وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه اقدام عملی برای افزایش سرعت اینترنت صورت گرفته است، اظهار کرد: ما شب و روز برای افزایش سرعت اینترنت تلاش می کنیم. طرح فیبر نوری که اکنون حدود 3.5 میلیون تحت پوشش قرار گرفتند که اقدام مهم و راهبردی است چراکه سرعت اینترنت، در شهرهایی که این خدمت در آنها واگذار شده تا هزار مگابیت بر ثانیه رسیده است.
وی افزود: اکنون در بیش از ۱۰۰ شهر این کار شروع شده و در تلاش هستیم تا آخر سال حداقل ۸ میلیون خانوار تحت فیبر نوری قرار گیرند.
زارع پور درباره پیگیری موضوع عدم تغییر ساعت از سوی اپراتورها بیان کرد: این موضوع مربوط به اپراتور نیست. بحث تغییر ساعت را ما از همان سال قبل از مراجع جهانی دنبال کردیم و از ثانیه اول سال ۱۴۰۲ این تغییر در سطح شبکه و سایتهای جهانی اعمال شد. اگر به مراجع بین المللی مانند IANA (https://www.iana.org/time-zones) مراجعه کنید، ما از شهریور سال گذشته اعلام کرده بودیم و از ثانیه های اول سال جاری هم در بسیاری از مراجع جهانی اعمال شده بود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه، مساله مربوط به گوشی های همراه است، گفت: برای برخی از گوشی ها باید نرم افزار خود گوشی به روز شود که تغییر ساعت به صورت اتوماتیک انجام شود.
وی با بیان اینکه برای بیش از 90 درصد از گوشی ها این اتفاق افتاده است، تصریح کرد: برخی از گوشی ها که تولید کنندگان آنها در کشورهایی هستند که ما با آنها به خاطر تحریم ارتباط رسمی تجاری نداریم، در حال مذاکره هستیم که مدل به مدل مشکل حل شود.
زارع پور با اشاره به اینکه مباحث مربوط به گوشی همراه به وزارت صمت باز می گردد، خاطرنشان کرد: در تعامل با وزارت صمت و وزارت امور خارجه این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات به اتصال بیش از 97 درصد دستگاه های دولتی و عمومی کشور به پنجره واحد خدمات دولت هوشمند اشاره کرد و گفت: امروز آخرین مهلت اتصال دستگاه هایی است که تاکنون متصل نشده اند.
وی افزود: در همین مهلت یک ماهه رییس جمهوری بیش از 50 دانشگاه متصل شده اند که نشان می دهد که این کار شدنی است و کار بزرگتری که باید رسانه ها پیگیری کنند این است که ببینید چه خدماتی به مردم ارائه می کنند چرا که بر اساس قانون تا آذرماه سال جاری صددرصد خدمات خود را باید ارائه کنند و فقط اتصال کفایت نمی کند و تا پایان سال نیز 20 درصد خدمات خود را باید هوشمند کنند.
زارع پور درباره افزایش تعرفه سال گذشته شرکت مخابرات نیز گفت: این افزایش تعرفه در مقابل تعهد انجام 3 کار توسعه نیم میلیون پورت فیبرنوری در سال، نوسازی و ارتقای شبکه های انتقال تعدادی از استان ها در 2 سال و حل مشکل شاغلان و بازنشستگان شرکت مخابرات انجام شد که در حال پیگیری اجرای این تعهدات هستیم و سهامداران اصلی شرکت مخابرات مسوولیت پیگیری و انجام این تعهدات را دارند.
وی افزود: البته دو تعهد فنی در الحاقیه پروانه آنان قرار گرفته و در صورت عدم انجام آن جریمه می شوند.
وزیر ارتباطات درباره برنامه فضایی کشور نیز با اشاره به تدوین، تصویب و ابلاغ برنامه ده ساله برای این حوزه، گفت: بر همین اساس در برنامه هفتم توسعه بندهایی پیشنهاد شده است که الزامات قانونی برنامه ده ساله توسعه صنعت فضایی کشور فرآهم شود که امیدواریم با همراهی خوب مجلس مصوب شود.
وی افزود: از ابتدای دولت تاکنون رکورد پرتاب های ماهواره با 7 پرتاب شکسته شده که در تاریخ کشور بی نظیر است و این حرکت پرشتاب ادامه دارد.