به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ابراهیم نوروزی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت در مصاحبهای گفت که کویت از جمله کشورهایی بود که در عادیسازی روابط میان تهران و ریاض نقش مهمی ایفا کرد.
نوروزی به روزنامه القبس کویت گفت که «محمد توتونچی» سفیر جدید ایران در کویت طی ماه آتی میلادی وارد این کشور خواهد شد و پس از تسلیم استوارنامه کار خود را آغاز میکند. توتونچی رئیس اداره خلیج فارس وزارت خارجه و کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در عمان را در کارنامه سوابق خود دارد. پیش از این محمد ایرانی از شهریور ۱۳۹۷ عهدهدار سفارت ایران در کویت بود.
بعد از قطع روابط ایران و عربستان در دی ماه ۱۳۹۴ در پی حمله صورت گرفته به سفارت و سرکنسولگری عربستان در ایران، دولت کویت نیز سفیر خود را به تبعیت از عربستان از تهران فراخواند و سطح روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش داد. دولت این کشور در مرداد ماه سال گذشته (۱۴۰۱) و بعد از حدود شش سال سفیر جدید خود در تهران را منصوب کرد.
کاردار سفارت ایران در کویت در ادامه در خصوص بازگشت روابط تهران و ریاض گفت: «بر کسی پوشیده نیست که اهمیت روابط ایران و عربستان سعودی و پیامدهای منطقهای و بینالمللی آن برای همگان قابل توجه است و بر همین اساس و با توجه به هفت سال توقف در روابط دو کشور، تلاشهای منطقهای و بینالمللی زیادی در چارچوب ابتکارات میانجیگری صورت گرفت، با تاکید بر اینکه کویت از جمله کشورهای فعال در این زمینه برای از سرگیری روابط عربستان و ایران بود».
نوروزی افزود: «عربستان سعودی و ایران در نهایت تصمیم گرفتند تا از این مرحله عبور کنند و دوستان و برادران ما نیز از این توافق به گرمی استقبال کردند».
او همچنین به سفر قریب الوقوع «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی به تهران اشاره کرد و گفت که این سفر در چارچوب تبادل هیأتها و در راستای رایزنی برای توسعه روابط دو جانبه است.
در ادامه عادیسازی روابط تهران و ریاض، سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در تاریخ ۱۷ خرداد ماه با حضور علیرضا بیگدلی معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی، مجلس و ایرانیان و حسن زرنگار سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض به صورت رسمی بازگشایی شد.
نمایندگی دائم ایران نزد سازمان همکاری اسلامی پس از گفتوگوهای بغداد فعالیت خود را از سرگرفت. سرکنسولگری ایران نیز قبل از عزیمت حجاج ایرانی به صورت عملی فعال بوده و اکنون به صورت رسمی گشایش یافته و پرچم کشورمان در این محل برافراشته شد.
در تاریخ ۱۶ خرداد ماه نیز سفارت جمهوری اسلامی ایران در ریاض با حضور بیگدلی و زرنگار و مقامات عربستان سعودی رسما گشایش یافت.
بازگشایی سفارتخانه ایران در ریاض پس از آن صورت میگیرد که در پی توافق ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ایران و عربستان در پکن دو طرف نسبت به از سرگیری روابط دیپلماتیک بعد از هفت سال و سه ماه توافق کردند و مقرر شد وزرای خارجه پس از آن دیدار کنند که این دیدار در ۱۷ فروردین ماه انجام و بیانیه مشترکی صادر و بر آمادگی برای از بین بردن موانع پیش روی گسترش همکاریها تأکید شد. در پی آن هم تیمهای فنی دو طرف برای بررسی روند بازگشایی اماکن دیپلماتیک به پایتختها اعزام شدند.
پایان پیام/