شناسهٔ خبر: 61162862 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مدیر عامل کانون پرورش فکری:

کانون رقیب هیچ ناشری نیست

حامد علامتی گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همیشه خود را یاور نشر در بخش خصوصی می‌داند برای همین نباید تصور کرد کانون رقیب ناشران بخش خصوصی است.

صاحب‌خبر -

کانون رقیب هیچ ناشری نیستبه گزارش ایکنا، آیین آغاز فرآیند ارسال و اهدای سه میلیون جلد کتاب به مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور با حضور رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش، حامد علامتی مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جمعی از مدیران در سالن غدیر کانون پرورش فکری کودکان امروز 17 تیر برگزار شد.

در ابتدای جلسه فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: آن چیزی که جریان‌سازی و تاثیرات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را دو چندان کرده حاصل فعالیت فردی نیست بلکه در تمام موفقیت‌ها یک تلاش جمعی نقش داشته است.

وی افزود: ارسال کتاب در ظاهر امری ساده است اما این امر در شکل گسترده‌ خود نیازمند به یک برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسانه است. در همین رابطه کانون پرورش فکری با ایجاد کمیته‌ای تلاش دارد بهترین عملکرد را در این رابطه داشته باشد. از جمله این اقدامات اهدای سه میلیون کتاب به کانون مراکز سراسر کشور است. از دیگر اقدامات کانون انتخاب برگزیدگان کتاب به صورت ماهانه و سالانه است این اقدام نیز تحت عنوان «کتاب مرغک» برگزار می‌شود.

فلاح با بیان اینکه کتاب‌هایی کانون با کار کارشناسی انتخاب می‌شود گفت: این گونه نیست که اجازه دهیم هر کتابی به راحتی به کتابخانه‌هایی کانون راه پیدا کند زیرا معتقدیم با انتخاب‌هایی صحیح قادریم کارکرد خوبی ایجاد کنیم پس یک انتخاب کارشناسی پشت تمامی کتاب‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار گرفته است. در ضمن می‌خواهیم کتاب‌هایی مذهبی را در مراکز کانون تقویت بخشیم چون در کنار موضوعات علمی آموزه‌های مذهبی جز مطالبات جدی مردم است.

کتابخانه‌هایی با 12 میلیون کتاب

در بخش دیگر این مراسم حامد علامتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: در آستانه روز ادبیات کودک و نوجوان هستیم در این راستا ضمن گرامیداشت این مناسبت از مهدی آذریزدی به یک عنوان یک چهره ماندگار در عرصه داستان‌نویسی به نیکی یاد می‌کنیم. موضوع کتاب در کانون از اهمیت بسیار بالای برخوردار است.حتی باید گفت همه فعالیت‌ها با کتاب آغاز شده و با کتاب نیز به پایان می‌رسد.

وی افزود: ما افتخار داریم در دوره فعالیت خودمان سه هزار کتاب چاپ کرده‌ایم در ضمن حدود نه میلیون کتاب در کتابخا‌نه‌هایی کانون وجود دارد که با سه میلیون کتابی که امروز به کتابخانه‌هایی سراسر کشور اهدا می‌شود این رقم به 12 میلیون خواهد رسید. این رقم آماری در خور توجه است. در ضمن تا به امروز برای هر یک دانش‌آموز یک کتاب داشتیم اما با اهدای امروز این رقم یک و سه دهم می‌رسد این امر موفقیتی چشمگیر برای انقلاب اسلامی است.

علامتی با بیان اینکه برای بالابردن آمار کتابخوانی در کشور باید فرهنگ کتابخوانی را در پدران و مادران بالا برد بیان کرد: نمی‌توان انتظار داشت کودکان و نوجوانان ما کتابخوان باشد اما پدران و مادران از این ویژگی بهره نبرند برای همین کانون سیاست‌هایی اندیشیده تا سرانه کتابخوانی را در والدین ارتقاء بخشد.

مدیر عامل کانون با بیان اینکه یکی از اهداف این مرکز تربیت نویسنده است تصریح کرد: فعالیت‌هایی بسیار خوبی در کانون انجام می‌شود برای مثال به انجمن شعر و قصه اشاره می‌کنم که در کانون مشغول فعالیت است همچنین خوانش کتاب کهن از دیگر اقدامات کانون است این بخش با استقبال بسیار خوب بچه‌ها روبرو شده است.

وی تاکید کرد: سه میلیون کتابی که امروز اهدا خواهد شد به هزار مراکز کانون در سراسر کشور است. برای اطلاع‌رسانی باید بگویم از سال گذشته تا امروز 150 کتاب برای بار اول به چاپ رسیده است. از دیگر اقدامات کانون به اهدای اسباب‌بازی مربوط می‌شود چون این حوزه در کنار کتاب یکی از نیازهای جدی کودکان و نوجوانان است.

وی در انتهای سخنانش با تاکید بر این نکته کانون رقیب هیچ ناشری نیست گفت: کانون پرورش فکری از ابتدا خود را یاری‌دهنده ناشران بخش خصوصی می‌داند برای همین کانون در سیاست‌هایی خود حمایت از بخش خصوص را در دستور کار خود قرار داده است.

در انتهای این مراسم وزیر آموزش و پرورش آغاز فرایند ارسال و اهدای سه میلیون جلد کتاب به مراکز کانون را رسما آغاز کرد.

انتهای پیام