گروه بازرگاني|
رييس دفتر رييسجمهوري، افق پيش روي مذاكرات هستهيي را مثبت و اميدواركننده توصيف كرد و گفت: در حال حاضر ماموريت بزرگ پيش روي اتاقهاي بازرگاني مشترك بين جمهوري اسلامي ايران و ديگر كشورها به ويژه ايران و ايتاليا، آمادگي براي فصل نوين در مناسبات بينالمللي اقتصادي ايران در دوران پس از تحريم است.
محمد نهاونديان در جلسه مشترك اتاقهاي بازرگاني، صنايع و معادن ايران ايتاليا افزود: اگر چه كار مذاكرات هستهيي تمام نشده اما همين كه به جاي استفاده از زبان تهديد، اعمال نظرهاي يكطرفه و اعمال مواضع يك جانبه، طرفين به منطق و اهداف مشترك دست پيدا كردند، دليل كافي است كه نسبت به آينده مذاكرات و حصول توافق خوشبين باشيم.
رييس دفتر رييسجمهوري تاكيد كرد: در حوزه مسائل هستهيي طرف مقابل به جاي اينكه از مساله هستهيي به عنوان بهانه براي مقابله با ملت ايران استفاده كند، خواستههاي خود را محدود به اين مساله كرد كه برنامه هستهيي ايران هدف تسليحاتي را دنبال نكند كه از منظر جمهوري اسلامي ايران اين مساله تحصيل ماحصل بود چراكه ايران بارها اعلام كرده كه هدف تسليحاتي را در برنامه هستهيي خود دنبال نكرده و نميكند اما در عين حال بايد حقوق پيشرفت هستهيي را همانند ديگر حوزهها دنبال كند و اذعان طرف مقابل به اين مساله زمينه حصول توافق را بهطور جدي
فراهم كرد.
افزايش شفافيت و رقابت اقتصادي
نهاونديان با اشاره به رفتوآمدهاي هياتهاي اقتصادي مختلف از سراسر جهان به ايران در طول ۲۲ماه گذشته اظهار داشت: اين مساله به خوبي نشان داد كه در مذاكرات هستهيي نيز طرفهاي مقابل تمايل فراواني براي گسترش همكاريهاي اقتصادي با جمهوري اسلامي ايران دارند. رييس دفتر رييسجمهوري اضافه كرد: در حال حاضر زمان حركتي جديد براي اتاقهاي بازرگاني ايران و ايتاليا فرا رسيده است كه اقتصاد اين دو كشور بيش از پيش با امكانات و ظرفيتهاي يكديگر آشنا شوند. نهاونديان با تاكيد بر اينكه افزايش شفافيت و رقابت اقتصادي در كشور، نخستين و مهمترين دستاورد رفع تحريمهاست، گفت: ملت ايران اگرچه پايمردانه در مقابل تحريمهاي اقتصادي ايستادگي كرد اما هزينه عدم شفافيت و كاهش رقابت در بازارها را مصرفكنندگان ايراني پرداختند.
رقابت براي دسترسي و حضور در بازار ايران
رييس دفتر رييسجمهوري تصريح كرد: زمان آن رسيده كه توليدكننده، مصرفكننده و ارائهكنندگان خدمات در اقتصاد ايران همه گزينههاي مختلف رقابتي را مدنظر قراردهند و بهترين و كارآمدترين راه را انتخاب كنند. نهاونديان با تاكيد بر اينكه در رقابت براي دسترسي و حضور در بازار ايران، ملاك درجه آمادگي براي مشاركت هرچه بيشتر است، افزود: موسسات مالي و ارائهكنندگان خدمات مالي ايتاليايي ميتوانند در كنار صنعتگران اين كشور زمينههاي حضورسريعتر و گستردهتر را براي حضور در اقتصاد ايران فراهم كنند. نهاونديان با بيان اينكه مزيت رقابتي اقتصادي ايتاليا در مقايسه با ساير رقبا، شاكله اقتصادي مبتني بر بنگاههاي كوچك و متوسط است، ادامه داد: با توجه به جمعيت جوان ايران و مساله جدي اشتغال، سياست دولت بهطور قاطعانه حمايت از بنگاههاي متوسط و كوچك است. رييس دفتر رييسجمهوري افزود: همين همسازي و هم ساختاري اقتصاد 2كشور، فرصت ويژهيي براي اقتصاد ايران و ايتاليا فراهم ميكند.
تحريمها تنها محدود به كشور تحريم شونده نيست
نهاونديان در سخنان خود با ابراز خرسندي براي برگزاري اين نشست مشترك گفت: اين جلسه نقطه آغاز ورود به يك فصل جديد مناسبات اقتصادي بين ايران و ايتالياست. رييس دفتر رييسجمهوري افزود: اتاقهاي مشترك بازرگاني از جمله ايران و ايتاليا وظيفه مهم زنده نگداشتن كانالهاي اقتصادي دوكشور با وجود فشارها در دوران تحريمهاي ظالمانه عليه ايران را بر دوش داشتهاند. نهاونديان تاكيد كرد: ضررهاي متعدد اين تحريمها براي اقتصاد ايران و ايتاليا و همچنين مقامات سياسي جهان اين نكته را گوشزد ميكند كه آثار سوءتحريمها تنها محدود به كشور تحريم شونده نبوده بلكه ساير كشورها را نيز تحت تاثير قرار ميدهد.
رييس دفتر رييسجمهوري تصريح كرد: مطمئن هستيم اقتصادهايي كه با توجه به اهميت و نقش اقتصاد ايران ارتباطات خود را با كشور حفظ و در شرايط پرفشار تحريم از طرق ممكن براي حفظ پيوند استفاده كردند، ثمرات اين حفظ رابطه را در دوران پس از تحريم كه دوران شكوفايي و جهش براي اقتصاد ايران است، كاملا لمس خواهند كرد.
رييس دفتر رييسجمهوري در جلسه مشترك اتاقهاي بازرگاني، صنايع و معادن ايران و ايتاليا:
اتاقها براي فصل نوين مناسبات بينالمللي اقتصادي آماده شوند
صاحبخبر -