این روزنامه با انتشار موضوع راهبرد اقتصادی پساتحریم، آورد: حسن روحانی رییس جمهوری گفت: اگر در مذاکرات این هفته یا هفته آینده بتوانیم به توافق و تفاهم برسیم، معنایش کنار گذاشتن اقتصاد مقاومتی در ایران نیست و مسیر اقتصاد مقاومتی را با همه توان و تلاش ادامه خواهیم داد؛ زیرا این مسیر به نفع کشور است و راهی است که می تواند قدرت ملی ما را افزایش دهد. اقتصاد مقاومتی، فرهنگ استقامتی و تعامل سازنده با جهان اگر در کنار هم قرار گیرد، باعث می شود تا از مشکلات پیش رو به سرعت عبور کنیم.
روزنامه دنیای اقتصاد با انعکاس خبر علامت طلایی به مذاکرات، نوشت: همزمان با ادامه مذاکرات فشرده هسته ای در وین با هدف دستیابی به توافق جامع، ولی الله سیف رییس بانک مرکزی از حل مشکل انتقال بخشی از دارایی های طلای ایران به ارزش تقریبی 490 میلیون دلار (13 تن طلا) به کمک دستگاه دیپلماسی خبر داد. همزمان وزارت خزانه داری بریتانیا در اطلاعیه ای که هشتم تیرماه منتشر شد، اعلام کرد که یک شخصیت حقیقی و هشت شخصیت حقوقی را از فهرست تحریم های مربوط به ایران خارج کرده است. 2 نشانه ای که می تواند حکایت از روند مثبت مذاکرات و نزدیک شدن به توافق نهایی باشد.
جهت یابی دلار از سلیمانیه، تیتر دیگر این روزنامه است. روز چهارشنبه نگاه معامله گران بازار ارز بار دیگر به سمت منطقه سلیمانیه کردستان عراق چرخید تا دلار با 10 تومان افزایش به قیمت سه هزار و 330 تومان برسد. روز گذشته سمت و سوی معاملات بازار تهران با توجه به جابه جایی قیمتی در بازار کشور همسایه تغییر می کرد. با رشد دلار در منطقه سلیمانیه و افزایش فاصله آن با بازار داخلی، تقاضا در پاسا ژ افشار برای خرید ارز ارزان تر و فروش آن در منطقه یاد شده بالا رفت؛ اما به دلیل خوش بینی هسته ای معامله گران، نرخ آتی دلار نسبت به نرخ نقدی روزانه این ارز پایین تر بود.
روزنامه دنیای اقتصاد در ستون تحلیل موضوع «تورم ناگهانی در ساخت و ساز» را بررسی کرد.
این روزنامه در بخش سرمقاله عنوان «توافق و مساله تسری تحریم ها» را به قلم حمید قنبری بازتاب داد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**2002**9131
دنیای اقتصادبه نقل از وال استریت ژورنال: چند ملیتی ها در انتظار توافق
تهران- ایرنا- روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز پنج شنبه یازدهم تیر در توضیح تیتر یک نوشت: پس از تمدید یک هفته ای مذاکرات هسته ای، ناظران اقتصادی بین المللی و بالاخص شرکت های چند ملیتی از نزدیک چشم انداز پیش روی اقتصاد ایران را تعقیب می کنند. آخرین نظرسنجی روزنامه وال استریت ژورنال حکایت از انتظار بی صبرانه شرکت های چندملیتی برای بهره برداری از منافع اقتصادی پس از توافق هسته ای دارد.
صاحبخبر -