکت‌های دانش بنیان، نیروی متعهد و انقلابی هستند و از این افراد کم نداریم، با گذشت ۴۰ سال از انقلاب فرهنگی، در عرصه تخصصی و دانش بنیانی نیروهای، متدین انقلابی خوبی وارد جامعه شدند. ما در فرهنگ شکست خورده نیستیم. اخلاص، ایمان و فعالیت متولیان فرهنگی می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت ما در این زمینه باشد.

نظر شما