شناسهٔ خبر: 61147567 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

مشارکت چشمگیر مردم در گرامیداشت عید غدیر؛ تهران آماده یک جشن بزرگ

همه دعوتیم به مهمونی 10 کیلومتری!

صاحب‌خبر -

دبیر ستاد مردمی جشن «مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر» آخرین جزییات برپایی این مهمانی را تشریح کرد و گفت: «در طول مسیر این جشن، ۱۳۰۰ گروه مردمی ارائه خدمات خواهند داشت و بزرگ‌ترین شهربازی سیار کودکان با ۳۰۰۰ وسیله و حضور ۴۰۰۰ مربی کودک، فضایی شاد در این‌ مسیر برای کودکان و خانواده‌های آنها ایجاد خواهد کرد.»
ساسان زارع طی نشستی خبری که در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد، با بیان آخرین جزییات برگزاری جشن ۱۰ کیلومتری غدیر افزود: «این جشن فارغ از ثواب معنوی و شاد بودن مردم در شادی اهل‌ بیت(ع)، چند نکته حائز اهمیت دارد. اول اینکه امروز اولویت دشمن هدف قرار دادن امید جامعه است. در اعتقادات خودمان کسانی که بیمار جواب‌شده دارند به اهل‌ بیت(ع) توسل می‌کنند و امیدشان به این ‌خانواده است. پس این رویداد برای امیدافزایی برگزار می‌شود.» او ادامه داد: «ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه هدف دیگر برپایی این جشن است.»
مهمانی در ۲۴ مرکز استان و ۷۰ شهرستان
دبیر ستاد مردمی جشن مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر خاطرنشان کرد: «انسجام اجتماعی موضوع دیگری است که در این‌ جشن، مهم به‌شمار می‌رود. ارادت به امیرالمومنین(ع) سال گذشته همه مردم را در این جشن دور هم جمع کرد. امسال نیز در ۲۴ مرکز استان و ۷۰ شهرستان مهمانی کیلومتری برگزار خواهد شد.»
زارع با اشاره به تفاوت این‌ جشن با سایر جشن‌ها در کشور گفت: «در این ‌جشن سازمان‌ها، نهادها و مجموعه‌های دولتی صرفا بسترساز هستند و مجموعه‌ها وظیفه خود دانستند که زیرساخت را برای مجموعه‌های مردمی آماده کنند.»
ارائه خدمات ۱۳۰۰ گروه مردمی
او افزود: «برای کل این‌ مسیر ۱۳۰۰ گروه مردمی خدمات ارائه می‌دهند. البته دو برابر این تعداد ثبت نام کردند که متأسفانه نتوانستیم شرایط را برای حضور همه فراهم کنیم. طبق آمارسنجی‌ها، ۱۱درصد مردم در این ‌جشن اعلام حضور کردند. همچنین ۲۱درصد احتمال حضور در این جشن را داده‌اند و بر این اساس، سه میلیون نفر احتمالا در این جشن حضور می‌یابند.»
۱۰۰هزار نفر نذرهای خود را ارائه‌ کردند
دبیر ستاد مردمی «مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر» بیان ‌کرد: «برخی از مردم تماس گرفته‌اند که ما امکان برخورداری از غرفه را نداریم، اما دوست داریم در این جشن سهمی داشته باشیم. از این رو، سامانه همکاری‌های مردمی را راه‌اندازی کردیم که ۱۰۰هزار نفر تا شب گذشته نذرهای خود را به‌ شیوه‌های‌ مختلف ارائه‌ کردند.»
‌پویش «لقمه میلیونی»
زارع اضافه کرد: «تاکید ستاد بر این بود که عنصر مردمی‌بودن در برگزاری این‌ جشن حفظ شود. از این رو، ‌پویش «لقمه میلیونی» را به راه انداختیم که از سخن امام صادق(ع) که بر‌ اطعام عید غدیر تاکید دارند، الهام‌ گرفته است و برای اینکه حضور مردمی در برپایی این ‌جشن بیشتر شود این پویش را به راه انداخته‌ایم.»
پویش «اسباب‌بازی»
او ادامه داد: «در سال‌ گذشته طی پویش «اسباب‌بازی» ۲۰هزار عروسک جمع شد که به کودکان مناطق محروم و خانواده‌های تحت پوشش‌ سازمان‌های حمایتی به‌صورت بسته‌بندی ارسال شد. امسال نیز در صحنه اجرا، میدان امام حسین(ع) این‌ پویش را برگزار خواهد کرد. بر اساس این پویش هر کودکی می‌تواند یکی از اسباب‌بازی‌های خود را در میدان امام حسین(ع) هدیه بدهد.»
دبیر ستاد مردمی «مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر» یادآور شد: «پویش دیگر سال گذشته که از سوی نوجوانان مدیریت شد، «کتاب‌باران» بود که نوجوانانی که کتاب‌های خوانده شده خود را نمی‌خواستند در این‌ جشن آنها را ‌هدیه می‌کردند. این کتاب‌ها جمع‌آوری و برای مناطق محروم و خانواده‌های تحت پوشش سازمان‌های حمایتی ارسال شد.»
استقرار ۴۰۰ مجموعه فرهنگی در مسیر
به گفته زارع، ۴۰۰ مجموعه فرهنگی در مسیر مستقر هستند که به کودکان و نوجوان در قالب کارگاه، میز مشاوره، بازی و غرفه کودک ارائه خدمات خواهند داشت.
او بیان کرد: «در مسیر ۶۰ صحنه اجرا نیز خواهیم داشت که بیشتر توسط هیات‌ها مدیریت می‌شود. در کنار همه این اتفاقات نیز در میدان امام حسین(ع) جعبه هدیه اسباب‌بازی، در میدان‌ فردوسی و انقلاب شبکه نهال و در سر خیابان بهبودی نیز اتفاقات مربوط به جشن غدیر را رقم‌ خواهیم زد.»
جشن  به صورت خانوادگی تدارک دیده شده است
دبیر ستاد مردمی «مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر» در ادامه افزود: «خانواده هسته مرکزی مهم ما در کشور است و این جشن نیز به‌صورت خانوادگی تعبیه شده است و همین حضور خانوادگی و ارائه خدمات‌ برای کودکان عامل حضور بیشتر مردم در این جشن شده است.»
زارع در مورد برپایی بزرگ‌ترین شهربازی سیار در طول این‌ مسیر گفت: «۳۰۰۰ قلم وسیله در مسیر اتوبوس‌رانی این‌ مهمانی برای کودکان مستقر خواهد شد. در کنار این‌ وسایل نیز ۴۰۰۰ مربی به کودکان خدمات می‌دهند.»
می‌توان به چهار میلیون نفر خدمات داد
او بیان کرد: «بر اساس برآوردها، از نظر حجم ارائه خدمات می‌توان به چهار میلیون نفر در این ‌مسیر خدمت ارائه داد.»
دبیر ستاد مردمی «مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر» با اشاره به اینکه با هماهنگی‌های صورت‌گرفته با راهنمایی و رانندگی، پروتکل مسیرها مشخص شده است، ادامه داد: «پروتکل ترافیکی همان چیزی است که در ۲۲بهمن اجرا می‌شود. مترو نیز بعدازظهر روز غدیر رایگان می‌شود و ظرفیت قطارها برای انتقال مردم بیشتر خواهد شد. در خیابان‌های منتهی به میدان انقلاب و میدان آزادی که شرایط پارک‌‌کردن ماشین ‌و موتور فراهم باشد، پارکینگ برای مردم تعبیه شده است.»
زارع در خصوص برپایی نماز جماعت مغرب نیز گفت: «طبق هماهنگی با مساجد در مسیر و ‌اماکنی همچون پارک دانشجو که امکان پهن کردن موکت وجود ‌دارد، نماز جماعت برگزار خواهد شد.»
او در پایان افزود: «موکب‌های خارجی نیز از کشورهای همسایه در این ‌مسیر حضور خواهند داشت. همچنین بسیاری از کارخانه‌های تولید مواد غذایی برای حضور در این جشن اعلام آمادگی کردند.»