شناسهٔ خبر: 60979876 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اعتراض نماینده سازمان ملل به خشونت صهیونیست‌ها و شهرک‌سازی در کرانه باختری

رویا معصومی

هماهنگ‌کننده ویژه روند صلح در خاورمیانه از خشونت شهرک‌نشینان صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها که به صورت سیستماتیک به شهرها و روستاهای فلسطینی حمله می‌کنند و در برابر چشمان نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی رعب و وحشت ایجاد می‌کنند، ابراز ناراحتی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سما، شورای امنیت برای بررسی وضعیت خاورمیانه مخصوصا مساله فلسطین تشکیل جلسه داد و تور وینسلند، هماهنگ‌کننده ویژه روند صلح در خاورمیانه در این جلسه گزارشی را درباره مساله فلسطین ارائه کرد که در آن، گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت درباره شهرک‌سازی صهیونیست‌ها هم قرار داشت.

وی گفت، از خشونت افراطی شهرک‌نشینان که به صورت سیستماتیک به شهرها و روستاهای فلسطینی حمله می‌کنند و در برابر چشمان نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی رعب و وحشت ایجاد می‌کنند، ناراحت است.

وینسلند گفت، رژیم صهیونیستی باید به عنوان قدرت اشغالگر از فلسطینی‌ها و اموال آنها در خاک فلسطین اشغالی حفاظت کند و ضمانت دهد که تحقیقات فوری، مستقل، بی‌طرف و شفاف درباره اقدامات خشونت‌آمیز انجام می‌شود.

وی درباره گسترش شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی ابراز ناراحتی کرد که به خشونت دامن می‌زند و مانع دسترسی فلسطینیان به سرزمین‌ها و منابع خودشان می‌شود، جغرافیای کرانه باختری اشغالی را تغییر می‌دهد و احتمال تشکیل کشور فلسطینی در آینده را تهدید می‌کند.

تور وینسلند افزود، از تصمیم اخیر دولت رژیم صهیونیستی نگران است که ممکن است به توسعه شهرک‌سازی در منطقه "ج" سرعت ببخشد. به گفته این مقام، شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی نقض آشکار قطعنامه‌های سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است. دولت رژیم صهیونیستی باید فورا فعالیت‌های شهرک‌سازی را متوقف کند.

وی همچنین از دولت رژیم صهیونیستی خواست، با رعایت تعهدات خود به قانون بین‌المللی انسانی و قوانین حقوق بشر، تخریب اموال فلسطینی‌ها و اخراج فلسطینی‌ها را متوقف کند و به فلسطینی‌ها در منطقه ج و قدس شرقی اجازه دهد تا ساخت و ساز قانونی داشته باشند.

وینسلند گفت: تعمیق اشغالگری، گسترش شهرک‌سازی، تشدید خشونت علیه غیرنظامیان و از همه مهم‌تر فقدان افق سیاسی، همگی عواملی هستند که به سرعت امید را برای حل مناقشه بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها از بین می‌برد.

وی تاکید کرد، برابر با قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل، قوانین بین‌المللی و توافق‌های دوجانبه، سازمان ملل برای کمک به حل این مناقشه و پایان دادن به اشغالگری از طریق دستیابی به راهکار تشکیل دو کشور متعهد است. وینسلند در پایان گزارش خود خواست، یک اقدام جمعی و فوری برای توقف خشونت انجام شود و طرف‌ها به مسیری بازگردند که به مسائل سیاسی می‌پردازد تا روند حل و فصل مسائل اصلی آغاز شود.

در این جلسه ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل پس از گلعاد آردن، نماینده دائم رژیم صهیونیستی به سخنرانی پرداخت و در واکنش به سخنان آردن گفت: دشمنان فاشیست صلح از این واقعیت درس نخواهند گرفت که اعضای شورای امنیت به هیچ وجه به این اظهاراتی که مثل تئاتری بیهوده است، پاسخ مثبتی نخواهند داد.

وی افزود: دولت اسراییل "در حال پایان برنامه خود است که ده ها سال است روی آن کار می کند: دولتی برای شهرک نشینان به جای کشور فلسطین." اسرائیل می‌داند که اقداماتش در سراسر جهان محکوم است، اما تا زمانی که بتواند فلسطینی‌ها را آواره کند، ادامه خواهد داد - و تنها اراده‌ای که با آن‌ها روبروست، اراده مردم فلسطین است.

منصور خطاب به آردن پرسید: «اگر فلسطینی بودی چه می‌کردی، اگر این آخرین روز زندگی‌ات بود و ممکن بود در خیابان یا در خانه‌ات کشته شوی؟

نماینده فلسطین به شورای امنیت یادآوری کرد که فلسطینی‌ها خواستار حفاظت هستند و این شورا قطعنامه هایی در رابطه با حفاظت مانند قطعنامه ۹۰۴ در سال ۱۹۹۴ صادر کرد که پس از کشتار حرم ابراهیمی در الخلیل به تصویب رسید. همچنین فلسطینی ها به دادگاه کیفری بین المللی پیوستند، اما آیا شورای امنیت اقدامات مشخصی در این زمینه انجام خواهد داد؟ اگر ناامیدی غالب شود، هیچ کس سودی نمی‌برد زیرا ناامیدی منجر به تسلیم نمی‌شود، بلکه خشم بیشتر را به دنبال خواهد داشت، زیرا مردم فلسطین با تهدیدی وجودی روبرو هستند و هیچ کمکی در راه نیست.

منصور با اشاره به اینکه اعضای شورای امنیت از راهکار تشکیل دو کشور در مرزهای ۱۹۶۷ و تشکیل کشور مستقل فلسطین در کنار اسرائیل حمایت می کنند، پرسید: «آنچه در فلسطین می گذرد چگونه می تواند به این راهکار کمک کند؟

نماینده دائم رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در این جلسه فلسطینی ها را به انجام مستمر اقدامات تروریستی متهم کرد و مدعی شد، از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون اسرائیلی ها قربانی ۳۵۰۰ حمله شدند که هر روز هم افزایش می یابد.

آردن مدعی شد، فلسطینی ها فقط به یک چیز فکر می کنند و آن نابودی ایده کشور یهود است. این دلیل اصلی درگیری است و شورای امنیت باید با آن مقابله کند.

انتهای پیام

نظر شما