شناسهٔ خبر: 6051182 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث-قدیمی | لینک خبر

گزارش لحظه به لحظه مذاکرات از وین؛

موگرینی:به توافق نهایی نزدیک شده ایم/بلومبرگ:موافقت ایران با برداشته شدن تحریم ها بعد از تایید آژانس

شبکه های اجتماعی نظر سنجی گفتگوی هفته نامه مذاکرات هسته ای امروز نیز در وین در حال پیگیری است.

صاحب‌خبر -

مذاکرات هسته ای امروز نیز در وین در حال پیگیری است.
گزارش لحظه به لحظه مذاکرات را در این خبر دنبال کنید.

جان بينر: توافق بد با ايران از توافق نکردن بدتر است     
رئیس نمایندگان اکثریت در مجلس سنای آمریکا، توافق بد با ایران را از توافق نکردن بدتر خواند.
جان بینر، رئیس نمایندگان اکثریت در مجلس سنای آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: « توافق بد با ایران حتی از توافق نکردن بدتر است.»

موگريني: توافق هسته اي با ايران تقريبا تکميل شده است     
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از نهایی شدن تقریبی توافق هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک خبر داد.
پایگاه اینترنتی شبکه خبری بلومبرگ در مطلبی به نقل از فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: دیپلمات ها در وین به امضای قرارداد تاریخی با ایران برای محدود کردن برنامه هسته ای این کشور نزدیک شده اند.
شبکه خبری بلومبرگ به نقل از فدریکا موگرینی اضافه کرد:« ما به توافق نزدیک شده ایم، توافق خوبی است.»
بر اساس این گزارش، موگرینی این مطلب را در ساعت های پایانی روز یک شنبه پس از ملاقات با جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت.
موگرینی افزود: هر دو طرف اراده سیاسی لازم را برای پایان نگارش پیش نویس پیمانی دراز مدت نشان داده اند. بر اساس این توافق ، فعالیت های هسته ای ایران از اواخر ژوئن یا ابتدای ژوئیه محدود خواهد شد. وقتی متن توافق نهایی شود، وزرای خارجه هفت کشور دوباره در پایتخت اتریش گردهم می آیند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه «گزینه تعویق در دستور کار نسیت» گمانه زنی ها را درباره اینکه ممکن است در گفتگوها وقفه ای نیاز باشد به شدت رد کرد.
سخنان خوش بینانه موگرینی با سخنان محتاطانه فیلیپ هاموند، وزیر امورخارجه انگلیس در تضاد بود. هاموند گفت: طرف ایرانی باید انعطاف بیشتری نشان بدهد و همه ما باید تصمیم های سختی بگیریم.
دیپلمات های روسی و آمریکایی نیز به شکل خصوصی از پیشرفت در گفتگوها خبر دادند اما نگفتند توافق چه زمانی نهایی می شود.

خبرنگار فرانس24: راه‌حل مسائل فني برنامه هسته‌اي ايران شناسايي شده است
خبرنگار اعزامی شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار به وین گفت راه حل همه مسائل فنی برنامه هسته ای ایران شناسایی شده است.
آنتوان ماریوتی درباره مذاکرات هسته ای ایران گزارش داد همه بر سر این موضوع توافق دارند که هنوز مسائل زیادی باقی مانده است. تقریباً دیگر قطعی است که ضرب الاجل سی‌ام ژوئن رعایت نمی شود. با این حال اصلاً قرار نیست مذاکرات همچون مواردی که در گذشته وجود داشته است، چندین هفته تمدید شود. اینجا در وین صحبت فقط بر سر تمدیدی چندروزه است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به فرانس بیست و چهار گفت راه حل هایی برای همه مسائل فنی پیدا شده و اکنون فقط بحث بر سر اراده سیاسی است.
بیشتر وزرا همچون محمد جواد ظریف به پایتخت های خود برگشته اند.
وزیر امور خارجه ایران با عالی ترین مسئولان کشورش در این باره مشورت خواهد کرد.
مدیران سیاسی یعنی مذاکره کنندگان بر روی تدوین متن نهایی کار می کنند.
وقتی آنان به اندازه کافی پیشرفت کردند وزرا به وین برخواهند گشت با این امید که بالاخره توافق نهایی بر سر برنامه هسته ای ایران امضاء شود.

بلومبرگ: ايران موافقت کرده است تحريم ها پس از تاييد آژانس برداشته شوند     
شبکه خبری بلومبرگ به نقل از دیپلمات هایی که خواستند نامشان فاش نشود مدعی شد ایران پذیرفته است تا پس از تایید اجرای محدویت های اعمال شده بازرسان بین المللی منتظر تخفیف در تحریم ها بماند.
شبکه خبری بلومبرگ ضمن اذعان به پیشرفت در دور نهایی گفتگوهای هسته ای بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در وین ، ادعا کرد ایران با اعمال تخفیف در تحریم ها پس از اجرای اقدام های بازرسان بین المللی در جهت راستی آزمایی موافقت کرده است.
بلومبرگ می نویسد: جزئیات نهایی قرار است پس از ارائه ی ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی از ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران در گذشته مشخص شوند.
در گزارش بلومبرگ آمده است: سازش بر سر این موضوع یکی از داغ ترین مسائلی را که مذاکره کنندگان را آزار می دهد حل و فصل خواهد کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:« چند دیپلمات از دو هیئت غربی هم گفته اند برداشتن تحریم‌ها ، از جمله محدودیت‌هایی که در صنعت نفت و بانکداری اعمال شده ، متناسب با پایبندی ایران به توافق نهایی ، گام به گام خواهد بود.
گفتگو بر سر ترتیب دقیق کاهش تحریم‌ها و نیز زمان صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در تایید توافق نهایی ادامه دارد.»

جروزالم پست: دنيس راس مي گويد تمديد سه تا شش ماهه مذاکرات معقول است
روزنامه جروزالم پست نوشت دنیس راس می گوید اگر ضرب الاجل هسته ای بدون حصول توافق به پایان برسد، راه معقول آن است که مذاکرات برای سه تا شش ماه دیگر ادامه داده شود.
این روزنامه اسرائیلی امروز در پایگاه اینترنتی خود مصاحبه ای را با دنیس راس منتشر کرد. راس مشاور اصلی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در اولین دوره ریاست جمهوری وی در امور ایران و خاورمیانه (غرب آسیا) بود.
دنیس راس در این مصاحبه گفت به اتمام رسیدن مهلت ضرب الاجل سی ام ژوئن بدون حصول توافق هم خبر خوبی است و هم بد.
راس افزود سه تا شش ماه زمان معقولی برای تمدید مذاکرات هسته ای با ایران است البته اگر آن طور که اکنون پیش بینی می شود، ضرب الاجل سی ام ژوئن بدون حصول توافق به پایان برسد.

بي بي سي از احتمال تمديد مهلت براي مذاکرات هسته اي ايران خبر داد
گفتگوها برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران همچنان ادامه دارد. به نظر می رسد این گفتگوها فراتر از مهلت تعیین شده ادامه خواهد داشت. این سخن را یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی بیان کرده است. مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق هسته ای تا روز سه شنبه است. شش قدرت جهان در حال مذاکره با ایران هستند تا این کشور، فعالیتهای هسته ای اش را در مقابل برداشته شدن تحریمها محدود کند.

فارن پالسي/مذاکرات هسته اي ايران بعد از ضرب الاجل ادامه خواهد يافت
پایگاه اینترنتی فارن پالسی در گزارشی به قلم دیوید فرانسیس نوشت:وقتی که صحبت از توافقنامه هسته ای ایران است، ضرب الاجل معنایی ندارد و واقعاً یک ضرب الاجل نیست.
مذاکره کنندگان آمریکایی در وین، در آستانه ضرب الاجل 30 ژوئن که برای امضای توافقنامه هسته ای نهایی با ایران تعیین شده است، اعلام کردند گفتگوها بعد از سه شنبه تمدید خواهد شد. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای رایزنی با دولت درباره مذاکرات به ایران بازگشته است.
این دومین بار در ماههای اخیر است که دیپلمات ها ضرب الاجل تعیین شده برای نهایی کردن توافقنامه فراگیر را از دست می دهند. آنان ضرب الاجل سی ام مارس برای دستیابی به توافق چارچوب توافقنامه نهایی را از دست دادند، و چند روز بعد از پیشرفت در مذاکرات خبر دادند.
از دست دادن این ضرب الاجل ممکن است توافقنامه ای را که هدف از دستیابی به آن محدود کردن توانایی ایران برای تولید سلاح های هسته ای است، تحت تاثیر منفی قرار دهد. بر اساس شرایط لایحه پیشنهادی باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا - که ماه آوریل تصویب شد-، کاخ سفید باید توافقنامه (احتمالی) را تا نهم ژوئیه برای بررسی 30 روزه در اختیار کنگره قرار دهد. اگر کاخ سفید این کار را نکند، نمایندگان کنگره 60 روز فرصت خواهند داشت تا توافقنامه ای را که حتی با مخالفت هایی از سوی نمایندگان دموکرات از جمله رابرت منندز، سناتور ایالت نیوجرسی رو به رو شده است، بررسی و - احتمالاً رد کنند.
به موجب مفاد توافقنامه چارچوب، اگر ایران به ناظران بین المللی اجازه دسترسی به تاسیسات هسته ای خود به منظور راستی آزمایی درباره عدم تلاش برای ساخت سلاح بدهد، با کاهش تدریجی تحریم های اقتصادی رو به رو خواهد شد. به نظر می رسد در حال حاضر بزرگترین مانع دستیابی به توافق نهایی، میزان دسترسی این ناظران به تاسیسات مزبور است.
مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز یکشنبه گفت غرب تلاش می کند «با استفاده از فشار تحریم ها درباره سال ها فعالیت نظامی ایران اطلاعات کسب کند.» فرانک-والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان که او نیز در وین است، گفت: « فعالیت های هسته ای ایران در هر مکانی که باشد، باید مورد نظارت قرار گیرد.»
منتقدان این توافقنامه، همچون یووال اشتاینیتز، وزیر امور راهبردی اسرائیل و تام کاتن، سناتور جمهوریخواه ایالت آرکانزاس آمریکا معقتدند امضای این توافقنامه موجب دسترسی ایران به وجوه نقد کلان به مبلغ حدود 40 میلیارد دلار می شود. کاخ سفید می گوید تهران تنها در طول زمان، و صرفاً در صورت تبعیت از مفاد توافقنامه، از مزایای اقتصادی بهره مند خواهد شد، و اگر به تعهدات خود در توافقنامه پایبند نباشد، تحریم ها خود به خود بار دیگر علیه این کشور اعمال خواهد شد.
یک مقام آمریکایی در گفتگو با بی بی سی گفت دوره تمدید مذاکرات طولانی مدت نخواهد بود.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که به شدت با امضای این توافقنامه با ایران مخالف است، در آستانه ضرب الاجل 30 ژوئن، توافقنامه هسته ای را «توافقنامه ای بد» توصیف کرد که تا روز ضرب الاجل به توافقنامه بدتر تبدیل خواهد شد.
وی در نشست هفتگی دولت اسرائیل در بیت المقدس گفت: « ما هم اکنون شاهد عقب نشینی ناخوشایند از خط قرمزهایی هستیم که قدرت های جهان خودشان همین اواخر به طور علنی ترسیم کرده بودند.»
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم اکنون برای ادامه مذاکرات در وین است. بنا بر اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، وی یکشنبه با ظریف و نمایندگان دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک دیدار کرد.