به گزارش «نسیم» به نقل از پرس تی وی، واروفاکیس روز پنجشنبه گفت: اگر نتیجه همه پرسی یکشنبه آتی، موافقت رای دهندگان با شروط کمک مالی وام دهندگان جهانی باشد، دولت یونان ممکن است استعفا دهد.
وزیر دارایی یونان در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو اِی بی سی استرالیا مبنی بر احتمال استعفای دولت یونان و آغاز فعالیت دولت موقت تاکید کرد: «بله، احتمال زیادی وجود دارد که این کار را انجام دهیم اما آن را با روحیهی همکاری با هر کس که قدرت را در دست بگیرد، انجام خواهیم داد.»
دستکم یکصد و 79 نمایندهی پارلمان یونان شامگاه شنبه به طرح پیشنهادی دولت برای برگزاری همه پرسی درباره رد یا قبول خواستههای وام دهندگان بینالمللی در ازای کمک مالی به یونان رای مثبت دادند.
این همه پرسی قرار است 5 جولای 2015 برگزار شود.
گفتنی است دولت آتن پس از شکست مذاکرات با وامدهندگان بینالمللی به طور رسمی از پرداخت بدهیهایش به صندوق بینالمللی پول بازماند.
نیمه شب سهشنبه (9 تیر) ضرب الاجلی بود که برای یونان به منظور بازپرداخت بدهی 1.6 میلیارد یورویی خود به صندوق بینالمللی پول تعیین شده بود اما آتن نتوانست در این موعد، بدهی خود را بپردازد.
یونان نخستین کشور اروپایی است که در پرداخت بدهیاش به صندوق بین المللی پول ناکام مانده است.
پیشتر الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان از مردم این کشور خواسته بود شروط اتحادیه اروپا را در همهپرسی رد کنند؛ اتحادیه اروپا از یونان خواسته است برای پرداخت بدهیهایش هزینههای دولت را کاهش و مالیات فروش را افزایش دهد.
وام دهندگان بین المللی یونان شامل بانک مرکزی اروپا، کمیسیون اروپا و صندوق بین المللی پول 26 ژوئن پیشنهاد کردند در ازای موافقت آتن با فهرستی از اصلاحات ریاضتی بر مبنای توافق جدید میان دو طرف، با پرداخت 12 میلیارد یورو، طرح نجات مالی فعلی را تمدید کنند.
یونان پس از بحران بدهی سال 2009 در سالهای 2010 و 2012 در ازای اجرای تدابیر ریاضتی، دو بسته کمک مالی به ارزش کلی 240 میلیارد یورو (272 میلیارد دلار) از وام دهندگان خود دریافت کرد.