به گزارش پایگاه خبری و اطلاعرسانی جماران، خبرگزاری معا فلسطین امروز در گزارشی در این خصوص نوشت: نظامیان رژیم اشغالگر قدس، کشتی کمک رسان «ماریانا گوتنبرگ» از مجموعه ناوگان کمک رسان به غزه را کیلومترها قبل از رسیدن به آب های ساحلی غزه توقیف کردند.
همزمان با محاصره ناوگان آزادی 3، جنگنده های این رژیم نیز بر فراز بندر الصیادین غزه در ارتفاع پایین به پرواز درآمدند.
به گفته منابع ارتش رژیم صهیونیستی انتظار میرود که این کشتی در طول 12 تا 24 ساعت آینده براساس شرایط آب و هوایی وارد بندر اسدود شود.
بر اساس این گزارش، رژیم اسرائیل فعالان حاضر در کشتی ماریانا را بعد از ورود به بندر اسدود مورد بازجویی قرار داده و سپس به فرودگاه بن گوریون در تل آویو برده تا از طریق هوایی از فلسطین اشغالی اخراج کند.
شماری از طرفداران فلسطین برعرشه کشتی اصلی کمک رسان با نام «ماریانا گوتنبرگ» هستند. سه کشتی کوچک تر با نام های «راشل»، «ویتوریو» و «جولیانو-2» با حدود 30 سرنشین این کشتی سوئدی را همراهی می کنند.
نیروی دریایی رژیم صهیونیستی پیش از این اعلام کرده بود که در حال آماده سازی برای رهگیری ناوگان آزادی 3 است و تهدید کرده بود که در صورت لزوم، نیروهای ویژه خود را نیز برای مقابله، مستقر خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، فعالان در این ناوگان به سمت غزه حرکت کردند تا محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی را به چالش بکشند.
پیش از توقیف این ناوگان، یکی از خبرنگاران حاضر بر روی عرشه یکی از این کشتی ها گزارش داده بود: «ما به مدت سه روز بر روی دریا بودیم و اکنون در فاصله بیش از 200 کیلومتری (125 مایل) از نوار غزه هستیم. مشخص نیست که آیا ما بتوانیم حصر غزه را بشکنیم یا خیر.»
این ناوگان حامل 70 فعال حقوق بشر، خبرنگار و سیاستمدار از 17 کشور جهان به همراه محموله هایی از کمک های حقوق بشری، شبکه های خورشیدی و کمک های دارویی پنجشنبه هفته گذشته از جزیره «کرت» یونان راهی غزه شد.
شخصیت های سرشناس حاضر در این کشتی شامل «باسل الغطاس» عضو فلسطینی پارلمان رژیم صهیونیستی، «منصف المرزوقی» رئیس جمهور سابق تونس و دست کم یک نماینده پارلمان اروپا می شوند.
پس از آغاز حرکت این کاروان، الغطاس در پیامی که به زبان عبری روی صفحه فیسبوک اش گذاشت، به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نوشت: هدف این کاروان، شکستن محاصره غیرانسانی و غیرقانونی غزه به روشی مسالمت آمیز است. وی در این پیام هشدار داد در صورتی که نیروهای نظامی اسرائیل مانع پهلو گرفتن این کاروان شوند، بار دیگر رسوایی بین المللی به بار خواهد آمد و مسئولیت آن به عهده خود مقامات تل آویو است.
واکنش مقامات صهیونیست
«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از حمله نظامیان صهیونیست به این ناوگان مدعی شد: این کشتی هدفش تنها کمک به حماس است.
«موشه یعلون»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز با انتقاد از اقدام این ناوگان در سفر به غزه مدعی شد: اعزام این کشتی نه یک اقدام بشردوستانه بود و نه برای رفاه و آسایش دیگران مد نظر آن بود. تنها هدف افراد حاضر دراین کشتی ادامه کمپین سلب مشروعیت از اسرائیل است.
وی در ادامه ادعا کرد: غزه تحت هیچ محاصرهای قرار ندارد. ما اولین و بیشترین تدابیر امنیتی را برای امنیت اسرائیلی ها در نظر گرفته ایم و با تعهد و مسئولیت پذیری آن را انجام می دهیم.
یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که فعالان همکاری با دستورات ارتش اسرائیل را نپذیرفتند اما نیروهای کماندو به زعم وی، بدون درگیری یا آسیب قابل ذکری کشتی را به کنترل خود درآوردند.
ناوگان آزادی سومین ناوگان از نوع خود است که برای شکستن نزدیک به 9 سال محاصره غزه تلاش می کند. محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی بر غزه، بیش از 1.8 میلیون ساکن این منطقه را در بزرگترین زندان رو باز جهان از دسترسی به حقوق اولیه خود همچون حق آزادی تردد، حق اشتغال با حقوق مناسب و نیز حق برخورداری از بهداشت و آموزش محروم کرده است.
واکنش حماس
حماس یورش نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به ناوگان آزادی 3 و توقیف آن را محکوم کرد.
«سامی ابوزهری» سخنگوی حماس در بیانیه ای اعلام کرد: یورش نیروی دریایی اسرائیل به یکی از کشتیهای سومین ناوگان آزادی غزه و توقیف آن نقض قوانین بین المللی است.
وی تاکید کرد: ربودن فعالان و حامیان ملت فلسطین و جلوگیری از ورود کشتی به نوار غزه به منزله پافشاری اسرائیل بر محاصره غزه است که این وضعیت، تصویری از وحشی گری اسرائیل است.
ابوزهری از «بان کی مون » دبیرکل سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی خواست تا به سکوت خود پایان داده و مسئولیت خود را درقبال این جرم رژیم اسرائیل ایفا کنند.
وی تصریح کرد: این کشتی موفق شد محاصره علیه غزه را برملا و اشغالگران جنایتکار را رسوا کند.
باز هم توجیه سازمان ملل
دبیر کل سازمان ملل بان کی مون، هفته گذشته گفت به اعتقاد او «چنین ناوگان هایی به وضعیت وخیم در نوار غزه پایان نخواهد داد» اما تصریح کرد با اسرائیل تماس خواهد گرفت تا تمامی حصرها با توجه به نگرانی های امنیتی اسرائیل برداشته شود.
تکرار حمله به کشتی ماوی مرمره
در ماه مه سال 2010، نیروهای صهیونیست به ناوگانی با شش کشتی یورش بردند که در نهایت به کشته شدن 10 فعال ترک منجر شد.
کماندوهای رژیم صهیونیستی در تاریخ 31 مه 2010 ( 10 خرداد 1389) در حمله به کاروان امدادرسان غزه در آب های بین المللی مدیترانه، کشتی ماوی مرمره را هدف قرار دادند که در اثر آن 9 فعال ترکیه ای از جمله یک نوجوان آمریکایی-ترکی کشته و حدود 50 نفر زخمی شدند. یک فعال ترکیه ای دیگر نیز که در این حمله زخمی شده بود، بعد از سپری کردن چهار سال در وضعیت کما، در نهایت جان باخت.
در مهر ماه سال گذشته نیز تلاش هایی برای تشکیل ناوگان آزادی2 صورت گرفت که به سرانجام نرسید.
لازم به ذکر است، صبح امروز دوشنبه، کشتی های جنگی رژیم صهیونیستی جلوی اولین کشتی «ناوگان آزادی 3» به نام «ماریانا گوتنبرگ» را نزدیک سواحل نوار غزه گرفتند و از آن خواستند که به دستورات نظامی گوش فرا دهد اما فعالان کشتی به این خواسته تن ندادند و نیروهای کماندوی دریایی رژیم اسرائیل به کشتی «ماریانا» حمله کردند و آن را به کنترل خود درآوردند.
این کشتی با پرچم سوئد در حال حرکت بود.
گفتنی است، اشغالگران قدس سال ها است با محاصره نوار غزه از خشکی و دریا، همواره از ورود کشتی های حامل فعالان صلح طلب و کمکهای بشردوستانه به این منطقه جلوگیری کرده اند؛ امری که با سکوت جهانی مواجه شده است.
منبع: خبرگزاری معا فلسطین
انتهای پیام /* ∎