به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حجت الاسلام علی خیاط -مدیر حوزه علمیه خراسان- امروز (۱۵ تیر) در دومین اجلاسیه طلاب و علمای شهرستان زیرکوه و بزرگداشت آیت الله اوحدی اظهار داشت: این جلسه ارزشمند با محوریت عالمی تاثیرگذار در منطقه شکل گرفته است.
وی ادامه داد: این اجلاسیه با هدف یادبود آیت الله اوحدی شخصیت ممتاز شکل گرفته است و شخصیتی که مورد توجه ریاست جمهور قرار گرفته است و به ابعاد وجودی و تاثیرگذاری ایشان اشاره کردند و برگزاری این اجلاسیه اقدام راهبردی باعظمتی است و می تواند به نحوی بزرگترین اثر را بگذارد.
حجت الاسلام خیاط در ادامه گفت: امروز در ایامی به سر می بریم که مهم ترین اقدام راهبردی را پیامبر(ص) برای اسلام رقم زدند و آن غدیر بود و اهمیت آن در آیات قرآن کریم کاملا روشن است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه روحانیت در طول تاریخ خودش با الهام از سیره اهل بیت(ع) سه ماموریت و اقدام بزرگ و راهبردی را مد نظر داشته است، افزود: اولین محوری که عالمان دینی در طول تاریخ مدنظر داشته اند بحث هدایتگری فرهنگی و دینی است.
وی بیان کرد: برای این کار زحمات فراوانی کشیده اند و در طول تاریخ اجرا کرده اند و در سخت ترین شرایط و با کمترین امکانات و با فشارهای فراوان وظایف خود را در این زمینه انجام دادند و کوتاهی نکردند و یکی از این شخصیت ها که در جهت هدایت مردم و حفظ وحدت بسیار تلاش کرد علامه امینی است که بر محور غدیر که محور وحدت مسلمانان است مجاهدت های بسیاری کرد.
حجت الاسلام خیاط ادامه داد: همت عالمان دین برای حفظ هویت فرهنگی بسیار بوده است و باید الگوی مردم باشند نه افراد بی ریشه ای که با پول مردم معروف شوند و در زمانی که باید سرباز نظام شوند به میدان دشمن می روند علیه نظام حرکت می کنند و امروز متاسفانه با وجود امکانات بسیار اقدام موثری انجام نمی دهیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان عنوان داشت: این منطقه در طول هشت قرن توسط علمای بزرگی اداره شده است و مدرسه علمیه زهان جز قدیمی ترین مدارس علمیه این استان است و علمایی که اقدامات آنان اثر بخش بوده است.
وی با بیان اینکه دومین وظیفه علما بحث هدایتگری سیاسی مردم بود، افزود: اگر تاریخ ایران را نگاه کنید هیچ حرکت دشمن ستیزانه ای وجود ندارد الا اینکه در راس یک مبارزه، عالم دینی بوده است.
حجت الاسلام خیاط در ادامه گفت: امروز در سایه نظام جمهوری اسلامی این فرهنگ مقاومت را در ذهمن همه جا افتاده است که اگر می خواهند عزت داشته باشند باید در قالب این فرهنگ حرکت کنند و علما بودند که هدایت سیاسی مردم را بر عهده داشتند تا کشور آسیب نبیند.
مدیر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: در فتنه اخیر دیدید که بیشترین آسیب به طلاب وارد شد و عمامه پرانی را راه انداختند چرا که نماد حفظ هویت دینی و فرهنگی این ملت است.
وی بیان کرد: سومین محور حرکت علما نیز خدمات اجتماعی بود و خود را فارغ از غم و غصه مردم ندیدند و در غم و شادی مردم شریک بودند و اکنون هم بیش از ۲۰۰ گروه جهادی طلبه داریم که در سطح کشور خدمات اجتماعی ارائه می دهند.
پایان پیام/573